Witam szanownych Trekkerów!
Jak nietrudno się domyślić jestem fanem Star Wars, co oznacza, że wchodzę na tzw. 'enemy territory', heh. Skrótowo powiem, że 'specjalizuję' się w starwarsowym Expanded Universe, intensywnie recenzuję gwiezdnowojenny stuff, piszę fanfiki i współtworzę portal Star Wars Extreme (www.w-extreme.com). Od 1 września będę tam też prowadził grę PBF RPG "Imperialna Wojna Domowa", więc jeśli kogoś interesują te klimaty, serdecznie zapraszam, heh.
Czemu tu jestem? Well, po tym, jak obejrzałem wszystkie inne godne obejrzenia seriale SF umiejscowione w przestrzeni kosmicznej, czyli BSG, Firefly, Farscape i Babylon 5, postanowiłem się zabrać za sławne uniwersum Star Trek. Załogę Kirka poznałem z sześciu pierwszych kinówek i tej ostatniej (TOS jest jak dla mnie zbyt anachroniczne, by się doń zabierać w pierwszej kolejności), natomiast teraz oglądam The Next Generation, które niezmiernie mi się podoba. Zwykle tak mam, że jak coś oglądam, to taram się zaglądać na 'strony tematyczne' i fanowskie.
Co by tu jeszcze rzec? No tak, trzeba wyjaśnić co oznacza to słówko, które stoi przy rubryczce „Skąd?”. Tak więc wyjaśniam: urodziłem się w Socjalistycznej Federacyjnej Republice Jugosławii, niemniej obcokrajowcem nie jestem, gdyż moją matką jest Polką. Uważam się zarówno za Polaka, jak i Jugosłowianina - każdy z krajów byłej Jugosławii jest przeto moją ojczyzną w równym stopniu co Polska. Nie obrażę się, jak ktoś mnie nazwie np. Serbem, Chorwatem czy Macedończykiem, bo po trosze jestem każdym z nich, heh.
PS. Byłbym zapomnial:
Live long and prosper! a.k.a. May the Force be with you!