Forum Fantastyka Star Trek Inne role aktorów ze Star Treka

Inne role aktorów ze Star Treka

Wyświetlanie 15 wpisów - od 136 do 150 (z 604 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Domko
    Uczestnik

Parę dni temu (bodajże dwa) na TVP2 wyemitowany kolejny odcinek serialu "Gliniarz i prokurator". W rolę przestępcy wcielił się Andreas Katsulas, znany jako Romulanin Tomalak z TNG oraz bardziej jako G'Kar z serialu Babylon 5.

Barusz
    Uczestnik

Czwartek, 29 bm, 20.05, TVP2 - "Wyrzucić Mamuśkę z Pociągu" ze sporą rolą Kate Mulgrew (choć w sumie jest tylko na początku i końcu filmu).Sobota, 24 bm, 23.25, TVP2 - "Cube" z Nicole de Boer.

Domko
    Uczestnik

I znów w serialu "Gliniarz i prokurator" pojawił się trekowy aktor.Tym razem była to nawet aktorka. 🙂 Była nią Roxann Dawson, czyli Voyagerowa B'ellana Torres. Wcieliła się tu w rolę żony ofiary morderstwa.Swoją drogą w tym serialu można znaleźć wielu aktorów z treków. Do tej pory, oprócz Dawson, zaobserwowałem Andreasa Katsulas, Tima Russa i Dwighta Schultza.Widziałem też aktorów z B5 - Andreasa Katsulas (już go wymieniłem) i aktorkę, która grała Ivanovą - nie znam niestety nazwiska.

Gosiek
    Uczestnik

aktorkę, która grała Ivanovą - nie znam niestety nazwiska.

Claudia Christian - zagrała zresztą epizody w wielu znanych serialach, także fantastycznych (np. Hinglander) ale do treka nigdy niestety nie trafiła, a szkoda. 😉

Barusz
    Uczestnik

Na Polsacie od poniedziałku do piątku o jedenastej leci niezły licealno-fantastyczny serial "Joan z Arcadii". Jedną z głównych ról gra tam Michael Welch, Artim z ST IX (ten dzieciak który zaprzyjaźnił się z Datą). Swoją drogą za te właśnie kreacje dostał on Young Artist Awards, chyba najbardziej prestiżową 'młodą' nagrodę w Stanach. Poza tym zdażyło mu się zagrać m.in. młodą wersję Jacka O'Neilla w SG-01.

Domko
    Uczestnik

W jednym odcinku B5 występował Jeffrey Combs, czyli m.in. Weyon z DS9. Nie pamiętam tytułu odcinka - jeśli ktoś chciałby sprawdzić, to mogę podać, że ten odcinek opowiadał o tym, jak na B5 przybył generał z telepatą i chciał usunąć ze stanowiska Sinclara. Combs grał właśnie tego telepatę.

Barusz
    Uczestnik

Można to łatwo sprawdzić, choćby na IMBd. 1x16, "Eyes".W środę na "Ale Kino" komediodramat z "Jeffrey" z Patrickiem Stewardem w dużej roli geja-dekoratora wnętrz.

Barusz
    Uczestnik

Są tu już aktorzy trekowi w innych filmach i w różnych roalch wewnątrz ST, teraz jeszcze coś innego. Sztandarowa postać Sagi w odgrywana przez inną aktorkę ;> Większość z nas o tym słyszała (filmiki były w ekstrasach pierwszego sezonu VGR), ale np. ja widzę je po raz pierwszy. Genevieve Bujold ('pierwotna', wybrana poza oficjalnym castingiem kpt Janeway) w akcji:

http://www.youtube.com/watch?v=kmDzaZ8j_Ug&NR

http://www.youtube.com/watch?v=gVCExGx69vA&NR

PS: Z początku chciałem podać ten link w wątku "Trekowe Piękności" 😉 , ale jakoś się powstrzymałem ;>

The D
    Uczestnik

To nie do końca "rola", ale...

William Shatner podkładał głos pod oposa Ozzie w filmie animowanym "Skok przez płot" (Over the Hedge)

Cross
    Klucznik

Genevieve Bujold ('pierwotna', wybrana poza oficjalnym castingiem kpt Janeway) w akcji:

To byłaby zupełnie inna kapitan, ciekawe, naprawdę ciekawe...

Dalek
    Uczestnik

Taaaa.Jeszcze bardziej by przypominała Bunię z Gumisiów.

Barusz
    Uczestnik

Imho jest zrobiona bardzo a'la Picard. Trudno oceniać na podstawie tego trochę co widzieliśmy, ale takie mam wrażenie. Wyszła by z tego nader wtórna postać (a Kaśka którą w końcu poznaliśmy wtórna nie była).

GWYNBLEIDD
    Uczestnik

Dzis obejrzalem ciagiem dwa odcinki 2 sezonu serialu E.R i tak sie zlozylo ze w obu na ekranie pojawili sie aktorzy znani ze Star Treka. W epizodzie Days like this na ekranie pojawia sie Robert Picardo w roli... pacjenta Ostrego dyzuru o nazwisku Abraham Zimble. Ciekawostka jest fakt ze w tym samym czasie Picardo pojawil sie w Voyu jako EMH. W Hell and high water, w mojej opinii znakomitym odcinku, zagrala Chase Masterson znana z roli Leety w DS9. W odcinku wcielila sie w role pani Phillips, matki pewnego dziecka przebywajacego na Ostrym dyzurze. Rowniez poza trekowymi akcentami oba te odcinki zasluguja na polecenie ze wskazaniem na ten w ktorym wystapila Chase 😉

Reyden
    Uczestnik

W dzisiejszym odcinku Kameleona pt. Flesh & Blood ( TV4 dziś 22.00 , jutro powtórka o 21.00 ) gra Andrew J. Robinson czyli Elim Garak z DS9 , gra tam porucznika Jenkinsa .Zaś John Colicos czyli Kor z DS9/TOS grał w orginalnej serii BSG Baltara .

Reyden
    Uczestnik

W emitowanym w weekend filmie Dennis Rozrabiaka grał Christoper Lyod , w Star Trek III zagrał on komandra Kurna .

Wyświetlanie 15 wpisów - od 136 do 150 (z 604 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram