Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Engineering Room

Engineering Room

Wyświetlanie 15 wpisów - od 61 do 75 (z 164 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Dalek
    Uczestnik

Ale najlepiej będzie jak pozbędziesz się wszystkich kodeków jakie zainstalowałeś wcześniej i zastąpisz je FFDShow który świetnie się sprawuje i radzi sobie ze wszystkim.

[post="24086"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

No niestety nie zawsze 🙁

U mnie ta konfigracja się nie spisuje. Latają różne brudy i szumy na ekranie, dzwięk się pierniczy i wiele innych błedów.

Ja polecam Xvida "The Final" + klasyczny dvix 3.11 (jeśli jest potrzebny do starych filmów).

Krusty
    Uczestnik

Hmn a dobrze masz je skonfigurowane?

Dalek
    Uczestnik

Nooo. Próbowałem już różnych konfiguracji z różnych stron i zawsze mam to samo.

Krusty
    Uczestnik

Dziwne wiem ze były takie problemy ze starszymi wersjami ale w nowych tych problemów nie ma - to ściągni nową wersje ale przedtem wywal wszyskie inne kodeki zostaw tylko AC3.

Adanos
    Uczestnik

Mam mały problem i może wy mi będziecie mogli coś poradzić , pierwszy to gdy włączam odcinek Star Trek Enterprise - 2x23 'Regeneration' plik ma wielkość 175mb odtwarzaczem subedit pojawia się komunikat generator klas class factory nie może dostarczyć żądanej klasy avitag:xvid i nie wiem co z tym fantem zrobić a drugi to problem z oglądnięciem odcinka Star Trek Enterprise - 3x21 - E² plik 350mb avi film otwiera się tylko w windows media player w żadnej innej odtwarzarce nie chce. Próbowałem już na kilka sposobów z kodekami także i ciągle jest to samo może miał ktoś ten sam problem i będzie mi mógł pomóc z góry dzięki.Zainstalowane kodeki to ffdshow-20050204,ac3filter_0_70b,XviD-1.1.0-Beta1-16012005 .Pozdrawiam

The D
    Uczestnik

generator klas class factory nie może dostarczyć żądanej klasy avitag:xvid

Taki komunikat jest zwykle rezultatem:

a) uszkodzenia pliku video.

b) braku kodeka.

Spróbuj może jednak jakiegoś XviD-a zainstalować.

Mav
    Uczestnik

Nagrywalem XP u kolegi i po instalacji nie wykrywa mu jednego cd. Wykrywa DVD, ale nagrywarki LG nie. Nie moge wejsc do biosu bo ma haslo ktorego nie zna. Jest jakis sposob na wykrycie nagrywarki CD ?Robilem wyszukiwanie sprzetu, ale nic nie wykrywa. Moze sterowniki zalatwia sprawe, ale wydaje mi sie, ze powinien wykryc automatycznie. Jesli ktos wie jak to zrobic to bylbym wdzieczny za pomoc.

Sai
    Uczestnik

Nagrywalem XP u kolegi i po instalacji nie wykrywa mu jednego cd. Wykrywa DVD, ale nagrywarki LG nie.

[post="24706"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

Ciekawe. Zależy czy nagrywarka jest rozpoznawana przez BIOS, znaczy czy na wykazie przy starcie komputera się znajduje. Jeżeli tak to wszystko w porządku.Jeżeli nie to jest zepsuta lub źle podłączona. Zainstaluj sterowniki do płyty głównej, najważniejsze to do obsługi dysków (ATA, DMA). Zainstaluj później stery od nagrywarki i wszystko powinno być ok, jeżeli takich nie posiadasz to możesz spróbować nagrać SP1 do Wina XP. Rzadka to przypadłość którą opisujesz, zresztą na „oko to chłop w szpitalu umarł”. 😀

Krusty
    Uczestnik

Po pierwsze zainstaluj program do łamania haseł w biosie bo zgubione hasło prędzej czy póżniej może się zemścić ;).

Reyden
    Uczestnik

co do hasła na BIOS , to sa prostsze wyjścia :1. poszukac na necie haseł universlanych do BIOS-u .2. Zresetowac BIOS albo za pomoca zworki CLEAR CMOS albo wyjmując na 5 min baterię zasilajaca BIOS - i po haśle

Mav
    Uczestnik

co do hasła na BIOS , to sa prostsze wyjścia :

1. poszukac na necie haseł universlanych do BIOS-u .

2. Zresetowac BIOS albo za pomoca zworki CLEAR CMOS albo wyjmując na 5 min baterię zasilajaca BIOS - i po haśle

[post="24777"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

Moze ma to cos wspolnego ze zworkami na cd ? moze wystraczy przestawic zworke ? gadalem ze znajomym ktory mowi ze mam tak zrobic a w wyjmowanie baterii wole sie nie bawic ale w ostatecznosci trzeba bedzie

Mod: tniemy niepotrzebne cytaty

Zarathos
    Uczestnik

Owszem moze. Na jednej szelca (ta szeroka tasma) mozesz miec jeden drive ze zworka na master (MSR) i jeden na slave (SLV) zazwyczaj ten przyczepiony posrodku szelki to master a ten na koncu - slv. Jezeli masz nowy drive to czesto jest czwarta opcja - auto, ale nie zawsze dziala.

The D
    Uczestnik

Jezeli masz nowy drive

Opcja auto, zwana też czasem "cable select" jest już w moim starym 8 letnim Segate, a jestem prawie pewien że widziałem ją w jakimś 300MB Quantumie. Dla niezorientowanych dodam, że znaczenie poszczególnych konfiguracji zworek zależy od modelu dysku i jest opisane na obudowie albo w instrukcji.

Natomiast z posta wynika, że problem pojawił się po reinstalce systemu, więc tam raczej trzeba szukać przyczyny. Zworki się same z siebie w czasie instalacji nie przesuwają 😉

Zarathos
    Uczestnik

No nie wiem. zdziwilbys sie co reinstalka moze zrobic z dobrym kompem 😉

The D
    Uczestnik

Heh. Miałem kiedyś taką sytuację: Przychodzi do mnie kolega z problemem - "windows mi sie nie uruchamia". Idę zobaczyć co się stało. No tak, "No system disk", czy jakoś tak. Pierwszy rzut oka - w stacji dyskietek nic nie ma ;). Drugi rzut - oho, bios nie wykrył dysku. Reset to - to samo. "Przestawiałeś coś w BIOS-ie?", "nie". Dla pewności sprawdzam BIOS, ale tam wszystko w porządku. Zdesperowany chcę już zaglądać do środka, ale pojawia się brat kolegi z "genialnym" pomysłem. Otóż odłączył on kabel zasilający i podłączył go z powrotem. Pomogło. Od tej pory jestem w stanie we szystko uwierzyć ;).

Wyświetlanie 15 wpisów - od 61 do 75 (z 164 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram