Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Engineering Room

Engineering Room

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 164 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • xvfz
    Uczestnik

A więc teraz ja mam pytanko ( a raczej problem ) ...

Mam problem z połączeniem internetowym w Mandrakelinuxie 10.0..

W Windowsie XP internet działa wspaniale (no prawie wspaniale :)), a w Linuxie zanim wczyta się strona

trzeba długo poczekać (w Firefoxie jest napisane w tym momencie "Ustalanie adresu serwera......")...

Niewiem czy ktoś miał podobny problem, i czy mógłby mi pomóc. Jeżeli tak będę bardzo wdzieczny.

Specyfikacje połączenia:

- sąsiad dzieli połączenie routerem linuxowym

- jestem podlączony przez sieciówkę SiS900 10/100 [ zintergowana karta sieciowa na płycie ECS K7S5A]

- parametry połączenia (serwer DNS itepe itede) mam ustawione jak w WinXP

finidi
    Uczestnik

Mam problem z plikami Avi. Ściągam z netu odcinki ST, poprzednie chodziły bez zarzutu, ale ostatnio wynikły problemy, których nie rozumiem. Ściągnięte pliki nie chcą się odtwarzać, a we właściwościach pliku nie są dostępne wszystkie opcje. To nie problem z kodekami, ponieważ nic nie zmieniałem, a poprzednie odcinki nadal się odtwarzają. Może spotkał się ktoś z podobnym problemem, i mógłby mi pomóc. Może namieszałem coś przez przypadek nie wiedząc o tym. Używam klienta BITCOMET.

Zarathos
    Uczestnik

Moze jednak sprawdz kodeki? Nowe odcinki moga po prostu byc inaczej kodowane.

finidi
    Uczestnik

To nie kodeki, jestem pewien.

Reyden
    Uczestnik

Mam problem z plikami Avi.  Ściągam z netu odcinki ST, poprzednie chodziły bez zarzutu, ale ostatnio wynikły problemy, których nie rozumiem. Ściągnięte pliki nie chcą się odtwarzać, a we właściwościach pliku nie są dostępne wszystkie opcje. To nie problem z kodekami, ponieważ nic nie zmieniałem, a poprzednie odcinki nadal się odtwarzają. Może spotkał się ktoś z podobnym problemem, i mógłby mi pomóc. Może namieszałem coś przez przypadek nie wiedząc o tym.

Używam klienta BITCOMET.

[post="23330"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

Albo te odcinki są kodowane nowszymi kodekami niż ty masz w systemie, albo masz ten sam problem z BC, co ja miałem - jedyna rada to zassać odcinek od początku ( pojedynczy odcinek zaznacz, jeśli masz cały sezon do ściągania), i go zaraz po tym oglądnąć ( ew. przekopiować w inne miejsce), jak chcesz ściągać kolejny odcinek to pauzujesz zadanie w BC, usuwasz odcinek, hashujesz, we właściwościach torrenta zaznaczasz kolejny odcinek, dla pewności jeszcze raz hashujesz, potem uruchamiasz dalej ściąganie, u mnie to działa.

faloks
    Uczestnik

sciagam gre w formacie bin i niewiem czy bede ja mogl potem uruchomic jak to sie robi ? potrzebny jakis program ?z gory dzieki za odpowiedz.

Reyden
    Uczestnik

.bin to obraz płyty, z reguły występuję z nim plik.cue w którym jest napisane jak ma go nagrywarka nagrać na cd, wypalisz go za pomocą popularnych progsów do tego ( nero, Alcohol 120 %, CloneCD), lub uruchomisz za pomocą emulatora CD ( Deamon tools lub Alcohol 120 %)

Gosiek
    Uczestnik

Faloks - zajrzyj przy okazji na stronę http://www.cdrinfo.pl, tam znajdziesz informacje o wszystkich typach obrazów płyt i o tym, którym programem można je odtwarzać czy też nagrywać. To kopalnia wiedzy o wypalaniu CD, DVD, napędach itp. Polecam gorąco.

EMH Mark IX
    Uczestnik

To nie kodeki, jestem pewien.

[post="23342"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

Na wszelki wypadek pociagnij coś co się nazywa GSpot i spróbuj otworzyć tego ściągniętego avika. I wszystko będzie jasne. Jeżeli to jednak jakiś kodek, dowiesz się dokładnie, o który chodzi, a jeżeli nie to zostaniesz o tym przez program poinformowany (błędny format, itp).

LINK

Voy
    Uczestnik

Tez mi sie czasami tak zdarza ze film nie chce sie odczytac. Wtedy po prostu kopiuje caly sciagniety odcinek do innego katalogu i jego wczytuje. Nie ma wtedy problemow. Mozliwe jest, ze jak seedujesz odcinki to sa one w jakis sposob wykorzystywane co w pewnym stopniu blokuje do nich dostep.

Siwy
    Uczestnik

Witam mam małe pytanlo czy spotkaliście się z tym że ściągnięty film odtwarzał się do góry (nogami),niestety odcinek mocno mnie zainteresował(TNG6x14) i kombinowanie z odwróceniem monitora przy napisach wyświetlających się poprawnie nic nie da..

Dalek
    Uczestnik

W ustawieniach kodeka powinna być opcja "flip video" (np. w Xvidzie).

Sai
    Uczestnik

Zobacz czy nie masz dublujących się kodeków np. DVOBSUB albo DIVXG400, jeżeli masz DivX i XviD to tamte usuń, jeżeli je potrzebujesz, to w ich ustawieniach zaznacz „flip video” tak jak już napisał Tecza. DVOBSUB lubi obracać obraz, skubany. 😉

Krusty
    Uczestnik

Ale najlepiej będzie jak pozbędziesz się wszystkich kodeków jakie zainstalowałeś wcześniej i zastąpisz je FFDShow który świetnie się sprawuje i radzi sobie ze wszystkim.

Siwy
    Uczestnik

Dzięki teraz działa ok...

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 164 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram