Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Republic of Rome Fortuna Favet Forti

Fortuna Favet Forti

Wyświetlanie 15 wpisów - od 496 do 510 (z 697 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • fluor
    Klucznik

Przeciw.

I. Thorne
    Uczestnik

Princeps zakłóca równowagę Wielkiej Koalicji próbując zmarginalizowac stronnictwo Orphanus.Były cenzor Sulpicius jest za stary na wojaże po granicach państwa i dlatego stronnictwo Orphanus w obawie o jego zdrowie wyraża swój stanowczy sprzeciw takiemu wnioskowi.

Lamsen
    Uczestnik

SPQR również głosuje przeciw.

Lamsen
    Uczestnik

Wniosek upadł. Kandydaci na gubernatorów, czwartek 16.

Alen
    Uczestnik

Wcale nie marginalizuje znaczenia Orphanus - w żadnym wypadku. Nie chcę działać na szkodę żadnego z towarzyszy - ale tylko w taki sposób, można dalej utrzymać w miarę równomierny rozkład sił. Ale w takim wypadku widzę że Orphanus są zbyt pyszni żeby to zauważyć - a szkoda :(. Zachowanie Aristhoi także dziwi. No cóż, w takim razie nie mam wyjścia.Claudius - Cilicia et CyprusAemilius - AfricaSulpicius - Galia CisalpinaAelius - Hispania UlteriorWraca Scipio a na jego miejsce Acilius.W celu uniknięcia dalszych niefrasobliwych głosów zarządzam kolejność głosowania.AristhoiOrphanusRahmanitowSPQROmniculus.

Lamsen
    Uczestnik

Kandydaci na gubernatorów:

Claudius - Cilicia et Cyprus

Aemilius - Africa

Sulpicius - Galia Cisalpina

Aelius - Hispania Ulterior

Wraca Scipio a na jego miejsce Acilius.

Aristhoi - głosowanie, czwartek 16.15

W celu przyspieszenia fazy, prosze o wysylanie informacji o decyzji, umieszcze je jesli gracz nie bedzie mial mozliwosci.

Aristhoi głosuje przeciw.

Orphanus - głosowanie, czwartek 16.30

I. Thorne
    Uczestnik

Chyba sobie jaja robisz. Teraz 3 na prowincję?Blokuje Trybunem.Chcesz poparcia wniosku? Wysyłaj mi tylko 1.

Lamsen
    Uczestnik

Wniosek zawetowany. Kandydaci na gubernatorów - piątek 15

Alen
    Uczestnik

Sulpicius - Cilicia et CyprusAelius - AfricaClaudius - Galia CisalpinaAemilius - Hispania UlteriorWraca Scipio a na jego miejsce Acilius.Ponownie ustanawiam kolejność głosowania. Być może tym razem , nie dojdzie do niefortunnego Veta.OrphanusAristhoiRahmanitowSPQROmniculus.

I. Thorne
    Uczestnik

To jest nudne, przeciw.

fluor
    Klucznik

Przeciw

Snoopi
    Uczestnik

A ja popieram, wprowadźmy trochę ożywienia 🙂

Lamsen
    Uczestnik

SPQR popiera. Wniosek przeszedł.

Wolne wnioski. Sobota, 2.45

Alen
    Uczestnik

Wniosek o:Wysłanie KR na wojnę macedońską z 6 legionami regularnymi i 2 flotamiWysłanie KP przeciw buntom Niewolników - 4 legionami weteranówAle liczę na każdą konstruktywną opinię.

I. Thorne
    Uczestnik

Przeciw.Po co druga flota na wojne macedońską? By ja stracic przy złym rzucie? Na bunt niewolników dorzucić tez trzeba 1 regularny legion by się zweteranił.A poza tym to siły są całkiem dobrze dobrane bo przeciwnicy to cienizna.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 496 do 510 (z 697 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram