District 9

Wyświetlanie 13 wpisów - od 46 do 58 (z 58 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • The D
    Uczestnik

Szczerze mówiąc, to zakończyli trochę tak, jakby chcieli zrobić kolejną część, lecz mam nadzieję, że do tego nie dojdzie i tego nie zepsują.

Mi tez wydaje się, że film będzie lepszy z takim otwartym zakończeniem. Mam takie dziwne przeczucie, że jeżeli powstanie kontynuacja, to w 90% będzie wyglądała tak jak kulminacyjne sceny filmu, czyli jedna wielka strzelanka futurystycznymi broniami.

Cross
    Klucznik

Stanę też w obronie Transformers 2, fakt film był ekhm... dla amerykańskiej młodzieży, jednak taki miał być...

Za najgorszy film ub. roku uznano "Transformers: Zemsta upadłych" (Transformers:Revenge of the Fallen). Film ten "nagrodzono" również za najgorszą reżyserię (Michael Bay) i najgorszy scenariusz.

Galactica
    Uczestnik

Obejrzałem Transformers 2, ale nic nie powiem 😆

jeżeli powstanie kontynuacja, to w 90% będzie wyglądała tak jak kulminacyjne sceny filmu, czyli jedna wielka strzelanka futurystycznymi broniami.

Ciekawie by to wyglądało 😀 . Mam nadzieje, że powstanie coś ciekawego niezbyt kojarzącego mi się z różnymi atakami kosmitów. Chris obiecał temu De Nerwie 3 lata. Poczekam ❗ 😆

Dragon
    Uczestnik

Ja bardzo czekam na kontynuację i liczę że nie zrobią z tego drugich transformersów,

qjaw
    Uczestnik

Najlepszy SF tego roku, zdecydowanie lepszy od Transformers 2 i Star Trek XI.

Nie mogę sie zgodzić.

Star Trek XI rządzi. Łączy nową świeżość z kanonem sagi który kochamy - podoba się i ultrasom i nowym widzom. Jest to prawdziwe kino sci-fi!

District 9 to jednak film bardziej specyficzny poruszający pewne zachowania społeczne. Film do obejrzenia ale nie można moim zdaniem powiedzieć że to najlepszy film sf tego roku. Poza tym ja osobiście nie przepadam za wszystkim w czym maczał palce P. Jackson.

Cross
    Klucznik

podoba się i ultrasom i nowym widzom.

Ekhm, ekhm.

Krusty
    Uczestnik

podoba się i ultrasom i nowym widzom.

Ekhm, ekhm.

So true.

Co do Dystryktu, to podobało mi się niekanoniczne podejście do tematu (w końcu! obcy NIE lądują w stanach i konwencja para-dokumentu, która dość płynnie przechodzi w "fabularny środek"). Mnie trochę zirytowała niemalże dickensowska przemiana bohatera, który przez lwią część filmu jest albo zadufanym w sobie nieudacznikniem, albo chącym się za wszelką cenę wyrwać z zaistniałej sytuacji egoistą. A potem, jak za dotknięciem magicznej różdżki (czyt. ostrzału) się "nawraca".

Film bardzo dobry, choć osobiście nie gustuję w tym konkretnym podgatunku sf. Tym milsze było zaskoczenie. Osobiście uważam go za ciekawszego od Avatara i tochę żałuję, że ten ostatni zagłuszył niemal całkowicie Dystrykt. Do ST nie porównuję, bo to po pierwsze zupełnie inna pułka (jakby nie patrzeć - gatunkowa), a po drugie... No cóż ST XI mnie najzwyczajniej w świecie mnie zawiódł.

sjurek102
    Uczestnik

Z tego wszystkiego co pokazano w tym filmie, to statek kosmiczny był efektowny, ale reszta słabo rozbudowana,chyba że to za parę'' dolarów''.....

Diabeu
    Uczestnik

Mech też był słaby? A modele postaci?No weź przestań.

Manul
    Uczestnik

Najwięcej i tak wyłożyli twórcy na kocie żarcie.

Erixin
    Uczestnik

🙂 to fakt. Zona to też niezły kawał scenografii

Q__
    Uczestnik

Rowan J Coleman robi retrospektywę "Dystryktu 9":
    https://www.youtube.com/watch?v=vlkj1IPvufA

Wyświetlanie 13 wpisów - od 46 do 58 (z 58 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram