Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Engineering Room

Engineering Room

Wyświetlanie 15 wpisów - od 106 do 120 (z 164 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • GWYNBLEIDD
    Uczestnik

Ja ma podobne pytanie jak Kronos kilka postow wyzej ;> Interesuja mnie jednak drukarki laserowe i co wazne kolorowe. Tak wiec szukam czegos funkcjonalnego, nieskomplikowanego (to ma byc prezent dla 9 latka - komunisty ;P) no i w cenie mieszczacej sie w granicach 1,5 tysiaca. Czy i co moge zakupic? Jaka marka model etc. Doktorku licze takze na Twoja pomoc bo drukarka trafi do Koszalina 😉

EMH Mark IX
    Uczestnik

Trochę późno, ale pojawiałem się ostatnio na forum z doskoku, na kilka chwil.Hmmm... Kolorowy laser dla 9 latka?Ciekawy prezent :)W pierwszej chwili pomyślałem o Samsungu CLP-500 albo 510 ze względu na niskie koszty eksploatacji (możliwość regenerowania tonerów i kasowania chipów zliczających na bębnie wykonaną ilość wydruków) ale po zastanowieniu, dobrą alternatywą wydaje się OKI.Nie ma się co oszukiwać - jak młody dostanie w ręce taka zabawkę to będzie drukował tony obrazków.Dlatego też, jutro lub we wtorek wyedytuję tego posta i trochę go rozwinę.Dzisiaj jestem poza Koszalinem i nie mam dostępu do cenników i dokumentacji drukarek :eek:Tak, wiem, trochę dziwnie odpowiadam na pytanie, ale jak już coś zaproponuję, wolałbym, żeby nikt mnie nie ganiał z siekierą kiedy się nagle okaże, że musi włożyć 2 tysiące w materiały eksploatacyjne :lol:PozdrawiamDoc

Reyden
    Uczestnik

Zainstalowałem sobie dziś Windows 2003 Serwer Enterprise Edition , narazie jest ok , tylko mam jeden problem - dotychczas uzywałem antywirusa Bitdefender 9 Pro , ale na 2003 nie chce się zainstalować .

Zna może ktoś inny dobry av działający pod tym systemem .

P.S. Przeróbka na Workstation nie wchodzi w grę , już próbowałem - system się nie uruchamia - wyskakuja błąd z aktywacją .

The D
    Uczestnik

U mnie na laptopie pod windows 2003* działa avast i nie sprawia problemów.A, mam jeszcze pytanie, ciekawostkę dotyczącą forum. Wśród osób przeglądających forum wyświetlanych w stopce zauważyłemdziś Google.com. Domyślam się, że był to googlowy bot indeksujący forum, ale w jaki sposób forum odróżnia go od innych niezalogowanych gości?

*) wiem, raczej egzotyczne rozwiązanie, ale to długa historia.

J.L.Picard
    Uczestnik

Mam jeszcze jedno pytanie - czy ktoś byłby na tyle miły by wprowadził mnie w tajniki tworzenia własnych graficznych modeli okrętów jak np. USS Phoenix czy IKC BetleH.Jakich programów do tego używacie i jak to się właściwie robi?

Pitmistrz
    Uczestnik

Ja się kiedyś bawiłem grafiką polecam adobe photoshop i corel draw.

The D
    Uczestnik

Z całym szacunkiem dla tego narzędzia, ale modelu 3D to w Corelu nie zrobisz.

Pitmistrz
    Uczestnik

Co do modeli 3D to można użyć 3D studio max sprawdza się całkiem dobrze.

Vashar
    Uczestnik

Do grafiki 3D rzeczywiscie jest najlepszy 3DSMAX ale proponuje tez sprobowac Lightwave... ;>

J.L.Picard
    Uczestnik

A są jakieś bardziej spolonizowane? Z jakiej strony można pełną wersje ściągnac?

Pitmistrz
    Uczestnik

Do grafiki 3D nie wiem ale corel i adobe są pl.Co do pełnych wersji poszukaj na p2p 3DSMAX v8.0 zajmuje 2,9GB adobe 689Mb reszty nie wiem.

Zeal
    Uczestnik

IKC BetleH to zbiór dwuwymiarowych rzutów, zrobionych za pomocą AutoCada, następnie zaś pomalowanych w Photoshopie. Niestety, zestaw cadowskich rzutów nie zmieni się automatycznie w trójwymiarowy model. Trzeba byłoby całą siatkę rozrysować od nowa.

J.L.Picard
    Uczestnik

A z jakiej stronki można ściagnąc 3ds max?

Zarathos
    Uczestnik

Nie mozna sciagnac, trzeba kupic. Jest stosunkowo tani, jakies 5000$ za sztuke. Mozesz sciagnac 30-dniowy trial ze strony autodesk.com

Jak chcesz darmowy program, to polecam Blendera: http://blender.org/cms/Home.2.0.html

J.L.Picard
    Uczestnik

Całkiem fajny programik. Tylko powiedz jedno. Jak się nim posługiwac??

Wyświetlanie 15 wpisów - od 106 do 120 (z 164 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram