Forum Fantastyka Star Trek Inne role aktorów ze Star Treka

Inne role aktorów ze Star Treka

Wyświetlanie 15 wpisów - od 241 do 255 (z 604 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Lo'Rel
    Uczestnik

A niedawno leciał ten odcinek Colombo w którym Nimoy grał mordercę.

Eviva
    Uczestnik

We wtorek bedzie gratka dla wilbicieli/ek Leonarda Nimoya. AXN Sci-Fi pokaże kolejny odcinek serialu The Outer Limits, w którym Nimoy gra jedną z głównych ról.

Za tę wiadomość masz u mnie całusa! Nie wiedziałam.

A niedawno leciał ten odcinek Colombo w którym Nimoy grał mordercę.

Mam go na krążku. Czy wiesz, że byłam gotowa udusić Colombo jego własnym prochowcem? Mam coraz większe wątpliwości co do własnej moralnosci. Musze chyba przygotowac się na solidną kąpiel w smole po śmierci.

Anonimowy
    Gość

Widziałem dzisiaj zajawkę więc podaję do wiadomości wiedząc, że info Cię ucieszy :D, a może i innych też.Co do duszenia Colombo, proszę, nie duś go. Jakby rolę mordercy grał ktoś inny to byś pewnie nie dusiła. 😉 To tylko udowadnia, że Nimoy różne role grał i nie wszystkie były pozytywne. Miej trochę wiecej Volkańskiego dystansu :D.Co do Colombo to i tak niezły serial pomijając całą resztę i czasy kiedy był kręcony. Swoją droga postać fajną droga dochodzi do wykrycia winnego a do tego od samego początku przyczepia się do niego jak rzep. Ciekawa taktyka. Swoją drogą bardzo lubię Petera Falka a też rózne role grał, a jako człowiek swoje odcierpiał. Co nie zmienia faktu, że zarówno Falk jak i Nimoy czy Stewart mogą świecić pozytywnym przykładem (w przeciwienstwie do Shatnera) jeśli chodzi o światek showbuissnesu. Niestety takich na palcach można policzyć.

zdarom
    Uczestnik

Mam go na krążku. Czy wiesz, że byłam gotowa udusić Colombo jego własnym prochowcem? Mam coraz większe wątpliwości co do własnej moralnosci. Musze chyba przygotowac się na solidną kąpiel w smole po śmierci.

Jak tak bardzo go uwielbiasz to spróbuj tłumić emocje tak jak on, to nie jest aż takie trudne jak by się wydawało. Ale to Off Top i może o tym pogadamy w "Pogaduszkach"

Lo'Rel
    Uczestnik

byłam gotowa udusić Colombo jego własnym prochowcem?

Colombo to tam swoją robotę wykonywał 🙂 a swoją drogą, zauważacie, że często aktorzy z Treka przerzucają się na role tych złych? Jakby chcieli odciąć się od kryształowych charakterów z ST. Stewart, Nimoy i chyba Shatner też gdzieś tam grał bandytę.

Eviva
    Uczestnik

Nie jestem Wolkanką i nie mogę tłumić emocji, bo nabawię się nerwicy. A co do duszenia Colombo - to przecież tylko takie gadanie. Nie udusiłabym pozytywnej postaci za przycupienie negatywnej.

Co do Petera Falka, to grał wspaniała rolę w filmie "Niebo nad Berlinem". Może widzieliście? Zrobili wg niego beznadziejny remake pt "Miasto aniołów".

(w przeciwienstwie do Shatnera)

Oj, bo się pogniewamy.

a swoją drogą, zauważacie, że często aktorzy z Treka przerzucają się na role tych złych? Jakby chcieli odciąć się od kryształowych charakterów z ST. Stewart, Nimoy i chyba Shatner też gdzieś tam grał bandytę.

Dobry aktor może zagrać kazdą rolę - tyle, że jesli jest przy tym sympatycznym człowiekiem, to i tak się go lubi. Podobno jak Gerard Philipe grał Kaligulę, to ciarki szły po krzyzu, a mimo to ludzie nadal go uwielbiali.

Anonimowy
    Gość

Evi, nie pogniewamy się bo mówię o ich zyciu prywatnym, a w tym Shatner był bliższy Kirkowi niż sięmozna spodziewać :).Ja myslę, że pozytywnej postaci nie udusiłabyś, ale to był "Spock" :P.Falk potrafił także komediowe role grać. Nie pamiętam tytułu ale niedawno oglądałem film, w którym grał zwariowanego na punkcie własnej córki agenta CIA. Usmiałem się. A Niebo to był film z II WŚ? Gdzie grał jednego z żołnierzy amerykańskich i to była jedna z głównych ról? Jeśli tak, to oglądałem i film był świetny. Czasem tylko tytułów nie pamiętam. Stewart też grał w produkcji opowiadającej o starożytnym Rzymie "Ja, Klaudiusz" I to też nie była pozytywna postać, tyle, że bez łysiny ciężko było go poznać. Zresztą w Londynie grał także w Makbecie i Hamlecie główne role. Jak mówisz: dobry aktor jest w stanie każdą rolę zagrać , nawet banana w supermarkecie zrobi jak prawdziwego.

Reyden
    Uczestnik

Kolejna porcja obserwacji .Christian Slayter ( znany m.in . z Tajnej Broni i Robin Hood-a ) zagrał w ST VI oficera komunikacyjnego USS Excelsior .W Tajnej Broni zagrał też Bob Gunton , w TNG zagrał kapitana Benjamina Maxwella .

Eviva
    Uczestnik

Falk potrafił także komediowe role grać. Nie pamiętam tytułu ale niedawno oglądałem film, w którym grał zwariowanego na punkcie własnej córki agenta CIA. Usmiałem się. A Niebo to był film z II WŚ?

"Niebo nad Berlinem" to jedyny film niemiecki, który mi się podobał. Mówi o Aniele, który zakochuje się w trapezistce i postanawia zostac człowiekiem. Okazuje się, że jest takich więcej, a jednym z nich był właśnie Peter Falk. Piekny, poetycki film. Nie myślałam, że Niemcy są do tego zdolni.

Shatner był bliższy Kirkowi niż sięmozna spodziewać

Wiem, co na drodze, to... przyjaciel. Byle miało spódniczkę i na drzewa nie uciekało. Juz taki jego urok. Jakoś jemu (i tylko jemu) to wybaczam.

Anonimowy
    Gość

A, jak tak, to nie widziałem.Właśnie o to mi chodziło z Shatnerem. ;), ale to nie miejsce na takie dywagacje, bo tu mowa o ich innych rolach, chociaż życie prywatne mozna pod to podpiąć.

Anonimowy
    Gość

W SG-1 7x10 gra Jolane Blalock czyli T'Pol. W SG-1 zagrała kobietę-wojowniczkę Jaffa, która ma romans z Teal'ciem.

Anonimowy
    Gość

W jednym z odcinków "Łowców koszmarów" - serialu emitowanego przez AXN Sci-Fi gra John DeLance czyli Q. Gra oczywiście koszmara i wygląda jak mitologiczna Meduza, bo ma węże zamiast włosów.Z kolei w lecącym właśnie w tej chwili odcinku "Po tamtej stronie" 2x16 gra Brent Spiner. Dla niewtajemniczonych 😉 Data z TNG i Soong z Entka.

Mar
    Uczestnik

Casey Biggs, czyli Damar z DS9 pojawia się w "Raporcie pelikana"Andrew Robinson (Garak z DS9) zagrał terrorystę Skorpiona w Brudnym Harrym i pojawił się parę razy w roli jakiegoś wysoko postawionego wojskowego w JAG.Jutro (25.10) na TVP 2 o 11.40 "Hannibal" i Alexander Siddig w roli głównej. Nie przegapcie 😉

zdarom
    Uczestnik

W komedii "Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay" w rolę Harolda wcielił się John Cho grający w Star Trek XI Sulu.

r_ADM
    Uczestnik

http://www.imdb.comtemat mozna zamknac 😛

Wyświetlanie 15 wpisów - od 241 do 255 (z 604 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram