Dollhouse

Wyświetlanie 14 wpisów - od 16 do 29 (z 29 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Krusty
    Uczestnik

Właśnie skończyłem i jestem rozczarowany ale tak miało być, nigdy pomysł nie wydawał mi się zbyt dobry na serial, na mini czy film to jeszcze ale nie na serial. Jasne że zabawę z osobowościami można ciągnąć długo ale inne wątki już nie i to widać na ekranie. Podobnie rozczarowała mnie Dushku, nie rozumiem czemu Whedon ma do niej słabość ale według mnie nie sprawdza się w roli Echo, za to reszta aktorów jak najbardziej. Raczej odpuszczę sobie kolejny sezon.

Zuza
    Uczestnik

Wydanie DVD ma podobno 2 dodatkowe odcinki 00 i 13 - ktoś już oglądał?

Krusty
    Uczestnik

Wydanie DVD ma podobno 2 dodatkowe odcinki 00 i 13 - ktoś już oglądał?

http://zakazanaplaneta.pl/news.php?readmore=3799

http://forum.gwrota.com/index.php?showtopi...0&start=150

Zuza
    Uczestnik

Nie pytam, czy ktoś o nich czytał na innych forach, tylko czy ktoś stąd je oglądał? :>Może od razu dodam drugie pytanie, dla tych, co obejrzeli - jak oceniacie? Warto szukac?

Piotr
    Klucznik

Ja obejrzałem dziś i jestem mocno zaskoczony. 00 to nieemitowany pilot - IMO dobrze, że nieemitowany, bo o ile to, co widzieliśmy w serialu za wolno nakręcało akcję, to ten pilot zrobiłby to za szybko. Ale zostawmy pilota, nic się nie stanie, jeśli się go nie obejrzy. Za to 1x13... ho ho...Nie chcę na razie spoilerować, może potem ktoś zechce o tym podyskutować, to odgrodzimy strefę bezpieczeństwa. 😉 Teraz w skrócie i tajemniczo - odcinek dzieje się w przyszłości. Niezbyt dalekiej, ale na tyle odległej, by zmienić świat tak, że przez chwilę myślałem, czy przypadkiem nie oglądam jakiegoś nowego Terminatora (nie, nie ma robotów ;P ). Stało się coś... dużego, coś, do czego wykorzystano technologię Dollhouse. Jak to się stało, kto do tego doprowadził i jaki to miało wpływ na naszych bohaterów, pokazywane jest stopniowo w retrospekcjach i, przynajmniej na mnie, zrobiło duże wrażenie.Bardzo ciekawi mnie, jak będzie wyglądał sezon drugi. Albo pokaże nam, co się działo przed 1x13, albo przedstawi ciąg dalszy. W pierwszym przypadku trochę rozczarowuje to, że wiemy, co spotka przynajmniej część bohaterów, w drugim - cóż, będzie fajnie, ale niezbyt widzę Dollhouse jako serial postapokaliptyczny. Może zmienię zdanie.

Cross
    Klucznik

dla tych, co obejrzeli - jak oceniacie? Warto szukać?

Widziałem tylko 1x13 i bardzo polecam!

SPOJLER 1x13

Mi się bardzo podoba kierunek w którym zmierza Dollhouse! (to na co wszyscy czekali od lat - czyli przyszłość w Terminatorze - zawiodła mnie, Surface skasowano w momencie, w którym ze średniego serialiku mógł stać się takim właśnie postapokaliptycznym, etc, etc, etc...). Może w końcu tutaj się uda 🙂

Można się było spodziewać, że programowanie ciał zaprowadzi właśnie kogoś do pomysłu na nieśmiertelność, a potem się zacznie... Ciekawy jestem jak to wszystko pociągną w drugim sezonie.

Zuza
    Uczestnik

Nowy sezon, stało się - kolejny aktor zużywanej obsady (nie powiem kto, trzeba obejrzeć samemu) ;>Czekam na Spike'a...Co do treści - mam mieszane uczucia, głównie za sprawą Whisky... Echo jest ponoć naprawiona - czy na pewno? Póki co nie ma nawiązań do odcinkam przyszłościowego.

Gosiek
    Uczestnik

Nadrobiłam 1x13 i początek drugiego sezonu. O ile dodatkowy odcinek pierwszej serii był jak do tej pory najlepszym w całym serialu i dawał nadzieję na popchnięcie akcji w ciekawym kierunku (wymknięcie się projektu spod kontroli, mroczna wizja przyszłości), to niestety kolejne epizody wróciły do schematu "Echo i jej randka tygodnia". I niestety nie zaprezentowały przy tym dobrego poziomu.

2x01 - takie sobie, nic specjalnego, przewidywalne do bólu ale chociaż nie usypiałam. Nad 2x02 ziewałam okrutnie, a cała ta bajka o instynkcie macierzyńskim odrzucała mnie od ekranu. Dopiero kolejny odcinek - Belle Chose - podniósł odrobinę poziom drugiego sezonu, serwując nieco ciekawszą akcję, a przede wszystkim powrót na ekran postaci innych niż Echo.

Echo, a raczej jej wszechobecność, to kolejna rzecz, która mnie martwi - coraz rzadziej oglądamy odcinki skupione na innych postaciach, coraz więcej ciekawych charakterów z drugiego planu (Boyd, dr Saunders) znika z ekranu. I coraz więcej jest Ballarda, którego nie lubię - i jako aktora i jako postaci. Szkoda.

Flashbones
    Uczestnik

Także miałem nadzieje na kontynuowanie tego co było w 13 odc. , ale niestety znowu skupili się na Echo, dobrze, że mamy przewijanie bo odcinki nudne, aż nie chce się oglądać.

Infango
    Uczestnik

No i serial poleciał. Ciekawe jaki będzie następny serial, może wpadnie na pomysł Joss Whedon by nie robić swoich seriali z siecią fox ?puki co dwa nowe odcinki są fajne, Sumer całkiem ciekawie zagrała ( ale od czasu Firefly jest ..... ) no ogólnie to trochę dziwne że ten serial nie ma lepszych notowani ......

Infango
    Uczestnik

Kolejne 2 odcinki wymiatają, to co powinno się wydarzyć w pierwszym sezonie mamy teraz. ps.: Dla wszystkich fanów seriali Jossa Whedona polecam ostatni odcinek Ligi Strasznie Zwyczajnych Dżentelmenów gdzie jest podsumowanie jago projektów.

Cross
    Klucznik

Spojlery

Dwa ostatnie odcinki bardzo ok. Zawirowania fabuły, odkrycie tajemnic, efektowne zgony dwóch ważnych postaci. No i w ostatniej minucie odnośnik do nadchodzącej apokalipsy (czy jak to nazwał Topher - myślokalipsy 🙂 ). Jeśli nie będzie ciągu dalszego, to wielka szkoda, tylu serialom nie udaje się przejść z etapu "przed globalną katastrofą" do kontynuacji "po"... :/

Infango
    Uczestnik

No i po odcinku 13 😥 Gdyby ten serial tak się skończył po pierwszym sezonie to był by super, ale mimo wszystko super odcinek choć ostatnie 5 minut z lekka zawiewa tandetą. Ale chodzą słuch że ma robić nowy serial we współpracy ze stacją podległą Fox ( więc go skasują pod góra 2 sezonach 😎 ) więc może będzie coś ciekawego 🙄

Cross
    Klucznik

Obejrzałem ostatni odcinek, szkoda serialu.

Wyświetlanie 14 wpisów - od 16 do 29 (z 29 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram