Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Republic of Rome Fortuna Favet Forti

Fortuna Favet Forti

Wyświetlanie 15 wpisów - od 571 do 585 (z 697 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Snoopi
    Uczestnik

Wniosek został odrzucony po oddaniu głosów na nie przez SPQR.

Kandydaci na gubernatorów - termin sobota, 19.45

no cóż 😉 nie wszyscy zagłosowali...

Sicilia - Africanus - dokona tam rzeczy wielkich.

Macedonia - Terentius za zasługi.

Lamsen
    Uczestnik

Wniosek: kandydaci na gubernatorów:

Sicilia - Africanus

Macedonia - Terentius

Niedziela, 00:05 - głosowanie

I. Thorne
    Uczestnik

Krótko i zwięźle.Za.

fluor
    Klucznik

za

Alen
    Uczestnik

Bylbym zapomniał zagłosować... :)Mam w tej sprawie swoje zdanie i zasadniczo nie podobają mi się nominacje, ale musze spłacić dług i poza Terentiusem , którego przekonać się nie da reszta popiera wniosek.

Lamsen
    Uczestnik

Wniosek przyjęty.

Wolne wnioski - poniedziałęk, 15.00

Snoopi
    Uczestnik

Przyznanie koncesji na Sycylijskie zboże - Konsulowi Rzymu Aureliusowi, myślę , że ze względu na racjonalne podejście do sprawy i ogólne zasługi , jest dobrym kandydatem na otrzymanie tej koncesji.Druga sprawa to wojna - wyprawa na Germanów. Jest to potężna kampania z silnym wrogiem. Ale nie takim siłom Rzym stawiał już w przeszłości przeciw - obronną ręką.Jednakże wysłanie Mariusa Caiusa, inteligentnego lecz skłonnego do szaleństw wodza ze zbyt potężną armią przeciw silnemu wrogowi, może być nie rozsądnym posunięciem.Myślę iż powinniśmy dać mu szansę - ale równocześnie zabezpieczyć się wobec możliwości chwilowego przypływu szaleństwa.Wnioskuję o - powołanie 6 Legionów i wysłanie 8 + 6 regularnych legionów razem z Caiusem Mariusem na wojnę przeciw Germanom (+4). W kraju zostanie 6 legionów Weteranów.

I. Thorne
    Uczestnik

Osobiście proponuje wysłać legiony weteranów, oprócz regularnych. Ich nie da sie przekupić. Dlatego przeciw wnioskowi o wojnie.Wniosek o Sycylijskie Zboza popieram.

Lamsen
    Uczestnik

Głosowanie - poniedziałek, 21.30SPQR przeciw.

Alen
    Uczestnik

Nie podoba mi się sformuowanie wniosku. Wszyscy poza liderem, przeciw.

fluor
    Klucznik

Przeciw w przypadku koncesji. W sprawach wojennych wstrzymujemy się od głosu.

I. Thorne
    Uczestnik

Wniosek o wojne jeszcze nie padł. Na razie to propozycja.Ja uważam,że na wojne trzeba wysłac mieszane siły weteranio-regularne 🙂

Snoopi
    Uczestnik

Ponowny wniosek o przyznanie Aureliusowi Sycylijskiego zboża - jako że poprzedni wniosek z niewiadomych mi przyczyn został potraktowany jako część wniosku wojennego. A jest to oddzielny wniosek!Teraz wojna po przyjrzeniu się Wnioskuję o - powołanie 6 Legionów i wysłanie 5 regularnych legionów i 5 weteranów razem z Caiusem Mariusem na wojnę przeciw Germanom (+5). W kraju zostanie 1 legion Weteranów oraz 9 legionów regularnych.

fluor
    Klucznik

A czy można głosować 2 razy w turze nad tą samą koncesją? Aristhoi mają wątpliwości...

Lamsen
    Uczestnik

Na przyszłośc zalecam staranniejsze zaznaczenie odrębności, wniosek o koncesję nie może być ponownie poddany pod obrady. Pod koniec fazy senatu koncesja przy wyniku dr 5,6 może zostać wtasowana do talii kart.

Wniosek - powołanie powołanie 6 Legionów i wysłanie 5 regularnych legionów i 5 weteranów razem z Caiusem Mariusem na wojnę przeciw Germanom (+5). Głosowanie - wtorek, 21.45

SPQR jest przeciw z następujących powodów.

Nie ma zastrzeżeń co do sił przyznanych konsulowi, jednak legiony zabezpieczajace Republikę mogą być powołane bez żadnego problemu w razie pojawienia się zagrożenia.

Marius potraktował uwagi o jego ewentualnym buncie jako płaski dowcip, gdyż takie insynuacje potraktowane na serio naraziłyby mówcę w najlepszym przypadku na spoliczkowanie.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 571 do 585 (z 697 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram