Forum › Fantastyka › Inne sci-fi i pozostałe gatunki › District 9
No fakt, jak już wspomniałem, kilka niedociągnięć było... ot, choćby ten robot, który na dobrą sprawę rozwalił pół obozu - dlaczego niby nie był on wykorzystany przez samych obcych?
Ja myślę, że nie zaatakowali, bo zwyczajnie nie mieli szans. Jakby nie patrzeć ludzie mieli przewagę liczebną, nie byli u siebie i jakby zaczęli coś kombinować to by Ziemianie ich zwyczajnie załatwili.
Film mi się podobał. Popłakałam się na końcu, ale beczałam nawet na dwójce X-menów i nie mówiąc o Hellboyu 2 - więc się nie liczy.
Film nieźle przedstawia problem emigracji, jakieś tam przesłanie ma, no i wątek miłosny (taki drobny, ale jest!).
Treka w życiu nie pobije, bo nie ma w nim Spocka, a w STXI jest ich aż dwóch.
Edytka: No i niewątpliwym plusem było to, że rzecz nie działa sie w Ameryce.
Najlepszy SF tego roku, zdecydowanie lepszy od Transformers 2 i Star Trek XI.
Jak możesz w ogóle wspominać o Transformers 2
Osobiście czekam na drugą część bo ten film wymiata, powinni kręcić więcej takich filmów .....
Nowy ST chowa się do D 9. ST jest uwikłany w swoją przeszłość, co jest zaletą i przekleństwem tego serialu.Co do D 9 mam nadzieję, że kontynuacja będzie równie dobra.
Osobiście czekam na drugą część bo ten film wymiata, powinni kręcić więcej takich filmów .....
Także czekam na kolejną cześć, oby nie było trzeba było długo czekać.
Nie mogę się z tym zgodzić, no może troszkę w odniesieniu do Transformers 2 ale nie przy STXI, to już bluźnierstwo.
Nie mogę się z tym zgodzić, no może troszkę w odniesieniu do Transformers 2 ale nie przy STXI, to już bluźnierstwo.
A na tym forum to jednoznaczne z samobójem. 😀
O! Umieranie za własne przekonania to bardzo po startrekowsku! Widzę dla cię łaskę...
Obejrzałam niedawno ten film i muszę przyznać, że był ciekawy. Najbardziej mi się spodobał sposób kręcenia filmu. Raczej mi to przypominało dokument niż film sci-fi przez co nie wydawał się taki sztampowy. Sama treść filmu tez niezła. Osobiście nie znam jeszcze nic podobnego do tego filmu.
Proszę oto co Nas czeka w przyszłości: http://film.wp.pl/id,104502,title,Kolejna-...2&_ticrsn=3
Nie wiedziałem, że nakręca kolejną część Dystryktu 🙂 Dla mnie film był bardzo ciekawy, ale przeszkadzała mi forma dokumentu, nie wiem, jestem taki staroświecki, że film dla mnie to film fabularny, wraz ze swoją specyficzną jakością zdjęć. Dokument dla mnie to zupełnie coś innego. Jednakże, całościowo, wyszło całkiem nieźle, na tyle, że zobaczę z chęcią kolejną część. Porównanie do najnowszego " pawie najstarszego" filmu ST, jak dla mnie nie na miejscu, dwa różne sposoby podejścia do widza, dwa całkiem różne światy. Stanę też w obronie Transformers 2, fakt film był ekhm... dla amerykańskiej młodzieży, jednak taki miał być... nie oczekujmy po samochodach zmieniających się w roboty czegoś więcej.
Uwazam, ze District 9 to najlepszy film 2009 roku. Mam nadzieje, ze nakreca druga czesc.
Dopiero teraz obejrzałem District 9, bo niestety u mnie w kinie z niewiadomych powodów nie był puszczany. Ogólnie rzecz ujmując film bardzo dobry. Moim zdaniem jest to zdecydowanie najlepszy film science-fiction zeszłego roku pod względem fabuły.Szczerze mówiąc, to zakończyli trochę tak, jakby chcieli zrobić kolejną część, lecz mam nadzieję, że do tego nie dojdzie i tego nie zepsują.