Forum › Fantastyka › Star Trek › Inne role aktorów ze Star Treka
Dziś TVN wyemitował film dla dzieci Mali żołnierze (Small Soldiers). W epizodycznej roli wystąpił Robert Picardo. Mimo, że grał w kombinezonie, a głos zagłuszał lektor zdradziła go charakterystyczna gestykulacja głową podczas rozmowy.
Właśnie ogladam serial Wspaniałe lata (The Wonder Years) i tam rolę trenera koszykówki w szkole u Kevina gra Robert Picardo - Doktor z VOYa
W Najnowszej części szklanej pułapki w roli jednego z agentów NSA wystąpił Tim Russ.
Zdarzyło mi się ostatnio dostrzec Michael'a Dorn'a nie w filmie ani też w serialu ale w grze - chodzi tutaj o "Emperor - Battle for Dune" - zamieszczam poniżej link do zrzutu ekranu, gdzie go upolowałem w całej okazałości.
http://wojciechbogacz.com/dorn.jpg
Jak więc widać, jak ktoś wcześniej napisał, - ciężko znaleźć produkcję z pod znaku Dune, gdzie nie było jakiegoś aktora związanego z ST.
W miniony poniedzialek mielismy okazje zobaczyc na ekranie Brenta Spinera. Aktor wystapil w Dniu Niepodleglosci, emitowanym przez Polsat, a zagral tam nieco zwariowanego i nieciekawie konczacego zycie naukowca Brackish'a Okuna.
Fantastycznie, ze drugi raz dowiadujemy sie o roli Spinera w tym filmie... jak za pol roku polsat znowu pusci id4 to tez napiszesz o Spinerze ? 😛
r_ADM, kazdego czasem dopada skleroza. ;)Na TVP1 wlasnie leci Reign of Fire. Byla tu mowa o tym, ze wystepuje w nim Alexander Siddig, ale chyba nikt nie zauwazyl Alice Krige. Szczerze mowiac tez jej jeszcze nie widzialem, nie liczac nazwiska wsrod napisow poczatkowych, ale moze ja wypatrze. Wedlug imdb gra ona Karen Abercromby.
W Niedzielę w TV leciała komedia pt. Kosmita z Przedmieścia , w filmie oprócz Hulka Hogana ( tytułowa rola ) zagrał też Christopher Lloyd ( Kruge z ST III ) .Kristy Alley znana z roli porucznik Savik w ST II zagrała też w filmie Czy to ty czy to ja .W ostatnim odcinku SGA wystąpił też Robert Picardo , AHM z Voya i FC .Btw. Przeglądając swoją kolekcję filmów wypatrzyłem następujących aktorów z ST : Ron Perlman który w ST:Nem Remańskiego vice króla zagrał w filmie Blade II , Akademii policyjnej VII , w Obcym Przebudzenie .Whoopi GoldBerg znana z roli Guinan w TNG , zagrała w komedii Wyścig szczurów .John Rhys Davis znany w ST z roli hologramu mistrza Leonarda w ST:VOY , zagrał w filmie Pamiętnik Księżniczki 2 .
Reyden Whoopi to chyba najbardziej znana aktorka "Trekowa", albo inaczej jedyna znana aktorka, która zgodziła się grać w Star Treku 😉
No nie wiem , jest kilku znanych ludzi którzy zagrali w ST :Patrick Stweard , Chris Lloyd , Kristy Alley , Ricardo Montalban , Ron Perlman , Kurtwood Smith ,, Iggy Pop , aktor grający Admirała Valdore i kliku innych .Owszem dla wielu aktorów ST był szufladą często utrudniającą dalszą karierę , ale tak się dzieje z kazdym dobrym serialem i aktorami kreującymi główne postacie ; jeszcze inni są znani praktycznie tylko z ST .
Nie mogę się powstrzymać, żeby tego tu nie wkleić: http://www.youtube.com/watch?v=ea7bj5MsyAU
Dla zaskoczonych/zszokowanych (o ile tacy będą) chcę dodać, że bardzo cenię Patricka Stewarta. Dla niego przecierpiałam Moby Dicka (nudne to jak szok! a dopięte włosy wyglądały okropnie), ale Jeffrey po prostu powala...
No cóż, to tylko pokazuje, że dobry aktor nie boi się wyzwań. 🙂
Ten filmik z gejami jest na prawdę ciekawy 🙂 Podoba mi się.
Udało mi się jednak dojrzeć jeszcze coś ciekawego - ostatnio nastał szał na transformersy wszelkiego kalibru więc postanowiłem sobie przypomnieć stary dobry film animowany i co ? Na liście aktorów (tych co podkładali głosy) widzę LEONAD NIMOY, którego głosem mówił Galwatron. Był on jednak na tyle zniekształcony, że nie zauważyłem tego dopóki nie zobaczyłem napisów 🙂 Tak na marginesie ten film animowany to muzyczny majstersztyk - bez przerwy w tle coś gra, a nieraz to nawet na pierwszym tle - sama muza też jest na prawdę dobra 🙂
Dzisiaj oglądając Szklaną Pułapkę 2 wyłowiłem w filmie 2 trekowych aktorów - William Sadler grający w ST:DS9 Luthera Sloana oraz Colm Meaney grający w TNG/DS9 Milesa O'Briena .
Wczoraj w komedii Showtime nadanej przez TVN mielismy okazje zobaczyc Williama Shatnera. Zagral on postac T.J. Hooker'a - nieco zwariowanego bylego aktora, obecnie rezysera, majacego interesujace pomysly i spojrzenie na kreowanie postaci policjantow w filmach. Obok Shatnera w filmie zagrali m.in Rene Russo, Robert De Niro oraz Eddie Murphy.