Forum Fantastyka Star Trek Inne role aktorów ze Star Treka

Inne role aktorów ze Star Treka

Wyświetlanie 15 wpisów - od 271 do 285 (z 604 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Eviva
    Uczestnik

Marina Sirtis czyli Doradca Deanna Troi z TNG wystąpiła w Stargate SG-1 S04E07 (Watergate), a wczoraj na TVN7 leciał film "Spokojnie to tylko awaria i wystąpił tam William Shatner.

I teraz mi to mówisz!

Reyden
    Uczestnik

WS to nie tylko wystąpił w tym filmie , tez niejako sparodiował TOS-a , sceny z WS w bazie księżycowej to parodia mostka ENT i TOS-a . Ale to nie temat nawiązań , w TNG 5x21 wystąpiła Famke Jensen , znana głównie z roli Jean Grey w trylogii X-men oraz Xenii w filmie Goldeneye .

zdarom
    Uczestnik

W pierwszych 2 odcinkach 5 sezonu SG-1 wystąpił John de Lancie czyli Q .

Barusz
    Uczestnik

Na TVN w sobotę, 3 I o 21.00 będzie Biały Oleander, ekranizacja dobrze znanej także w Polsce powieści. W każdym razie gra tam John Billingsley czyli Phlox z ENT, w dodatku film jest z 2002 r., czyli robił go równolegle z bieganiem na plan serialu.

zdarom
    Uczestnik

W SGA 2x18 Michael tytułowego Michaela grał Connor Trinneer czyli Charles 'Trip' Tucker III z Star Trek Enterprise. Później pojawił się jeszcze w2x20, 3x01 i 3x02 a dalej jeszcze nie widziałem to nie wiem.

zdarom
    Uczestnik

W Stargate Atlantis 5x07-Whispers w rolę doktor Alison Porter wcieliła się Nicole De Boer czyli Ezri Dax Z DS9.

Mar
    Uczestnik

Parę dni temu w TV można było zobaczyć Damara z DS9 (Casey Biggs) w filmie "Znamię"

Elim Garak
    Uczestnik

W najnowszym odcinku Terminatora SCC 2x14 jedną z głównych ról zagrał Connor Trinneer (Charles 'Trip' Tucker III z Star Trek Enterprise).

Avenger
    Uczestnik

Stron tak wiele że nawet mi się nie chciało ich czytać. Z filmów to niezbyt wiem gdzie kto grał, a opcja szukaj nic nie pomogła.

Patrick Stewart użyczył swojego głosu dla Cesarza Uriela Septima w "The Elder Scrolls IV - Oblivion". Poznałem go dopiero jak zaczął wygłaszać kwestie o gwiazdach.

link do intra i głosu (ale nie kwestii):

http://www.youtube.com/watch?v=ZmR2QwP1m2k

Eviva
    Uczestnik

Dzis o 20.00 na Polsacie (dla tych, co nie będą oglądać "Na dobre i na złe"), będzie iść komedia "Śnieżne psy", w której jedną z ról gra Nichelle Nichols. Stara i gruba, ale jednak Uhura.

Barusz
    Uczestnik

Polsat o 14.45 nadaje serial "Pracująca dziewczyna", z Naną Visitor czyli późniejszą Kirą Neris w jednej z głównych ról. Ciekawostką jest fakt, że o ile serial jest bodaj pięć lat wcześniejszy od DS9, to postać grana przez Visitor jest wyraźnie starsza od Kiry 😉

Cross
    Klucznik

Nie wiem ilu z Was pamięta film Critters (ogółem wyprodukowano cztery). W każdym razie odświeżyłem sobie go po latach i okazuje się, że w pierwszej, kultowej 🙂 części z 1986 roku gra Ethan Philips (Neelix w ST Voyager).

zdarom
    Uczestnik

Dziś oglądałem kawałeczek filmu "Nie zadzieraj z fryzjerem" i zauważyłem tam George'a Takei grającego Hikaru Sulu w TOS.

W serialu Dr House występuje Jennifer Morrison która gra matkę Kirka w STXI. Jej zdjęcie jest na tym forum, zamieścił je fluor o tutaj.

Shina
    Uczestnik

Może to nie "rola" w normalnym tego słowa znaczeniu, ale ci, którzy nie zdecydowali się na "cudowną" polonizację lub jak ja mają konsole i nie mają wyboru w "Mass Effect" mogą się cieszyć głosem Mariny Sirtis jako Matki Benezii.

zdarom
    Uczestnik

W piątek to jest 20.03.09 Na AXN leciał "Dom Glassów" i wystąpił w nim John Billingsley czyli dr Phlox z Entka.W niedzielę bodajże na TV Puls emitowano film "Gwiazdkowa noc" w którym wystąpił William Shatner czyli Kapitan James Tyberiusz Kirk

Wyświetlanie 15 wpisów - od 271 do 285 (z 604 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram