Forum › Fantastyka › Star Trek › Co dalej z trekiem w tv w Polsce?
W takim razie ,ktoś musiałby mi pomóc przygotować strone, bo ja się na tym nie znam. Nie tekst petycji, nie reklame akcji ,ale samą strone na ,której byłaby możliwość dodawnia podpisów oraz ew. licznik odwiedzeń. No jeszcze jedno - jak później taka strone przekazać TVN?
Zobaczmy ilu naszych forumowiczow zainteresuje ten pomysl. 😉 Zapraszam do ankiety.
Tylko jak już mówiłem ,ktoś musiałby mi pomóc zrobic taką strone. Jacyś chętni?
Jest jeszcze inna opcja. TVN 7 sami mają strone ,na której można takie rzeczy pisac:
http://tvnsiedem.pl/4,154,6,1179882,0,0,forum.html
Wystarczy założyć temat i dopisywać sie jak największą iloscia głosów.
mam już wstępny tekst:
Zwracamy się do państwa z prośbą o ponowną emisje serialu Star Trek The Next
Generation, który był emitowany na kanale TVN w 1997 roku. Serial ten zdobył w
Polsce ogromną popularność, w internecie znajduje się olbrzymia liczba polskich
witryn o tej tematyce, a na świecie Star Trek pobił rekordy oglądalności.
Pragniemy również zwrócić uwagę na zmiane nastawienia do serialu, jakie panuje w
polskich stacjach telewizyjnych. Powszechnie uważa się gatunek science fiction
jako niepopularny w Polsce, oraz o to ,że jest to gatunek dla dzieci ,czego
skutkiem była emisja serialu, o godzinach, w jakich ogromna większość widzów
nie była w stanie go oglądać.
Tymczasem w Polsce Star Trek jest jednym z najpopularnieszych seriali science
fiction ,a sam gatunek jest bardzo lubianyi chwalony ,czego dowodem jest choy
twórczość, znakomitego polskiego pisarza Stanisława Lema.
Emisja serialu Star Trek The Next Generation ,w godzinach popołudniowych
przyciągnie dużą widownie i przyczyni się do znacznego wzrostu oglądalnści
pańskiego kanału telewizyjnego.
Jak już pisałem w podobnym temacie na startrek.pl mógłbym poświęcić jeden wieczór i takową stronkę stworzyć. Trzeba by jeszcze ustalić jakie dane miałyby być zbierane. Osobiście podoba mi się formuła taka jak np. w http://list.7thguard.net/, czyli imię, nazwisko, zawód i e-mail, przy czym ten ostatni służący jedynie do weryfikacji ale nie upubliczniany. Druga sprawa to serwer, który przygarnąłby petycję. Na moim studenckim jest zablokowana możliwość wysyłania e-maili a do innego nie mam dostępu.
Mnie też się podoba ta opcja z imieniem nazwiskiem ,zawodem i emailem. A o serwery mnie nie pytaj.
A tak notabene to ja uważam ,ze TVN na pewno tego nie wyemituje. Mam tylko nadzieje ,że TVN7 ,na którym poza "ostrym dyżurem" nie ma żadnego fajnego serialu, da rade to puścić
Wiesz, nie każdy ma TVN7, bo nie każdy ma kablówkę. Ja z tej okazji nie podpisałbym się pod taką petycją i jest wiele osób, które zrobiłoby to z tego samego powodu.
Stale o tym zapomina się, że TVN7 nie jest standardowo dostępną ogólnopolską telewizją. Ogólnodostępne są tylko: TVP 1, 2, 3, Polsat, TVN, TV4 i Puls.
To podaj mi jedną z nich ,która wyemituje ten serial.
Znaczy co Ci mam podać - nie rozumiem. Skąd mam wiedzieć, która telewizja wyemituje serial? IMHO pytanie bez sensu...Chciałem tylko dać do zrozumienia, że petycję powinno pisać się do telewizji ogólnopolskiej, bo inne nie zainteresują osób nie posiadających kablówki (w tym mnie), a co za tym idzie podpisów będzie dużo mniej.Jeżeli chcecie uderzać do TVN-owskich telewizji, to po prostu warto uderzyć do TVN.
Uderzymy do wszystkich, ale ja po prostu jestem pewien ,że TVN tak samo jak reszta publicznych stacji tego nie wyemituje.Wyjatek może stanowiłby TV4 ale oni wykupili teraz całą mase odcinków "Cienia Anioła" ,a nad tym serialem można tylko płakać.
Skoro chcesz uderzać do wszystkich telewizji to dla mnie ma to sens, bo istnieje szansa, że któraś z ogólnopolskich się zgodzi. Piszesz, że w to nie wierzysz - wolę w to wierzyć, bo bez tego akcja ta nie miałaby sensu...
Domko - logika - jedynie TVN ma wykupioną licencje a relane szanse na puszcznie serialu widze tylko w TVN7.
No to logicznie wracamy do tego, co pisałem wcześniej. Jeśli chcemy pisać o emisji w TVN7, to mnie to nie interesuje.Ogólnie prawda jest taka, że takie akcje nie osiągały skutku w przeszłości - może teraz się uda, ale jeśli będzie to kablówka to dla mnie to będzie oznaczało porażkę tej akcji.
jedynie TVN ma wykupioną licencje
Czy to potwierdzone informacje?
W sumie polsat emitował DS9 i to później niż TNG, więc ich licencja powinna być ważniejsza, a już nie mówiąc o Voy na TV4... twierdzenie że tylko TVN ma licencje bo tylko TVN puszczał jest więc w pełni nie uzasadnione 😀
Kiedy oni to puszczalii? O tym nawet nie wiedziałem.