Forum Fantastyka Inne sci-fi i pozostałe gatunki Co wg. was powinno się zekranizować

Co wg. was powinno się zekranizować

Wyświetlanie 15 wpisów - od 31 do 45 (z 47 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Eviva
    Uczestnik

Taak, Scorupco nadawała się na Helenę jak ja na arcybiskupa cerkwi. Sienkiewicz jak byk napisał, ze Helena była to panna czarnowłosa w raczej cygańskim typie, a tu co? Omdlewająca blond lala o urodzie przydeptanego kapcia. Cóż, zdarza się, kiedyś nawet widziałam blond Zorro, choć historia poucza nas, ze był ognistym brunetem.

Lord Fixer
    Uczestnik

Co prawda to nie jest Polska produkcja, ale moim zdaniem gra Fahrenheit (http://en.wikipedia.org/wiki/Fahrenheit_%28video_game%29) powinna zostać zekranizowana. Ma ona świetną fabułę na film, a sama w sobie została stworzona w koncepcji filmu.

Dzikowy
    Uczestnik

"Księga Całości" Kresa, koniecznie. Może nie wszystkie tomy, ale "Panią Dobrego Znaku" konieczniekoniecznie.

Manul
    Uczestnik

"Kłamcę" Ćwieka. I zrobić z tego serial. I jak sam Ćwiek kiedyś powiedział, że Brad Pitt świetnie by pasował do roli Lokiego.

Tak, Ćwieka! Widzę, Manul, że się rozumiemy. 😀 Tylko teraz na Lokiego ma "nowego" aktora. Na swoim blogu fotki zamieścił. 😀

Manul
    Uczestnik

Archarchne zarzuć linka, albo powiedz kto to.

http://carpenoctem.pl/wordpress/jakubcwiek/

News Cygańska Klątwa, ale faceta nie kojarzę jako aktora. Co nie znaczy, że nie pasuje. 😀

sjurek102
    Uczestnik

Co ekranizować! Przy dzisiejszej technice ? Kto czytał książkę ALEX KAVA '' Klepsydra czasu. Byłby piękny film, zwłaszcza że rzecz się dzieje w kosmosie co wszyscy na tym portalu bardzo lubimy. CZEKAM na ekranizację.

cinus
    Uczestnik

Ja tam dalej czekam na ekranizację przygód HH... choć podobno Weber wypowiadał się przeciw temu - miałoby to zniszczyć tą postać. Poza tym można by np. cykl Starship Resnicka - ot, nowe Firefly 😉

Diabeu
    Uczestnik

Co to jest HH?

Melnikor
    Uczestnik

HH = Honor HarringtonJak dla mnie warty zekranizowania jest cykl przygód Koniasza pióra Miroslava Zambocha i nieśmiertelna Czarna Kompania Glena Cook'a.Co do HH też bym to z chęcią obejrzał, ale obawiam się że Weber ma rację. W tym cyklu za dużo jest wątków politycznych które scenarzyści zepchnęli by zapewne na dalszy plan i spłycili na rzecz dynamiki akcji i "szczelania" się w kosmosie. A to wypaczyło by całą postać Honor.

I. Thorne
    Uczestnik

"Kane" Wagnera, przy takim zawodniku Conan wymięka. Szkoda, że nikt nie rozwija tego cyklu, prawdziwe dark fantasy.Osobiście najlepsza jest "Mroczna Krucjata".

sjurek102
    Uczestnik

Ekranizacja sagi '' Ludzie lodu'' Margarit Sandremo. Coś pięknego...

T'San
    Uczestnik

Ja z pewnością czekam na ekranizację sagi "Gra Endera" Orsona Scotta Carda. Choćby w porzadnej animacji....A z polskich... Lem?

Cross
    Klucznik

Solaris był dwa razy i kupa z tego wyszła. Lepiej niech odpuszczą.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 31 do 45 (z 47 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram