Forum Fantastyka Star Trek Co dalej z trekiem w tv w Polsce?

Co dalej z trekiem w tv w Polsce?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 106 do 120 (z 169 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • r_ADM
    Uczestnik

$100. haha, dobry dowcip. taka kwota nie pokrylaby nawet kosztow utrzymania serwerow.

I. Thorne
    Uczestnik

Jeśli uważsz mnie za dowcipnisia to sam rzuć ceną.

Gosiek
    Uczestnik

Co do ceny za legalne ściąganie, to jeżeli coś takiego będzie możliwe, raczej nie będzie ona dużo niższa niż za oryginał - inaczej nie opłaci się to producentom. Przy założeniu, że 1 sezon ST w Amazonie kosztuje po przecenie 90$, cena wersji 'do samodzielnego ściągnięcia' nie ma prawa być niższa niż 60-70$ za sezon, i to w najlepszym przypadku. Trzeba pamiętać, że producent żyje przede wszystkim z tego co sprzeda, a mimo wszystko ściąganie przez sieć jest dostępne dla mniejszej grupy ludzi niż zakupy. I nie chodzi tu tylko o szybkość transferu, przepustowość łącza, limity itp. Chodzi też o wygodę - jeżeli kogoś stać na zakup serialu za 70$, to prawdopodobnie będzie wolał wyłożyć 10-20$ więcej, żeby dostać to ładnie nagrane i zapakowane pod nos przesyłką kurierską, a nie bawić się w samodzielne ściąganie/nagrywanie/dorabianie okładek etc. A co do cen - one są normalne dla kraju, z którego trek pochodzi. Nie możemy mieć pretensji do Paramount, że zarabiamy zbyt mało, żeby kupować ich produkty.

izbkp
    Uczestnik

izbkp: no tak, ale wczesniej ty mowiles zupelnie co innego.

Nie, nie mowilem. Kazdy natomiast rozumuje wedle siebie... 😉

J.L.Picard
    Uczestnik

Post przeniesiony

Wiecie tak sobie pomyślałem - jest na tym forum 730 uzytkowników. Admini na pewno znają jeszcze kilku innych ludzi na podobnych stronach. Można by napisać, gdzieś do KRRiT albo do TVN, prośbe o przywrócenie serialu Star Trek TNG (TVN emitował go bodajże przez 8 miesięcy ale ja wtedy jeszcze z drabiną na jagody chadzałem). Przy przebicu tylu głosów jest spora szansa ,że go ponownie wyemitują zwłaszcza w dobie ,pożal się Boże Star Trek Enterprise na AXN.

Jak nie na TVN to na TVN7 na bank bo tam lubią powtórki.

I. Thorne
    Uczestnik

Ja z chęcią się pod tym podpiszę (nawet brata zmuszę, a on nie lubi SF).Tylko, że wątpię aby TVN powtórzył ten serial. W Polsce nie ma zrozumienia dla SF, a w szczególności dla treka. Oficjalnym powodem niepuszczania jest niska oglądalność, tylko jak może być wysoka o 12.30???Na szczęście dzięki uprzejmości Oficera Medycznego tego forum (Romulanki) nie muszę się już martwić o to czy puszczą TNG i DS9 w telewizji. :bukiet: dla naszego medyka ❗

J.L.Picard
    Uczestnik

Mój sąsiad pracuje w TV pytałem się go jakie lobby jest potrzebne powiedział ,że nie wie ale gdzieś słyszał o podobnej sytuacji gdzie do TV wpłynęło 140 podań i się zgodzili. Nas jest tu 730 dlatego myśle ,że szanse są troche większe tym bardziej ,że od czasu gdy na TVN7 skończyli sie "Przyjaciele" nie było tam ,żadnego sensownego serialu może poza "Ostrym dyżurem" a godzina odpowiednia bo 19 40.Można by napisac jakiś wspólny email typu: "W imieniu swoim i forum internetowego TSS proszę o przywrócenie serialu" - coś w tym stylu.

O`mus
    Uczestnik

Co tu dużo mówić... znowu !!?? :D:P:D Ale co tam. Takie akcje pamiętałem, pamiętam i będę pamiętał a jedna więcej nie zaszkodzi :D:P:D

Vashar
    Uczestnik

Wiecie tak sobie pomyślałem - jest na tym forum 730 uzytkowników. Admini na pewno znają jeszcze kilku innych ludzi na podobnych stronach.

Tu nie ma 730 uzytkownikow, tu jest ponad 730 zarejestrowanych nickow. Wiekszosc raz sie zapisala i nie zaglada tu ;> Diametralna roznica jest miedzy aktywnymi a zapisanymi osobami i nie nalezy tego mylic ;P

Na podobnych stronach sa w zasadzie ci sami ludzie (trekowych stronach/forach). ;>

Można by napisać, gdzieś do KRRiT albo do TVN, prośbe o przywrócenie serialu Star Trek TNG (TVN emitował go bodajże przez 8 miesięcy ale ja wtedy jeszcze z drabiną na jagody chadzałem). Przy przebicu tylu głosów jest spora szansa ,że go ponownie wyemitują zwłaszcza w dobie ,pożal się Boże Star Trek Enterprise na AXN.

Jak nie na TVN to na TVN7 na bank bo tam lubią powtórki.

O niczym innym nie marza jak ponowny zakup licencji na emisje odcinkow... ;> W tv sa informatycy, ktorzy potrafia w miare sprawny sposob zakladac filtry wiadomosci na spam... ;>

Poza tym, co to za przyjemnosc ogladac serial w tv z lektoorem? W dodatku nadawaliby o jakichs dzikich porach typu 9 (SF = fantasy = dla dzieci...) rano albo 2 w nocy ;>

Co do "Przyjaciol" albo "Ostrego dyzuru", maja one duzo wieksza ogladalnosc w polsce niz Trek.

J.L.Picard
    Uczestnik

Ale mi właśnie chodzi o to ,żeby zmienili nastawienie do tego ,czyli innymi słowy wyraźnie zwracać w postach uwage na to aby nie dawali tego o 7 rano tylko o jakiś normalnych godzinach. Informatycy mogą wykluczać spam ,kiedy jest to jedna wiadomość lub dwie ale nie kilkadziesiąt (tyle użytkowników się chyba znajdzie?) Można też zrobić tak ,ze do wszystkich uzytkowników wyśle się e-mail z prośbą o to by cos takiego napisali i przynajmniej niektórzy (mała garstka ale zawsze coś) to zrobią.Co do tłumaczenia - Straszne, to prawda ale wole takie jak żadne a lektor i tak jest lepszy niż gdyby mieli robić dubbling.Co do licencji to jeśli zaczną już emitować ,to zakładam ,ze niemal wszyscy fani z ST Ent z AXN przejdą na TVN ,a co za tym idzie zwrócą sie zyski z reklam ,zwłaszcza ,ze licencja to jednorazowy wydatek a 8 miechów reklam to stałe zyski. Przy czym nie wykluczam ,że nie będą musieli wcale wykupywać bo może stara licencja jest wciąż ważna.A tak notabene to ja uważam ,ze TVN na pewno tego nie wyemituje. Mam tylko nadzieje ,że TVN7 ,na którym poza "ostrym dyżurem" nie ma żadnego fajnego serialu, da rade to puścićPoza tym co szkodzi spróbować?

Vashar
    Uczestnik

Hmm... a probuj pan ;>W takim razie powinienes:1) zglosic sie do osoby odpowiedzialnej za TSS - czyli Piotra, z projektem przeprowadzenia takiej akcji i uzyskac jego blogoslawienstwo co do uzycia "w imieniu TSS" 2) zareklamowac akcje zbierania podpisow i ją porzadnie zaplanowac; od kiedy do kiedy, forma, dokladna tresc maila/maili itp. - reklama oczywiscie nie tylko tutaj... takze POGF czy Las Trekkas ;>3) umiejetnie przeprowadzic akcje - tzn moze niekoniecznie zeby zasypac skrzynke tv ale moze popros wladze TSS o udostepnienie ministrony czy tez samemu stworz strone na ktorej kazdy moglby sie zapisac/dodac swoje imie, nazwisko czy nicka pod tekstem 'apelu' i w ten sposob stworzyc zamiast 120 maili jedna liste na www ze 120 podpisami... 4) jeszcze raz: _rozreklamowac_

J.L.Picard
    Uczestnik

Doskonale to wiem ,w końcu nie wychodziłbym z takim pomysłem ,zeby potem ganiać za innymi ,by to za mnie robili. Wyjatek stanowi ta mini strona. Osobiście znam tylko najbardziej podstawowe podstawy HTML. Jak miałoby to wyglądać?

Vashar
    Uczestnik

Jedynym zblizonym projektem jaki mi teraz przychodzi na mysl to ta petycja co miala swoje 5 minut jakis czas temu http://www.bezgiertycha.rp4.pl/ Podaje to jako przyklad a nie jako reklame ;>

J.L.Picard
    Uczestnik

Cóż to co innego ,chodziło mi raczej o to by ,każdy indywidualnie wysłał prośbe pod przeznaczony do tego adres E-Mail znajdujący się na oficjalnej stronie TVN 7. Oczywiście EMail wedle schematu z zaznaczeniem ,na pewne rzeczy ,o których wspominaliśmy itd. Ktoś mówił ,że już podobne akcje były przeprowadzane ,moglibyscie jakąś przybliżyć?

Tom
    Uczestnik

Spamowanie skrzynki mailowej w stylu "chce startreka w poniedzialek o 20:00, Jan Kowalski", nic nie da, wrecz przeciwnie, moze tylko zaszkodzic. Wysylanie petycji i maili bylo juz kilka razy przerabiane (nawet chyba na TSS pomysl sie pojawil 2 czy 3 razy). Jesli jednak mimo wszystko chcesz cos takiego przeprowadzic, to sugerowalbym zrobic to zgodnie z pomyslem Vashara.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 106 do 120 (z 169 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram