Forum Fantastyka Star Trek Inne role aktorów ze Star Treka

Inne role aktorów ze Star Treka

Wyświetlanie 15 wpisów - od 391 do 405 (z 604 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Reyden
    Uczestnik

James Darren znany fanom ST z roli Vica Fonteina w DS9 zagrał Pappadimosa w Działach Navarony .

Reyden
    Uczestnik

W najnowszej wersji filmu Andromeda znaczy Śmierć zagrał Daniel Dea Kim , fanom ST znany przede wszystkim z epizodycznej roli w odcinku Voyagera pt. Blink on a Eye . Zaś w oryginalnej wersji filmu grał Michael Pataki - w ST zagrał m.in. Koraxa w TOS i gubernatora Karnasa w TNG

zdarom
    Uczestnik

W Legend of the seeker s02e09 wystąpiła Jolene Blalock czyli T'Pol z Entka.

Reyden
    Uczestnik

Teraz coś o serialu Misja w Czasie .Jeden ze stróżów Franka Parkera ( ten czarny , co mniej od niego obrywał ) grał w ST VOY Unimatrix Generała Koroka , także aktor który grał dowódcę Bazy grałw TNG Romulanina , zaś w jednym z odcinków 2 sezonu 7Days wystąpiła Roxanna Dawson , znana z roli Bellany Torres .

Toreth
    Uczestnik

CSI Miami, 8x21, Tim Russ (Tuvok)

Eviva
    Uczestnik

W horrorze "Statek widmo" grał Karl Urban, nowy McCoy.

Elvenking
    Uczestnik

No i oczywiście grał Eomera w LOTRze, ale to wszyscy pewnie wiedzą :PW ogóle lubię tego aktora, jeden z tych młodych, dobrych, charakterystycznych, których chce się oglądać.

Toreth
    Uczestnik

Dobry aktor, dobry. Jeśli nie poznaję go w filmie, to znaczy że musi być dobry, skoro stworzył postać, która w niczym nie przypomina mi innych, ani jego samego. Właśnie w "Statku widmo" dłuuuugo mi zajęło skojarzyć, skąd ja tego gościa znam 😆

Cross
    Klucznik

Linda Park (Hoshi Sato) w horrorze Infestation (2009), niestety raczej klasy B...

Jamjumetley
    Uczestnik

Battlestar Galactica, odcinek: Experiment in Terra - obecny prezydent Zjednoczonej Federacji Planet jako... prezydent, oraz mała rólka, bez zbliżeń pozwalających rozpoznać po wyglądzie a wyłącznie po głosie - Q.

Reyden
    Uczestnik

Efekt oglądania filmów i seriali w ostatnich tygodniach .

Tylko Jeden

Mamy tutaj dwóch aktorów którzy grali w ST -

Tucker Smallwood - znany z roli jednego z Xindi w ENT oraz Admirała Bullocka w VOY , w filmie grał jednego z policjantów na samym początku .

Steve Rankin - miał epizodyczne role w praktycznie każdym serialu ST - od TNG po ENT , zaś filmie grał dowódcę tej całej policji międzywymiarowej .

Spokojnie to tylko Awaria

William Shatner - gra podpułkownika Bucka Murdocka - dowódcę bazy na księżycu , nie muszę mówić kogo grał w ST .

Mission Impossible z 1968 roku ( serial )

W jednym z odcinków 1 sezonu gościnnie wystąpił George Takei .

BTw.

JamJumetley - mogłeś dopisać że chodzi o klasyczną wersję BSG z 1979 roku , jak już jesteśmy przy BSG-C - to aktor który grał Baltara zagrał Kora w TOS , nie wiem czy czasem też nie w DS9 .

Toreth
    Uczestnik

Też w DS9 - Koloth, Kang i Kor byli grani przez tych samych TOS-owych aktorów.

Jamjumetley
    Uczestnik

JamJumetley - mogłeś dopisać że chodzi o klasyczną wersję BSG z 1979 roku

Powiem szczerze - zrobiłem to ze zwykłej przekory (ortodoksyjny fan oryginału) 😉

jak już jesteśmy przy BSG-C - to aktor który grał Baltara zagrał Kora w TOS , nie wiem czy czasem też nie w DS9 .

John Colicos - tak, w DS9 też grał Kora. Ciągnąc dalej - doktora Salika gra admirał Hanson z "The Best of Both Worlds", oskarżyciela admirał Cartwright/Joseph Sisko.

Reyden
    Uczestnik

Ledwo skończyłem pisać tamten post , zabrałem się za oglądanie kolejnego filmu - tym razem Suma wszystkich strachów i co mamy - nie minęło nawet 5 minut jak wyłowiłem 3 aktorów którzy grali w ST .James Cromwell - w SWS grał prezydenta USA , a w STFC grał Cochrane .Bruce MacGill - - w filmie grał doradcę prezydenta USA , w STVOY 5x21 Relativity zagrał kapt. Braxtona . Ken Jenkins - w filmie grał jednego z Admirałów , w ST miał epizodyczną role w TNG Evolution

Reyden
    Uczestnik

W filmie Program Hades z 2006 roku gra Colm Meaney ( Milles O'Brien z TNG/DS9 ) .

Wyświetlanie 15 wpisów - od 391 do 405 (z 604 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram