Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Artykuły › Commodities - jak i gdzie?
Oznaczony: poradniki
Od pojawienia się systemu reputacji wraz z Sezonem 7 cześć graczy wykorzystuje swoją wiedzę na temat dostępności commodities po "atrakcyjnych" cenach u odpowiednich brokerów, by taniej wykonywać projekty.
Poniżej zamieszczam krótki poradnik gdzie można uzyskać interesujące nas commodities.
EARTH SPACEDOCK

Broker dostępny w żółtej części Earth Spacedock
DEEP SPACE 9

Broker dostępny w "północnej" części DS9
STARBASE 39

Broker stoi w przedostatnim "pokoju"
DEEP SPACE K7

Broker znajduje się w centralnej części stacji
SIRIUS BLOCK

Transportowiec można znaleźć nieopodal Kai System
Oczywiście każdy z w/w itemów możemy uzyskać na szybko z replikatora. Jednak koszt ich zakupu jest wtedy wyższy, czasem nawet dwukrotnie.
Dodatkowo w części projektów reputacji potrzebne są LARGE HYPO, LARGE SHIELD CHARGE i MAJOR REGENERATOR.
Można je kupić u sprzedawców "Requisition Personal Equipment"

Handlarze znajdują się w każdej z wymienionych wyżej lokacji.
Oczywiście wiedzę na temat kupienia tańszych commodities można wykorzystać by wystawiać je na exchange. 🙂
Mam nadzieje że tym tematem pomogę części z Was zaoszczędzić trochę EC lub nawet zarobić. Do zobaczenia w grze.
hehe a ja myślałem że z replikatora taniej będzie.. ehh tak federacyjna technologia
Dodaj jeszcze do list transportowce latające po Sirius Sector Block, u nich jest chyba najtaniej i wszystkie rodzaje commodities naraz dostępne.
Cargo Ships z Sirius i Regulus są zdecydowanie tańsze. Jeśli dobrze pamiętam, to ceny są o jakieś 25% tańsze jeśli chodzi o "commodities". "Consumeables" oczywiście u sprzedawców na stacjach.
znalazłem bardzo tanie provision ( po 75 za sztuke ) na andorii w jaskini blisko spawnu
Witam.
Ze swojego doświadczenia:
BIAŁE commodities - najtaniej bedzie u Cargo Vessel w Sirius Block oraz Regulus Block - obsługują OBIE frakcje tak że KDF też może u nich kupować.
ZIELONE commmodities czyli Contraband (innych zielonych nie ma) - jedyne słuszne żródło pozyskania to postać KDF, ja dziennie wyciagam nawet do 30 sztuk kontrabandy na KDF z assignmentów.
NIEBIESKIE commodities inaczej zwane Gamma commodities - oczywiście tylko z assignmentów w "brązowych" (okolice DS9) sektorach.
Co do LARGE HYPO, LARGE SHIELD CHARGE i MAJOR REGENERATOR to są do kupienia najtaniej na DS9, ale LARGE HYPO oraz LARGE SHIELD CHARGE można także "krafcić" w Memory ALpha (FED) lub Forge (KDF) - wiem nikt sie w R&D nie bawi, ale w ten sposób można sobie nabić "skila" przy pomocy materiałów - może kiedyć dadzą coś ciekawego/dobrego do R&D to bedzie jak znalazł 🙂
Live long and prosper!
Od momentu wejścia LoR zauważyłem parę razy, że na czacie w grze pojawia się pytanie czy można kupić Major Regenerators etc, które są potrzebne do rozwijania nowej reputacji. PRZYPOMINAM, że najtańszy i najlepszy sposób pozyskania "consumables" to wybrać się na zakupy do sprzedawców na stacjach kosmicznych. Kupimy tam wszystko w cenach liczonych w setkach EC. Na exchange też wszystko dostniemy, ale z przebitką rzędu kilku tysięcy EC. Wreszcie pozostaje łut szczęścia, że gdzieś z misji nam te przedmioty wypadną.Jeśli chodzi o "commodities" to powyżej jest instrukcja co i jak 😉
Ja mam takie pytanie gdzie mogę zdobyć Contraband bo szukam i nie mogę znaleść
Kontrabanda pochodzi z misji Doff.
dzięki wszędzie szukałem ale nie mogłem znaleźć a pomyślałem żeby odkupić trochę od kogoś
Jeśli ktoś ma 5 i jest zainteresowany sprzedażą proszę napisać na Alan@pzietek dam 2-2,5 tysiąca za sztukę jeśli ktoś chce
Jeśli ktoś ma 5 i jest zainteresowany sprzedażą proszę napisać na Alan@pzietek dam 2-2,5 tysiąca za sztukę jeśli ktoś chce
Żartujesz sobie? Trzeba było od razu poprosić o oddanie za darmo. Nikt ci nie sprzeda Kontrabandy za taką cenę. Chcesz kupić? Musisz się liczyć z wydanie ~60k EC na jedną.