Forum › Fantastyka › Gry › Darmowe MMORPG
http://forum.gery.pl/index.php?showtopic=39021
Liquid, jak się cytuje to wypada podać źródło... Lame...
Znalazłem to na pewnej stronie i nie było wzmianki o pochodzeniu. Chciałem dobrze to też źle. 🙁
Swoją drogą, nie wiem czy zauważyłeś, ale sporo z tych gierek już było wymienione, a z 30% linków nie działa., więc zgodzę się z Ryanem... wystarczyło dać adnotacje na początku. Ze dane te nie pochodzą od ciebie i że nie są sprawdzone.
Edit: No właściwie trochę więcej, biorąc pod uwagę gry które są już teraz płatne, gdzie rejestracja do beta wersji jest zakończona, bądź dublujące się linki na tej liście, które kiedyś rozdzielały gry np. na wersje International i na wersje Koreańską, a obecnie są tylko frame’ mi do jednej i tej samej strony.
Od około trzech tygodni, gram w UO: Samurai Empire, pomimo że moja postać jeszcze „bogiem” nie jest gra mi się przyjemnie. Gram na shardzie (serwerze) kolegi, jako beta-tester. Dlatego, ciekawy jestem czy na forum są osoby grające/ chcące zagrać w Ultimę ? Jedną z najstarszych gier fabularnych.Po pewnym czasie 😉 Już prawie tydzień minął a tu żadnego odzewu. Czyżby nikt nie grał w UO ? Cóż…….
Widząc że brak tematu o tej grze postanowiłem coś z tym zrobić. Lineage II to chyba najlepsza gra MMORPG osadzona w świecie fantasy. Pod względem oprawy audio wizualnej bije inne tytuły i oferuje naprawde dobrą grafikę oraz wyśmienitą muzykę oraz efekty. Ale Lineage to nie tylko oprawa, gra zapewnia nam wyśmienitą zabawe na wiele godzin. Do wykonania mamy wiele ciekawych i niebezpiecznych zadań. Zaczynamy oczywiście od stworzenia bohatera, i tutaj do wyboru mamy 5 ras (człowiek, krasnolud, elf, ciemny elf i ork) oraz po dwie profesje które można póżniej zmienić po osiągnięciu odpowiedniego lvl. A co spotka was potem, to już sami sprawdźcie. 😉
Zachęcam do odwiedzenia oficjalnej strony
Klienta (C1) do gry znajdziecie tutaj 1GB 😎
Żeby pograć bez zbędnych wydatków 😉 należy się zarejestrować na jednym z darmowych serwerów.
Najlepszy darmowy serwer Noob Wars Do gry na tym servie potrzeba zainstalować jeszcze tego patcha
Wszystkie te gry są niczym w porównaniu do WoW'a. Wole już grać na piracie w WoW niż w cokolwiek innego ta gra poprostu rządzi i rządzić będzie. Jak raz zagracie w WoW nie będziecie moglie zagrać w nic innego to jest poprostu szczyt w ewolucji, gier nie ma lepszej. Grałem w LII ale grafa,wygląd potworów,świat gry, rozwuj postaci, walka prezentuje się tragicznie w porównaniu do WoW wielkim atutem są tylko bardzo dobre prywatne servy natomiast w WoW priv kuleje chociaż się poprawia ale nie wiele.
Polecam http://www.wowstatus.net/serverlist.php Największy problem polega na tym, że gre trzeba ściągnąć a ma ona 4,5 giga. To cholernie dużo ale świat jest ogromny więc musi tak być.
Hej ludziska, a w Metinka 2 ktoś pogrywa ?
Całkiem przyjemna gierka, ale trochę czasochłonna.
Polecam dla lubiących typowe rozwalanki... http://www.metin2.pl/
:ok:
Nic nie ściągamy gramy przez przeglądarkę www
Jesli graliście w privatera/ elite II czy wing commandery napewno ta się wam spodoba 🙂 są ludzie którzy widza tam elementy MOO jednak ja do nich nie należę 😀
W wielkim skrócie .
Nasza postać to zwykły pilot kosmiczny 😀 Świeżo po akademii z najtańszym statkiem i wielkimi planami.
Jednak dróg do realizacji tych planów jest multum.
Możemy zostać członkiem jednej w wielkich frakcji Federacji Imperium lub Unii i w jej szeregach zdobywając kolejne awanse uzyskać dostęp do najlepszej technologii wojskowej jaką dane stronnictwo oferuje.( Admirał Federacji się kłania ? )
Możemy zostać neutralnym łowcą potworów mordując je dla niefrakcyjnych zleceniodawców zdobywać doświadczenie/pieniądze i umiejętności które również otworzą nam drogę do nowych statków
Handlarzem, który zaopatrując budynki innych graczy zarabia prawdziwe fortuny. On nie musi walczyć stać go żeby wynająć innych, którzy będą to robili za niego.
Rzeczy które można robić w tej grze jest tak wiele że spamiętać je jest naprawdę trudno.
Tak to wygląda klikając na ekranie nawigacyjnym pokazujemy gdzie chcemy lecieć kogo zabić itd.

Sektor z budynkami graczy i baza należąca do jednego z nich.

A tu mamy Chitinka podczas polowania na potworki lub innych graczy.

Grupa doświadczonych graczy na polowaniu na jednego z najsilniejszych potworów
Każda rzecz która chcemy zrobić zabiera nam określona liczbę punktów akcji a ich przypływ jest ograniczony wiec dużo czasu przy niej nie spędzicie,
Podsumowanie
- To nie Ogame warować 24 przy tym nie trzeba raz dziennie 15-20min styknie
- To nie Bitefight Gladiatus czy inny knightfight . Tutaj wroga jak i potwora trzeba znaleźć
poznać jego przyzwyczajenia i trasy jakimi najchętniej lata a potem przygotować zasadzkę.
- Gierka się nie nudzi gram już z 3 lata i ciągle jest super.
- No i ta wolność grasz jak chcesz robisz co chcesz.
Nasza postac to zwykly pilot kosmiczny 😀
Założyłem konto trochę pomęczyłem tutorial ktory jest w polskiej wersji (jak miło) teraz gram już w normalnym świecie i muszę powiedzieć że zauważyłem wiele podobieństw ze światem star trek.Np. Latam okrętem klasy Sabre choć wygląda inaczej ma podobne możliwości, frakcje są bardzo podobne do GF ,KSO i CU a także kilka mniejszych rzeczy.Ogólnie polecam bardzo fajna gra i dobrze pomyślana nie mam obawy jak w MMORPG że wciągniesz się na cały dzień po prostu skończą ci się punkty ruchu i po zawodach czekasz na nowe.
Polaków gra tam sporo 🙂
co do punktow ruchu dostajesz dokladnie 24 co 6 min wiec mozna wszystko sobie bardzo ladnie zaplanowac 🙂
Idealna do gry w pracy
Male wyjasnienie
co do frakcji
-Federacja - taka bardzo trekowa zdobywamy stopnie wojskowe cudowne statki najsilniejsze w grze . Tutaj bardzo duzo rankujemy zeby dochrapać sie do najwiekszych battleshipow
-Imperium - Monarchia tu zdobywamy tytuły az do godności ksiecia. Specializacja w broniach ale posiada tez przyzwoite statki w tym ich wół roboczy PASC cudowny myśliwiec.
- Unia - wypisz wymaluj syndykat Oriona . Całe życie pniesz sie w góre w hierarchi rodziny. Ich głowna bronia sa wszelkiego rodzaju gadzety i udoskonalenia juz istniejacych statkow. CO tobie wydaje sie niemozliwe oni osiagaja dzieki swoim "zabawka"
Niby tak ale uważam że max 5K to za mało tak z 15K by starczyło dziennie.
niby tak ale. Jednak potem czlowiek uczy sie nimi lepiej gospodarowac. No i np lepszy silnik podowoje ze za ruch placisz 1/3 tego co teraz. Potem mozesz sie nauczyc umiejetnosci ktore podniosa ten limit 500-700 apow ale i tak to duzo. No i oczywiscie sa Drugs takie narkotyki stymulanty ktore mozna wyprodukowadc lub kupic na czarnym rynku lub od innego gracza. Jeden drug daje jakies 200 Apow jednak im wiecej ich uzywasz tym bardziej organizm sie uzaleznia za nastepny 190 itd Jednak "detoksie" jakas 1 godzina na 1t uzytych drugow mozna uzaleznie schodzi. A teraz ciekawostka dla uzdolnionych graficzie fanow treka :DSama gra znajduje sie na serverze ale....Imagepacki czyli obrazki wyswietlane na naszym ekranie mozna pobierac z wlasnego dysku lub wskazanego adresu internetowego. Kilku graczy zrobilo wlasna grafike z wlasnymi statkami potworami itd. Mozna zrobic cos takiego dla ST. Zamiast startowego sabra wyswietla sie obrazem ST sabra zamiast poteznego mechanicznego potwora wyswietla sie wizerunek Cuba Borg. Zamiast standardowej bazy imperialnej Kronos I 🙂 mozliwosci nieograniczone
Grałem jakiś czas temu w tą gierkę , jedno co mnie zraziło kompletnie to niemożność dowolnego budowania instalacji w sektorze , parę razy dostałem komunikat od kogoś że liczba maksymalna liczba instalacji danego typu w sektorze została już osiągnięta i żebym rozebrał swoją instalację , bo inaczej klan do którego należał ten ktoś mi ją zniszczy .Po takim czymś dałem dałem sobie spokój z grą .
Grałem jakiś czas temu w tą gierkę , jedno co mnie zraziło kompletnie to niemożność dowolnego budowania instalacji w sektorze , parę razy dostałem komunikat od kogoś że liczba maksymalna liczba instalacji danego typu w sektorze została już osiągnięta i żebym rozebrał swoją instalację , bo inaczej klan do którego należał ten ktoś mi ją zniszczy .
Po takim czymś dałem dałem sobie spokój z grą .
bo zaczynasz w sektorach z duza populacja zklaimowane przez duze alliansy. Warto lepiej poszukac miejsca do osiedlenia kilka sektorow dalej . No i ostatnio otworzono 3 nowe clastery z 70 sektorami wlasnie dla nowych graczy robisz tam co chcesz . To z tymi maksymalnymi to wymyslili sobie gracze i tyle takich zasad nie ma. Widac chceili cie uczyc ekonomi sektora 🙂