Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Cześć - jestem nowy

Cześć - jestem nowy

Wyświetlanie 15 wpisów - od 106 do 120 (z 626 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Velo
    Uczestnik

pozdro Dziku, pamiętam Cie jeszcze ze starych czasów ;)swego-czasu-oficer-naukowy-pogf się kłania ;P

Dzikowy
    Uczestnik

Hejka, miałem nadzieję, że się tu jakieś dziady poukrywały 😎

Jamjumetley
    Uczestnik

Cześć!Trochę ten dział mało wyeksponowany - dopiero po napisaniu kilku postów tu trafiłem, no ale odkrywanie to Trekkerzy (albo Trekkies) to chyba mają we krwi :P.Mam na imię Mikołaj. Możecie też mówić do mnie Mix, Miki, Mikuś, albo może coś jeszcze innego wymyślicie... 🙂 Fan Star Trek chyba od kołyski (ojciec zaraził). Dzięki forum odnoszę wrażenie, że trochę więcej ST ma wielbicieli niż kilka lat wcześniej - fajnie. Oby serwis żył długo i pomyślnie.PozdrawiamV (trzeba sprawić emotkę z pozdrowieniem vulcańskim ;))

Piotr
    Klucznik

Witamy, witamy, milo ze do nas zajrzales. Obys zagrzal miejsce na dluzej. ;)A emotka to niezly pomysl. Dodam do listy 'to do'. 😉

fluor
    Klucznik

Witamy 🙂 w sumie faktycznie temat może powinien być przypięty gdzieś na górze (dużo tych przypiętych już się porobiło).

Zuza
    Uczestnik

Fan Star Trek chyba od kołyski (ojciec zaraził)

Tak przy okazji i na wszelki wypadek - ktoś wie, czy jest na to jakieś skuteczne szczepienie? :>

Piotr
    Klucznik

Nie ma, nie bedzie, pogodz sie z faktem - opor jest bezcelowy. ;>

Zuza
    Uczestnik

Obowiązkiem matki jest próbowac uchronić swe dziecko przed wszelkimi dziwactwami 😛 Przynajmniej do momentu aż wyrośnie z kołyski :>

Dzik
    Uczestnik

Witam wszystkich. Odkurzyłem moje stare konto tutaj, i teraz mam nadzieję, będę się częściej udzielał 🙂

Eviva
    Uczestnik

Witam wszystkich. Odkurzyłem moje stare konto tutaj, i teraz mam nadzieję, będę się częściej udzielał 🙂

Oby. To był znakomity pomysł, by wrócić do starych kątów.

Piotr
    Klucznik

O rany, jaki weteran wrócił. 😉 Witamy z powrotem.

fluor
    Klucznik

Witamy, witamy 🙂

Dzik
    Uczestnik

Weteran weteranem, ale w sumie te 2 posty napisane 4 lata temu nie były żadnym heroicznym wyczynem 😛

Piotr
    Klucznik

Więc czas na bohaterskie czyny - do dzieła! ;>

Witam szanownych Trekkerów!

Jak nietrudno się domyślić jestem fanem Star Wars, co oznacza, że wchodzę na tzw. 'enemy territory', heh. Skrótowo powiem, że 'specjalizuję' się w starwarsowym Expanded Universe, intensywnie recenzuję gwiezdnowojenny stuff, piszę fanfiki i współtworzę portal Star Wars Extreme (www.w-extreme.com). Od 1 września będę tam też prowadził grę PBF RPG "Imperialna Wojna Domowa", więc jeśli kogoś interesują te klimaty, serdecznie zapraszam, heh.

Czemu tu jestem? Well, po tym, jak obejrzałem wszystkie inne godne obejrzenia seriale SF umiejscowione w przestrzeni kosmicznej, czyli BSG, Firefly, Farscape i Babylon 5, postanowiłem się zabrać za sławne uniwersum Star Trek. Załogę Kirka poznałem z sześciu pierwszych kinówek i tej ostatniej (TOS jest jak dla mnie zbyt anachroniczne, by się doń zabierać w pierwszej kolejności), natomiast teraz oglądam The Next Generation, które niezmiernie mi się podoba. Zwykle tak mam, że jak coś oglądam, to taram się zaglądać na 'strony tematyczne' i fanowskie.

Co by tu jeszcze rzec? No tak, trzeba wyjaśnić co oznacza to słówko, które stoi przy rubryczce „Skąd?”. Tak więc wyjaśniam: urodziłem się w Socjalistycznej Federacyjnej Republice Jugosławii, niemniej obcokrajowcem nie jestem, gdyż moją matką jest Polką. Uważam się zarówno za Polaka, jak i Jugosłowianina - każdy z krajów byłej Jugosławii jest przeto moją ojczyzną w równym stopniu co Polska. Nie obrażę się, jak ktoś mnie nazwie np. Serbem, Chorwatem czy Macedończykiem, bo po trosze jestem każdym z nich, heh.

PS. Byłbym zapomnial:

Live long and prosper! a.k.a. May the Force be with you!

Wyświetlanie 15 wpisów - od 106 do 120 (z 626 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram