Forum Fandom Opowiadania Cykle opowiadań dział tymczasowy Fatalne Pomyłki - Rozdział 10

Fatalne Pomyłki - Rozdział 10

Wyświetlanie 7 wpisów - od 31 do 37 (z 37 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Zarathos
    Uczestnik

Bez komentarzacienie sprawia jeszcze wiele niespodzianek, ale to nie one beda glowna 'postacia' z b5 😀

Zarathos
    Uczestnik

I tak to sie zaczyna.czyli pierwsze kroki ku temu, czym od poczatku mialy byc pomylki, zanim dodalem do rownania ludzi z EA i wojne ludzko-minbarska :DZapraszam do czytania

Wolf
    Uczestnik

Teraz to już zakręciłeś Zar, od twojego opowiadania dostałem poplątania z pomieszaniem, zbyt dużo w zbyt krótkim czasie zbyt szybko się dzieje, może dalsze części wyjaśnią całe to zebranie bo jak na razie to się mogę tylko domyślać, ale jest good, very good, czekam na dlasze części, cały czas mnie zastanawia jedna rzecz, czy aby na pewno statki federacji i jej koalicji są na tyle dobre i lepsze technologicznie aby nie mieć żadnych problemów z okrętami dowolnej rasy z universum B5??

Zarathos
    Uczestnik

Z Mlodych ras jak Minbari, Narn czy ludzie nikt im nie poskoczy i w zasdzie nawet bez pol oslonnych bez trudu sobie poradza. Co do Pierwszych cywilizacji to jak na razie walczyli tylko z Vorlonami, ktorzy sa raczej malo rozwinieci technologicznie w stosunku do calej reszty. W B5 jest pare ras wystarczajaco silnych zeby moc nawiazc rowna walke z uniersum Treka, a przynajmniej z Federacja i rasami na ich poziomie technologicznym. Na razie. Fedki maja jeszcze w zapasie uzbrojenie Vyagera z Endgame, ktorego nie uzywają. Co do walki B5 z rasami o lepszej technologii niż Federacyjna... poczytaj Zagładę. Tam do B5 trafił Borg 😀

Zarathos
    Uczestnik

UWAGA UWAGA !!!Zabralem sie ostatnio za pdf'owanie Fatalnych Pomyłek i tak od 'słowa do słowa' doszedłem do wniosku, że to nie jest to, o co do konca mi chodzilo. Dlatego tez dopisze jeszcze jeden rozdzial zamykajacy to opowiadanie, i zaczne nowy cykl, bardziej 'Trekowy' - bez strzelania do wszystkiego co sie rusza etc. Bedzie bazował na Pomyłkach, więc pojawia się znane postacie (doc, Aiien nie zniknie :D), pojawią się też nowe. Przesunę też trochę akcje w czasie, głównie w swiecie B5 (nadal wojna ludzko-minbarska, ale w trochę innym jej okresie). Trek też się trochę przesunie... zresztą sami zobaczycie. Ostatni rozdział Pomyłek będzie jutro, co do nowego, postaram się przed świętami. PDF'owa wersja Pomyłek ukaże się przed gwiazdką - taki prezent :DPozdrawiam

I. Thorne
    Uczestnik

He he heWreszcie nasi wygrali, a fedki dostały po pupie.

Zarathos
    Uczestnik

powiedzmy ze wygrali, ciesz sie ze nie napisalem co sie 100 czy 200 lat dzialo w uniwersum trekowym 😛

Wyświetlanie 7 wpisów - od 31 do 37 (z 37 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram