Witam wszystkich serdecznie. Mam na imię Adrian. Jestem t nowy choć znam wasz portal nie od dziś ale ponieważ ubyło mi trochę dyskutantów do treka to zdecydowałem się zarejestrować tutaj. 😎 Jestem fanem treka gdzieś od końca szkoły podstawowej czyli gdzieś od 1990 r. ale wtedy tematyka Star Treka prawie nie istniała w Polsce. Czasem tam TVP 1 puszczała TNG, potem CANAL + w paśmie niekodowanym, potem POLSAT 2 i z roku na rok coraz częściej aż po dzień dziś na Sci-fi, na AXN, itp Kurcze ale ten rynek medialny się pozmieniał przez te lata. 😮 Obecnie powtarzam już któryś raz z kolei Star Trek Voyager od pierwszego odcinka. Jak spojrzę na tą załogę z perspektywy to bardzo ewoluowała z biegiem czasu. Stali się ludźmi szlachetnymi i bardzo zaangażowanymi w tzw "GOOD WILL MISSION" co czasem chyba jednak utrudniało im powrót do domu. Nelix z takiego pajaca czasem stał się odpowiedzialnym i błyskotliwym ambasadorem Voyagera w kwadrancie Delta, Janeway przestała mieć tylko przed oczami niczym na szkłach kontaktowych regulamin gwiezdnej floty a stała się bardziej przyjacielska i oportunistyczna. 🙄 Bardzo fajny serial choć i inne z treka też znam i lubię ale chyba najbardziej cenię sobie Voya. Ot taki sentyment. 😎