Forum Fantastyka Star Trek Co dalej z trekiem w tv w Polsce?

Co dalej z trekiem w tv w Polsce?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 169 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Hivision
    Uczestnik

Pamietam czasy kiedy Voyager leciał na Canal+. Było to w paśmie niekodowanym. Był to najważniejszy powód, dla którego kupiłem sobie cyfre. Niestety kiedy zamontowali mi talerz zniesiono treka z anteny i tak aż do dzisiaj. Szkoda bo były to piękne chwile. 😕

Domko
    Uczestnik

Też pamiętam te piękne czasy. Nie kupiłem jednak z tego powodu Cyfry :)Dubbingowany Voyager był ok, ale było kilka niedociągnięć, które mnie raziły (np. męski (!!) głos komputera Voyagera w większości odcinków).

kryzysik
    Uczestnik

Dla mnie Voyager w C+ byl superrrrrrrr 😀 rA meskiego glosu jako komputera nie pamietam wiec nie byl chyba az tak razacy jesli w ogole byl 🙂

Domko
    Uczestnik

Był męski. Konkretnie mówił za komputer ten sam facet, co czytał napisy tytułowe. Zwróciłem po prostu na to uwagę.

O`mus
    Uczestnik

Ja za to pamiętam jak ustawiałem mój magnetowid na 1:20 w nocy, aby nagrać Voyager`a z 1 kanału czeskiej telewizji.ps. Ktoś jeszcze narzeka na złą godzinę emisji w TVN?? 😀

Hivision
    Uczestnik

Tak wiem oglądam czasami i faktycznie jest to uciążliwe ale dla treka można wiele a że jezyk podobny i fakt że ucze sie go na studiach pomaga w rozumieniu co nieco 😀

GWYNBLEIDD
    Uczestnik

witam ponownie po 6 miesiacach niebytnosci. i od razu zadaje pytanie od ktorego zaczalem ten topic - czy ktoras z telewizji publicznych (mam tu na mysli tvp lub polsat) bo te odbiera sie praktycznie w calym kraju (czytaj w dziurze gdzie mieszkam) planuje w niedlugim czasie emisje voya? ja mowiac szczerze czekam na to juz kilka lat a nie mam mozliwosci sciagania odcinkow z sieci. wszystko co mam na kompie to fragment 1 scorpiona i kilka zwiastunow anglojezycznych. jesli cos wiecie to mowcie!

Dalek
    Uczestnik

Nic na razie nie ma i nie będzie (chyba?). W każdym razie wrzesień jest czasem zmian ramówek programów, jeśli trek nie pojawi się teraz to szans na to nie ma raczej do następnego września 😕 .

Bonifacius
    Uczestnik

Powiem w tym temacie tak: w polskiej TV jest moda na różne dziwne rzeczy, może gdyby powstało coś takiego jak Big Star Trek Brother to by przeszło, albo gdyby Trekkerzy gwałcili dzieci 👿 i bili staruszków 👿 mieliby swoje 5 minut w 997 😡 itd. itp. Wydaje mi się, że większość, która ostatnio nie ma racji, posila się papką telewizyjno-radiową, która nie dość, że nic nie wnosi to jeszcze robi wodę z mózgu. A w świecie Star Trek jak w wielu wyśmianych pozycjach można znaleźć więcej ludzkich odruchów niż na ulicy - a tu na ulicy sami ludzie, a w ST sami prawie "kosmici"

izbkp
    Uczestnik

Wydaje mi się, że większość, która ostatnio nie ma racji, posila się papką telewizyjno-radiową, która nie dość, że nic nie wnosi to jeszcze robi wodę z mózgu.

Eeee... Bzdury wygadujesz 🙂 Treka nie ma w TV poniewaz nikt, nawet fani nie chca za niego placic. Wola divxy z super hiper tajnych ftpow 😛

r_ADM
    Uczestnik

izbkp - > a co w naszym kraju jest do kupienia z szeroko rozumianego asortymentu trekowego ??nie zauwazylem, zebym mial wybor.

izbkp
    Uczestnik

a co w naszym kraju jest do kupienia z szeroko rozumianego asortymentu trekowego ?? nie zauwazylem, zebym mial wybor.

W zasadzie wszystko co tylko chcesz. Co prawda nie w sklepiku za rogiem tylko przez Internet, placac karta i odbieraja paczke od DHL-u 😉

Wracajac do glownego watku, trzeba pamietac, ze telewizje to sa firmy komercyjne, ktorym zalezy tylko i wylacznie na pieniadzach. Kupuja i emituja takie programy na ktorych moga zrobic kase.

r_ADM
    Uczestnik

ale jak zakupy za granica pomoga sytuacji w polsce ?? owszem, tv chca zarobic, ale ja nie widze korelacji miedzy kupowaniem treka, a checia telewizji do jego emitowania.

Gosiek
    Uczestnik

W zasadzie wszystko co tylko chcesz. Co prawda nie w sklepiku za rogiem tylko przez Internet, placac karta i odbieraja paczke od DHL-u 😉

Prawda, tylko jest jeden problem - taka forma zaopatrywania się w trekowy asortyment jest niedostępna dla większości polskich trekerów, i nie tylko z powodu cen (jak na nasze zarobki nieco wygórowanych), ale również choćby średniej wieku 😉 polskich fanów treka - większość to jednak uczniowie/studenci, którzy mają mocno ograniczony dostęp do niezbędnych przy większości takich zakupów kart kredytowych. A to automatycznie zmniejsza krąg odbiorców do minimum. A co za tym idzie, nie będzie to już trek w Polsce tylko prywatne hobby kilkuset osób, które mogą sobie na takie zakupy pozwolić.

Wracajac do glownego watku, trzeba pamietac, ze telewizje to sa firmy komercyjne, ktorym zalezy tylko i wylacznie na pieniadzach. Kupuja i emituja takie programy na ktorych moga zrobic kase.

I to jest jeden z powodów dla których treka prędko nie zobaczymy - trekowe seriale są stosunkowo drogie w porównaniu do ewentualnych zysków jakich można się spodziewać przy okazji ich emisji. Dopóki nie powstanie płatny kanał tematyczny poświęcony sci-fi nie mamy na co liczyć. Co najwyżej raz na rok/2 lata ktoś puści film trekowy w tv. I to wszystko.

r_ADM
    Uczestnik

a kto bedzie placil za ten platny kanal sf ?? ci studenci ??taki kanal jest jeszcze mniej prawdopodbny niz trek w ogolnodostepnej tv ;P

Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 169 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram