Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Republic of Rome Fortuna Favet Forti

Fortuna Favet Forti

Wyświetlanie 15 wpisów - od 541 do 555 (z 697 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Alen
    Uczestnik

Caius Marius i Aurelius.

Lamsen
    Uczestnik

Kandydaci na konsulów:

Caius Marius i Aurelius.

Głosowanie - poniedziałek, 2.15

I. Thorne
    Uczestnik

Niestety stronnictwo Orphanus musi zagłosowac przeciw.Mimo, ze Aurelius jest dobra kandydaturą i jego popularność może uśmierzyć wzburzony lud to Marius i jego wysłanie na wojnę to murowany bunt. Jedynym wyjściem jest wysłanie go głównie z legionami weteranów, których nie zdoła przekupic łapówkami.Czekam na wystąpienie przyszłego konsula Rzymu, którym zapewne zostanie Aurelius.

fluor
    Klucznik

Przeciw. Konsul i SPQR to dwa słowa, które nie powinny się znaleźć w jednym zdaniu - dla dobra republiki.

Lamsen
    Uczestnik

Wniosek przyjęty. Marius zostaje konsulem polowym, a Aurelius - Rzymu.

Cenzor - oskarżenia. Wtorek, 9.50

fluor
    Klucznik

Dwa stronnictwa głosują przeciw i wniosek przyjęty? Nie będzie chyba przesadą jeśli poproszę o podliczenie oddanych głosów?

I. Thorne
    Uczestnik

Jeżeli ktos głosuje na gg lub przesyła wczesniej instrukcje to powinny to byc napisane w przeliczeniu.

Lamsen
    Uczestnik

Omniculus i SPQR za, Aristhoi i Orphanus przeciw.

Alen
    Uczestnik

Deklaracja Rahmanitow:Cenzor przyjrzał się podczas ubiegłego roku poczynaniom senatorów i nie napawa go to do optymistycznego myślenia.Jako że prawo obowiązuje każdego. Oskarżam Valeriusa o defraudacje na prowincjach i czerpanie korzyści majątkowych z tego tytułu.A senatorowie którzy również dopuścili się podobnych haniebnych czynów, po powrocie do Kraju na pewno nie pozostaną nie zauważeni.p.s. Snoopi nie ma dostępu do netu, bo coś się ostatnio nie odzywa.

Lamsen
    Uczestnik

Proszę o wyznaczenie prokuratora. Środa, 12.30

Zastanawiające jest, że oskarżonym nie jest również Iunius który też wyzyskiwał prowincje.

I. Thorne
    Uczestnik

Może dlatego, że stronnictwo dało państwu 25 talentów? Były to pieniądze głównie z dochodów z prowincji.Nowi gubernatorzy Orpahus tez będą pobierać dochody osobiste, ale nie przeznacza je na wydatki osobiste.Czy to jest oskarżenie dodatkowe wynikające z prawa czy zwykłe? To pytanie jest skierowane do cenzora.

Lamsen
    Uczestnik

Oskarżenie z prawa to grzywna.

fluor
    Klucznik

Grzywna, którą i tak można wyznaczyć niezależnie od wyniku procesu...

Snoopi
    Uczestnik

Udało mi się na chwile jakiś internet dorwać :), właściwie to nie wiem czy dam radę sprawować urząd Konsula - mam nadzieje że mi się uda, bo nie mam netu :(. Oskarżenie dodatkowe - cel - grzywna.Przyglądałem się uważnie - w zeszłej turze obu senatorów z dwóch przeciwległych stronnictw, dostało ostrzeżenie - w tej turze jednak Iunius już nie robił żadnych matactw, być może dlatego że nie było go na prowincji - cóż czas pokaże. A ci którzy wrócą , również będą obserwowani. Za to Valerius w tym roku , po powrocie , nie wykonał nic w kierunku tego aby Republikę udobruchać.Jeżeli do tego celu wymagany jest prokurator to wyznaczam obiektywnego senatora - P. Popilius Laenasa , wierzę że sprawiedliwie podejdzie do sprawy.

fluor
    Klucznik

Prokurator po wnikliwym zbadaniu stwierdza, że oskarżony jest winny wszystkich zarzucanych mu czynów. Świadczą o tym wszystkie znaki na ziemi jak i na niebie - widział dziś chromego niewolnika na Forum Romanum, któremu towarzyszyła trójnoga koza. Wobec tego rodzaju dowodów dalsze rozstrzyganie prokurator uważa za niepotrzebne i prosi, by senat przychylił się i wyegzekwował ukaranie sprawcy.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 541 do 555 (z 697 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram