Forum › Fantastyka › Star Trek › Inne role aktorów ze Star Treka
W SG-1 5x11 gra John de Lance czyli Q z TNG (jak żle napisałem nazwisko to poprawcie mnie 🙂 ). Za to w odcinku 12 grają obaj bracia deLouise, z których jeden (Peter) jest także reżyserem SG-1. Obu mozna było także obejrzeć w serialu Seaquest.A'propos Colombo. Kate Mulgrew czyli kapitan Kaśka grała w serialu o pani Colombo. Pojęcia nie mam o czym był ten serial ale sądząc po zdjęciach tematyka obu była podobna, bo też miała wygnieciony prochowiec ;).
Kasieńka w wygniecionym prochowcu? No nie, ja wymiękam.
Zdjęcia mozna obejrzeć tutaj. Jest właśnie w prochowcu. Na stronce wyczytałem, że serial był kryminalny i opowiadał o reporterce-detektywie. W filmie nawet ma takiego samego baseta jak Peter Falk.
To się nazywa superoryginalny pomysł. Zupełnie jak skontrapunktowanie "Herculesa" "Xeną". I pewnie efekt był tak samo załosny.
Niestety nie wiem jaki był efekt, bo nie widziałem. Wiem tylko, że serial z Kaśką był z 79 roku. Z drugiej strony połączenie Herkulesa z Xena nie było aż tak żałosne. W Pani Colombo nie ma wogóle pana Colombo. Kaśka gra samotna matkę, a Peter Falk żone miał na stanie. W każdym fazie foty mi sie podobają więc chętnie bym to oglądnął 🙂
Połączenie Herculesa z Xeną - może i nie było, ale sama "Xena" beznadziejna. Jedyny atut to z przeproszeniem cycki bohaterek. A buraków tam tyle, że Star Trek może się schować.
Uwaga, miłościnicy Deany Troi!Dzis o godz. 00.40, na TVN idzie film sensacyjny "Błąd ostateczny", gdzie gra Marina Sirtis
Dzis o godz. 00.40, na TVN idzie film sensacyjny "Błąd ostateczny", gdzie gra Marina Sirtis
Gorszego gniota to już dawno nie widziałem, no takie szambo, że Marina ma u mnie krechę że grała w tym "filmie".
A co do Kaśki, to muszę przyznać, że do twarzy jej w tym prochowcu, ale Colombo to i tak Colombo. No i wiele się nie postarzała od '79 roku 🙂
Ano masz. Pewnie, że Kaśka niewiele się postarzała. Widocznie ma to w genach, że jej to wolniej idzie, mimo dwójki dorosłych dzieci. Coś mi się zdaje, że wyglada jak nieco starsza siostra swoich synów ;). A co do kaśki to grała w wielu fajnych filmach i to z doskonałymi aktorami. Z Piersem Brosnanem w serialu "Manionowie z Ameryki" czy też w "Murphy Brown", nie wspomne tez małego gniota według Steelowej "Tato". Była tam najciekawszą postacią chociaż było jej zaledwie wszystkiego 10 minut w całym filmie. A prochowiec jest doprawdy uroczy. Jakby ktoś miał ten serial to chętnie był obejrzał.
Ja dotąd widziałem Kaśkę w jakimś drobnym epizodzie w jakimś tam filmie, ale kompletnie nie wiem co to było, grała jaką nachalną matkę w komedii. I poza tym nic, nie widziałem jej w żadnym innym filmie. Aż dziwne...
To nie takie dziwne. W końcu z całej bogatej filmoteki Kaski w Polsce pokazywano "aż" 4 sztuki w tym 3 seriale, o których mowa (w tym trek). Nawet nie kojarzę filmu dokumentalnego z Discovery pt. "The rocks", gdzie miała tam narraję. Jak na nieszczęście to u nas idzie w dubbingu :(. Co do bogactwa filmografii mozna sie przekonać na wspomnianej wyżej stronie o Kaśce. Być może wkrótce pokaże sie polska wersja strony w skrócenej nieco wersji autorstwa by me :D.
A to bardzo chętnie poczytam :)A propos, na TVN leci właśnie film z Jefrey'em Combsem (Brunt i Weynon z DS9) pt.: Przerażacze.
W serialu Obrońca wystąpił John de Lance ( Q z TNG ).
Wczoraj oglądając Ślepą Furię zauważyłem tam dwoje aktorów którzy zagrali w ST ( akurat zauważyłem jednego , aktorka wpadła przez przypadek bo zaciekawiła mnie - a konkretnie jej oczy ) .Terry O'Quinn zagrał tam Franka Deveroux , w TNG zagrał admirała Presmana , zaś w Lost jest jednym z głównych bohaterów .Aktorka to Meg Foster , w filmie zagrała żonę Franka , zaś w DS9 zagrała Onayę .Jak nie miała soczewek kontaktowych to jest łatwa do rozpoznania - ma nietypowy kolor oczu , podobnie jak babka grająca komandor Hitckok w SQ .
We wtorek bedzie gratka dla wilbicieli/ek Leonarda Nimoya. AXN Sci-Fi pokaże kolejny odcinek serialu The Outer Limits, w którym Nimoy gra jedną z głównych ról.