Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Dyskusje ogólne › Elite STF są podobno trudne?
O to się właśnie rozchodzi, że przypadku bramy odpowiednie usytuowanie okrętu w takiej odległości powoduje, że w ogóle nie odda ona w naszą stronę ani jednego strzału.
Interesujace, nie wiedzialem o tym. Co moze powodowac takowe "nietypowe" zachowanie bramy?
Interesujace, nie wiedzialem o tym. Co moze powodowac takowe "nietypowe" zachowanie bramy?
Nie wiem, nie zagłębiałem się w to, choć gdybym miał zgadywać to bym powiedział, że ma to związek z jej gabarytami. Otóż rozmiarowo mamy do czynienia z gigantyczną konstrukcją ciągnącą się na kilka kilometrów, ale z technicznego punktu widzenia nadal posiada ona jeden stały punkt, z którego wystrzeliwana jest wszelka broń (większość borgowych NPC tak ma, co by zapewnić im 360' kat ostrzału), a który nadal ma maksymalny zasięg 10km, tak jak wszystko inne. Tym sposobem jeśli np. strzelamy w boczną stronę bramy z odległości 9km, to z naszego punktu widzenia jest ona w zasięgu broni, lecz dla niej gracz jest jeszcze nieosiągalny, gdyż wszelkie wyrzutnie znajdują się bliżej jej środka/wnętrza.
No ale mogę się równie dobrze mylić. Jedyne co mogę potwierdzić, to że usytuowawszy się w dobrym miejscu nawet będąc na jej celowniku nie otrzymuje się żadnych obrażeń - stąd powszechna taktyka trzymania dystansu, nawet jeśli wiąże się to z mniejszym DPSem. Tym samym przykro mi, jeśli kogoś będzie to irytować, ale mimo wszystko nie zawsze mam ochotę ryzykować nagły zgon i konieczność napraw tylko po to, by przyspieszyć misję o kilka sekund. Ba, chwila nieuwagi i ten mój zgon prędzej wydłuży misję, niż cokolwiek przyspieszy. 😉
Tego sie domyslalem (chyba malo precyzyjnie pytanie zadalem :P). Bardziej chodzilo mi mi o to, dlaczego odleglosc jest mierzona w tak nie efektywy sposob oraz to czy cryptic oficialnie cos napisal na forum jak w przypadku "bledu wyszukiwania exchange", ktory okazal sie celowo wprowadzonym skryptem odciazajacym serwer.
W sumie to niewazne, bo zaczyna sie prywatna dyskusja zbaczajaca z glownego tematu. 🙂
ISE, z optionalem, w 2 osoby
http://www.youtube.com/watch?v=qkRzQz6GHW0
KASE 2osoby - coming soon
Gratulacje!
-parkowanie 9,99km od bramy/kostki taktycznej w sytuacji, kiedy nie ma się na sobie jej aggro
A to źle bo...? Będąc w dobrym położeniu taka brama nie jest w stanie nawet oddać strzału w gracza, przez co prędzej winę zwalę na osobę, która mimo wszystko się pcha prosto na nią i ginie od niewidzialnej torpedy, albo innego spread, aniżeli strzela z bezpiecznej odległości. Jasne, traci się odrobinę na DPSie, ale patrząc na kontekst rozmowy (łatwe STFy, anyone?) jakoś daleko mi do zaliczenia tego jako grzech.
zrobiwszy badania...
http://www.trek.pl/forum/index.php?showtop...mp;#entry127773
zrobiwszy badania...
http://www.trek.pl/forum/index.php?showtop...mp;#entry127773
Dopisze, ze wiedzac o "problemie" bram z zasiegiem broni udalo mi sie podleciec na odleglosc 4.25k (przy 4.15 juz bila) tak by mnie nie bila... troche to "zaskakujace", ze sa one tak niedopracowane (pewnie mozna by i jeszcze lepsze miejsce znalezc, lecz to wymagalo by juz lekkiej gimnastyki).
Aktualny rekordzik z CSE, 12:18 (czas ubicia ostatniego cube)
http://www.youtu.be/sj9es_BD1BY
Enjoy!
Tak czytam forum STO... Próbowaliście w tym swoim biciu czasów używać min tricobaltowych + dispersal pattern beta 3? Podobno idzie zniszczyć tym cały sześcian bez babrania się z nanitami. 😉
Tak czytam forum STO... Próbowaliście w tym swoim biciu czasów używać min tricobaltowych + dispersal pattern beta 3? Podobno idzie zniszczyć tym cały sześcian bez babrania się z nanitami. 😉
ja im to już piszę od dawna, szczególnie w kontekście KASE
Trico minami sam sie bawilem, ale glownie w ISE. Teoretycznie w CSE powinno byc to banalne z cubami, poniewaz maja jedynie 350k hp. Zaciekawiony poszedlem altem to sprawdzic i jesli oczy mnie nie mylily, to rozwalilem cube, ale natychmaistowo pojawil sie nowy... O.o
Mialem wrazenie, ze grafika pol cubowi znikla jak przy zabiciu pzreciwnika, ale po chiwili mial juz pelne oslony (z kazdej strony, a przecie wczesniej zdjalem jedna strone by miny mialy spokojna droge ;P) i hull. Dwie pierwsze miny zdjely hp do 20% jakos, 194k i 208k dmg, potem kostka sie podleczyla do polowy i dwie nastepne miny zadaly 208k i 162k. "Teoretycznie" obrazenia powinny spokojnie dac rade kostce...
Ogolnie pug byl dosc tragiczny, 4 osoby bronily kanga. O.o Akurat mi to nie przeszkadzalo, bo moglem sie spokojnie bawic. ;P Jak mi CD zeszly to kolejna proba byla znacznie gorsza. Wiec zaczalem zestrzeliwac gorne sfery leczace. Miny czesto lecialy w cuba, badz dolna sfere... ale raz udalo mi sie rozwalic gdy dolna byla nietknieta, a w dwoch innych przypadkach nisczylo obie sfery - miny zadawly obu sferom obrazenia. Pod koniec sadzilem, ze wszystke sfery wytepilem i zaczalem niszczyc cuby po kolei jak najszybciej (tak by raptory nie zdazyly nawet doleciec do kanga). Przy jednym zagapilem sie i zbilem go leczonego przez jedna sfere, ale co najciekawsze, ze ostatnie 20% zdjalem samymi cannonami. O.o
https://dl.dropbox.com/u/37195335/screensho...11-22-46-12.jpg - tutaj jest screen, na ktorym widac 3 sfery bez cuba. ;P
Wiec ogolnie jesli to z poczatku bylo jakims bledem wyswietlania u mnie i po prostu nie zbilem calego cuba to w dwie lub wiecej osob powinno to byc dosc proste... choc timing moze byc troche klopotliwy. ;P
ps. uzywalem min very rare mk xi i 4 konsol mk xii do tychze min.
Hive Onslaught (Space) Elite w wykonaniu jednej osoby:
http://www.youtube.com/watch?v=Kg9Mba1T24A
,,Ale przecież HSE jest NIE DO PRZEJŚCIA! Nawet z wypasioną ekipą, sprzętem i dwudniowymi przygotowaniami...'' 😉
No, ale Damcowi udało się samodzielnie ukończyć Hive 🙂 Aczkolwiek nie sądzicie, że powinien jeszcze popracować nad pierwszym zadaniem opcjonalnym? 😛
Przez chwilę miał pomoc odyseii - hehe ale to raczej nie miało wpływu - wolałbym jednak to zobaczyć w normalnym tempie i dużo lepszej jakości.
wolałbym jednak to zobaczyć w normalnym tempie i dużo lepszej jakości.
W normalnym tempie trwało to ponad 0,5h, a ja wyszłam z założenia, że nikomu nie będzie się chciało oglądać tyle nudnego wciskania spacji. A jakość niestety straciła, bo zdecydowałam, że ~10GB dobrej jakości będzie się za długo uploadować (kilka dni z moim łączem), więc filmik jest jaki jest.
Mi się podobało, tylko nie pogardziłbym screenami z tym co ma ten okręt na sobie, rozłożenie skilli, umiejętności BOFF itp.Generalnie to zacnie wyszło. 🙂
tylko nie pogardziłbym screenami z tym co ma ten okręt na sobie, rozłożenie skilli, umiejętności BOFF itp.
Nie chcę się wypowiadać za damca, ale z obserwacji zakładam, że to build stawiający na Aux2Bat + 3 fioletowi technicy, FAW, 8(?) Romulan Plasma Beam Array z [CritH]x2, DEM, APB, bonus do plazmy setu romulańskiego, Trait Inspirational Leader z lock boxa oraz ekwipunek i/lub boffy dodatkowo zwiększające Crit Chance. Nie jestem w stanie rozczytać z filmiku wszystkich używanych zdolności, poza właśnie Aux2Bat i pokrewnymi oraz faktem, że damc gra taktykiem (dodatkowe skille i traity profesji wpływające na obrażenia).
Jeśli nie dowiesz się bezpośrednio, to ewentualnie możesz posprawdzać na forum STO propozycje buildów Aux2Bat i inne stawiające na DPS (głównie Scimitar, Excelsior, Avenger), gdyż te ostatnio zrobiły się w grze wyjątkowo "mainstreamowe". Niestety, u nas tematy z propozycjami buildów świecą pustkami.