Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Engineering Room

Engineering Room

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 164 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • EMH Mark IX
    Uczestnik

Wystartuj kompa w trybie awaryjnym i znajdź folder c:windowstemp.Wywal wszystkie pliki i podkatalogi jakie tam będą. Powinno pomóc.Miłej zabawyDoc

I. Thorne
    Uczestnik

Ja mam pytanie pokrewne do ściągania.Ściągnąłem sobie Earth: Final Conflict 1x11 i mam dwie wersje językowe audio jednocześnie (angielską i francuską). W jaki sposób można wywalić Francuzów?ErrataProblem został rozwiązany dzieki programowi Cinemaplayer, w którym mozna wybierać ścieżki dźwiękowe.

Kronos
    Uczestnik

Witam – pytanie natury sprzętowej…Nie tak dawno moja drukarka HP wyzionęła ducha i czeka mnie zakup nowej. I tu zaczyna się problem, nauczony ostatnią drukarką ( HP jest fajna ale cena tuszy brrrr ) zastanawiam się nad zakupem :- Canon PIXMA iP2000lub- Epson Stylus Color D68 lub D88Jak myślicie co lepsze, albo może na coś innego zwrócić jeszcze uwagę. Z czego wy korzystacie ?

Zeal
    Uczestnik

Nazwy Ci nie podam, ale zwróciłbym uwagę na:- cenę samej drukarki (chociaż to mało istotne, prawdziwe koszta to - jak się już sam przekonałeś - tusze)- prędkość drukowania i jakość druku --> testy powinieneś znaleźć jak nie na stronie Chipa to na jakiejś podobnej, może Tom's Hardware...- pojemność catridge'ów i ich cenę- cena napełniaczy i to jak one się z kolei spisują.A ogólnie to i tak uważam, że najlepszą drukarką jest drukarka... Firmowa 😉 Zwłaszcza w sąsiednim dziale 😀

Zarathos
    Uczestnik

Ja mimo wszystko polecałbym HP'ka. Tusze fakt, sa oblednie drogie, ale i tak wychodza taniej niz odpowiedniki Epsona (pomijajac ze moja 2-krotna stycznoscz ta firma sprawila ze wszystko oznaczone ta nazwa omijam szerokim lukiem). Zamienniki tuszy HP sa przyzwoite i w miare tanie (poza naj-najtanszymi - ale to wiadomo, zawsze tandeta). Na temat Canona sie nie wypowiadam, nie mialem stycznosci.A jezeli mozesz obejsc sie bez kolorow - to laserowego HP'ka, najlepiej jakis staroc kupiony na gieldzie (ja uzywam od parunastu lat HP 4L i jestem z niej wyjatkowo zadowolony)

I. Thorne
    Uczestnik

Ja radzę kupować laserówkę, nawet kolor (są po około 1500 PLN). Jak dużo drukujesz to są nieozdzowne (a teraz drukuję sobie podręczniki do Gasnących Słońc.Jak nie potrzebujesz kolorków to nawet nówki laserki są tanie i opłaca się je brać.

Sai
    Uczestnik

(...)zastanawiam się nad zakupem :

- Canon PIXMA iP2000

lub

- Epson Stylus Color D68  lub D88

[post="37318"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

Tak się składa, że mam Canona iP2000…. Co mogę o tym sprzęcie powiedzieć. Ogólnie jestem zadowolony, minus tej drukarki to głośna praca w porównaniu do HP czy Lexmarka. Drukuje bardzo ładnie i stosunkowo szybko. Zdziwiło mnie, że tusz dosyć szybko się zużywa (czarnego mam na dwa i pół podajnika). Jednak zamienniki są w cenie od 7 do 20 zł za sztukę. Bodajże w Media Markt płaciłem za kolor 6,99 zł a za czarny 16 ! (teraz żałuje że nie kupiłem z 10 zasobników czarnych, gdy były po 6 złoty…ech). Jednak na giełdzie będzie taniej zapewne. Nie wiem nie sprawdzałem. Co do Epsona, to solidna firma, tylko tusze drogie.

Pozdrawiam.

Reyden
    Uczestnik

Jakiś czas temu wyczerpał mi sie czarny i kolorowy atrament w drukarce Epson Stylus C86 , kupiłem czarny ( zamienik od Active Jet ) - drukował normalnie ; a dziś nie chce drukować wogóle - nawet jak ma tryb czarno-biały .

The D
    Uczestnik

Ile to jest kiedyś? Może po prostu tusz zasechł?

Zarathos
    Uczestnik

Wlasnie - wyjmij glowice (jak sie da :D) i zanurz we wrzatku na minutku, wysusz i powinno dzialac (zakladajac ze to zaschniety tusz)

Reyden
    Uczestnik

Raczej to nie to - tusz ma raptem 2 tygodnie , od ostatniego razu kiedy drukował poprawnie mineło z tydzień moze mniej , wcale nie chce drukować - drukarka nie pobiera papieru

Pozatym drukarka jest jeszcze na gwarnacji

EMH Mark IX
    Uczestnik

No to ją wysyłaj na naprawę gwarancyjną, tylko nie zapomnij wyjąć tych podrób.

Bo jak serwis zobaczy inne wkłady niż Epsona to automatycznie tracisz gwarancję, obciążą Cię kosztami przesyłki i doliczą za ekspertyzę techniczną.

Całość - około 80 PLN.

I nie wierz w zapewnienia sprzedawców, że "...nasze tusze nie powodują utraty gwarancji..." bo to kompletna bzdura.

Wiem bo sam wysyłałem drukarkę klienta przed tygodniem :).

Zostawił jakieś podróby w koszyku głowicy, nie sprawdziłem, i ma po gwarancji...

A teraz się trochę rozpiszę...

Canony są fajne, ale do momentu kiedy nie przyjdzie wam w nich wymieniać głowicy.

W serii Pixma, "i" oraz "s" jest nieco inaczej niż w starszych modelach.

Canon uznał głowicę za integralną, serwisową część drukarki i są one na ogół nieosiągalne. Jeżeli jednak uda się kupić to koszt takiej głowicy to około 200 PLN.

Czyli prawie tyle samo co nowa drukarka.

W starszych modelach (BJC 2000, 4000) można było głowice kupić bez trudu ale niestety za podobną kwotę.

HP dla odmiany zastosował nową politykę.

U nich kiedyś wszystko było proste.

10 modeli drukarek - 3 tusze.

Teraz, co nowe urządzenie, automatycznie pojawia się nowy wkład atramentowy, co ciekawe o coraz mniejszej pojemności.

Standardem dla HP było kiedyś 29-42ml, w nowych drukarkach pojemności są ograniczone do 5-10ml.

Co to oznacza? Ano kilka "kichnięć" na kartkę i lecicie do sklepu po nowy atrament.

Ciekawie za to ostatnio prezentuje się Epson.

Seria R200/300, czy wielofunkcyjne DX3650/3850 to naprawdę ciekawe maszynki.

Wkłady z tuszami co prawda są dość drogie (oryginalne kosztują od 56 do 75 zł za każdy kolor!) i na razie nie ma żadnych zamienników*, ale mają potężną zaletę.

KAŻDY kolor to oddzielny wkład.

Czyli mowa o drukarkach pracujących w układzie 4-ro i 6-cio atramentowym.

Wysokie koszty (póki co) atramentów, rekompensuje fakt, że kiedy kończy się jakiś kolor, musicie kupić tylko ten jeden brakujący (a nie całą głowicę jak w HP, czy zintegrowany monoblock jak w Canonie).

Nie wspominając o pojemności.

KAŻDY z wkładów kolorowych w Epsonie to mniej więcej tyle samo co półtora całej (trójkolorowej) głowicy w nowym HP :).

Krótko mówiąc, w obecnej chwili staram się polecać i sprzedawać z drukarek atramentowych tylko Epsony (lasery to inna bajka).

Na ich korzyść przemawia jeszcze jeden fakt.

R200 (niestety już praktycznie niedostępny, ale w niezłej cenie, ok. 400 zł) i R300 (jakieś 750 zł) mają specjalną przystawkę, umożliwiającą wydruki na płytach CD.

* Co do zamienników...

Nigdy, PRZENIGDY nie kupujcie żadnych alternatyw przed upływem minimum pół roku od wejścia tuszu czy drukarki na rynek.

To za mało, żeby dobrze dobrać i dopasować skład atramentów. I stąd na ogół biorą się problemy z zasychającymi, czy zalewającymi tuszami.

Jedyne znane mi marki, dość szybko wypuszczające alternatywne wkłady to BlackPoint i niemiecki TB.

BP jest dość (prawie jak oryginał) drogi bo to produkt polski, ale TB ma przystępną jakość i cenę.

I tu drobna uwaga co do TB.

Jeżeli chodzi o Canony i Epsony, chodzi rewelacyjnie.

Natomiast w przypadku HP, nie kupujcie kolorowych głowic. Mamy średnio 30% zwrotów.

Dlaczego?

Chłopaki zapominają, że głowica HP to nie jest monoblock i pchają atramantu ile wlezie.

Efekt? Atrament przelewa się przez przegrody i mieszają się kolory.

To by było na tyle.

To pisałem ja

Doc

handlowiec w branży drukarkowo-kopiarkowej od 1993 :lol:.

I. Thorne
    Uczestnik

Mam parę utworów i chciałbym je sobie nagrać na płycie CD.Jakie programy polecacie do konwersji z mp3 na cdaudio?

O`mus
    Uczestnik

Ja zawsze lecę w Nero. Nie skarżę na jakość wypalonych utworów więc nie szukałem i nie znam innych programów do tego służących :DA skoro już pisze to: Ostatnio zacząłem się bawić forum opartym na php. Wszystko fajnie tylko w czasie przenoszenia na nowy serwer, forum poprzednie zostało skasowane :[ Jedyna kopia jaką dysponuje została stworzona jako backup o rozszerzeniu sql. Teraz pytanie: Jak z niego odtworzyć forum (gdyż była na nim dość duża ilość postów i szkoda mi zakładać nowe od zera.

The D
    Uczestnik

Plik .sql to najprawdopodobniej plik tekstowy zawierający polecenia SQL wstawiające do tabelek w bazie danych odpowiednie wpisy (INSERT) i ewentualnie zakładający same tabelki (CREATE TABLE), bądź usuwające stare (DROP TABLE). Aby odtworzyć bazę danych musisz poprostu skłonić serwer bazy danych do wykonania tych poleceń. Z poziomu phpMyadmin robi się to tu. Przed wykonaniem skryptu musisz się upewnić, czy baza danych ma odpowiednią strukturę (w przypadku gdy plik sam jej nie zakłada). Oczywiście oprócz odtworzenia zawartości bazy danych musisz umieścić na serwerze WWW skrypty php i ew. je skonfigurować.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 164 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram