Forum Fantastyka Star Wars Gwiezdne Wojny

Gwiezdne Wojny

Oznaczony: 

Wyświetlanie 15 wpisów - od 121 do 135 (z 330 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Tom_Logan
    Uczestnik

Szczerze to po tym co Lucas wyprawia ostatnio z SW nie wiem czy chciałbym żeby zabierali się za trzecią trylogię. Wszystko za bardzo poszło w udziecinnienie serii i bicie kasy na gadżetach filmowych i serialowych. Jak tak miały by wyglądać nowe filmy to ja podziękuję. Jakoś pod wodzą Lucasa można zrobić grę w klimacie typu Force Unleashed ale jak przychodzi do kręcenia filmów to obowiązkowo muszą one być bez ograniczenia wieku a już PG-13 to łacha totalna. Dobrze, że chociaż III epizod zrobili bardziej na poważnie.

Silver Phoenix
    Uczestnik

Z trzecią trylogią byłby pewien problem... A właściwie kilka.Pierwszy - powstało niemało książek i komiksów opisujących wydarzenia po zniszczeniu drugiej Gwiazdy Śmierci. Fani chyba zlinczowaliby papę Lucasa, gdyby spuścił w kiblu np. trylogię Thrawna.Drugi - aktorzy się postarzeli. Akcja mogłaby się dziać sporo po VI części, fakt. Ale to wymagałoby nielichego prequela (aby wyjaśnić co, jak, z kim i dlaczego). Albo zatrudnienia kogo innego... Tak źle, tak niedobrze.Hmmm... W sumie... Znowu animowany serial? Na-ah, lepiej Lucasowi nie podpowiadać 😮 Trzeci w końcu - nie oszukujmy się, SW lepiej się mają bez "opieki" swego twórcy. Galactica - jeśli brakuje Ci trzeciej trylogii, sięgnij do książek. Poważnie. Tylko najpierw zorientuj się, które lepiej omijać (bo są i takie, niestety).

r_ADM
    Uczestnik

Wszystko za bardzo poszło w udziecinnienie serii i bicie kasy na gadżetach filmowych i serialowych.

'to' nigdzie isc nie musialo bo od samego poczatku takie bylo.

Romek 63
    Uczestnik

Ano właśnie - też tak myślę 😀

Ale ten obrazek z napisem : Luke ! This is your Mother. jest dobry ;D

Jamjumetley
    Uczestnik

Gwiezdne Wojny oglądać oglądałem. Powiem, że muzyka mi sie podobała 😀

Nowsze części mi się bardziej podobają pod względem wyglądu chodź starsze mają ciekawą fabułę.

Z muzyką Williamsa zawsze mam problem. Do Star Wars była poprawna. Liczy się właściwie główny motyw + kilka innych kawałków. Do TESB genialna. Do Mrocznego Widma całkiem, całkiem. Reszta w moim odczuciu była kiepska. Co do wyglądu nowej trylogii - wszędzie słyszę zachwyty, ale wystarczy przyjrzeć się tłom. Filmy te w 90% kręcone były z wykorzystaniem blue-box, co doskonale widać. Otoczenia wyglądają dość sztucznie.

nie oszukujmy się, SW lepiej się mają bez "opieki" swego twórcy.

Można przeprowadzić prosty eksperyment. Wystarczy zapytać losową grupę osób, która część podobała im się najbardziej. Najwięcej fanów zgarną

epizody V i VI, czyli jedyne dwa, przy okazji kręcenia których papa George "Flanela" Lucas nie posadził zadka na krzesełku reżysera 😛

Lo'Rel
    Uczestnik

Najwięcej fanów zgarną epizody V i VI

I popieram, szczególnie piątka - najlepsza.

Z muzyką do SW też mam mieszane uczucia. Generalnie podoba mi się, ale soundtracki są strasznie nierówne jeśli idzie o poziom, piszę o tych nowych, stare są klasyką tak jak i filmy. O ile jedynka jest dosyć jednorodna muzycznie i przygodowa, przez dwójkę często przewijają się romantyczne motywy, to OST do trójki ma tyle samo fantastycznych utworów, co zwyczajnie nudnych. Zdecydowanie bardziej podobają mi się te stonowane utwory np. Padme Ruminations czy The Birth Of The Twins And Padme's Destiny Palpatine's Teachings. Choć nie są to dzieła na miarę Marszu Imperialnego na którego dźwięk mam dreszcze giganty.

Tom_Logan
    Uczestnik

Wszystko za bardzo poszło w udziecinnienie serii i bicie kasy na gadżetach filmowych i serialowych.

'to' nigdzie isc nie musialo bo od samego poczatku takie bylo.

Być to może i było ale po tym co Lucas zrobił w Mrocznym Widmie a potem animowanym serialu, który może i jest dla dzieci ale wszystko ma swoje granice poziom spadł drastycznie. Jak to już ktoś ładnie napisał efekty specjalne zastąpiły fabułę.

Silver Phoenix
    Uczestnik

http://film.wp.pl/id,112188,title,Gwiezdne...ml?ticaid=1af91

Heh... To było do przewidzenia... Inna sprawa, że może na "The Phantom Menace" się wybiorę (dla walki z Darth Maulem)... A na pewno wybiorę się na "Nową Nadzieję" - co jak co, ale atak X-Wingów w 3D po prostu muszę zobaczyć.

Lo'Rel
    Uczestnik

O tak, to jeden z tych lepszych pomysłów jakie przytrafił się SW.

Infango
    Uczestnik

O tak, to jeden z tych lepszych pomysłów jakie przytrafił się SW.

wydawanie gwiezdnych wojen w 3d to najgorszy pomysł, poza tym że lukas chce jeszcze więcej kasy na fanach zarobić, to czy oni sobie nie zdają sprawy że prawie wszystkie filmy prze-konwertowane cyfrowo do 3d okazały się lekko śmieszne to połączenie nowej trylogii z 3d może doprowadzić do końca świata ....

Jamjumetley
    Uczestnik

Fakt, że Lucas chce zarabiać kasę, to nic dziwnego. Inna sprawa, że sporo ludzi da sobie wyciągnąć pieniądze z portfela. Jeżeli chodzi o mnie, chętnie zobaczyłbym Imperium... na dużym ekranie. Nie koniecznie w 3D. Ciekawe, czy będzie możliwość obejrzenia "nieulepszonej" wersji.

Silver Phoenix
    Uczestnik

Do pokazu pierwszej części jeszcze trochę czasu zostało, do pokazu IV części (co mnie interesuje najbardziej) czasu zostało jeszcze więcej... Może nie będzie źle.Co do zarabiania na kimś kasy - przecież nikt nikogo do niczego nie zmusza 🙂 Kto chce, to pójdzie, zupełnie jak na każdy inny film... Nie rozumiem oburzenia 😛

Lo'Rel
    Uczestnik

Jeśli będzie to zrobione dobrze, to ja nie widzę powodów do krzyków. Papa Lucas od samego początku chciał na tym filmie zarobić, więc w sumie nie dziwię się, że nadal chce na nim zarabiać. Zgadzam się z Silverem, obejrzenie scen kultowych w 3D może być niesamowitym doznaniem.

Infango
    Uczestnik

ja Star Wars odstawiłem na półkę, do puki nie dostanę oryginalnej trylogii zremasterowanej do HD bez żadnych dodatków, nie mogę się patrzeć na to co lukas robi z imperium ( ten facet motywował mnie do skończenia grafiki komputerowej ) ciekawe tylko kto w nowej wersji będzie strzelał pierwszy 🙂

r_ADM
    Uczestnik

Jak to już ktoś ładnie napisał efekty specjalne zastąpiły fabułę.

No tak, bo pierwsza trylogia byla kinem moralnego niepokoju a nie nawalanka w kosmosie 😛

Wyświetlanie 15 wpisów - od 121 do 135 (z 330 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram