Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Co ciekawego w telewizji

Co ciekawego w telewizji

Wyświetlanie 15 wpisów - od 121 do 135 (z 156 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Barusz
    Uczestnik

Jeszcze Odo z DS9 tam gra i... no jeszcze parę osób ;]Eviva, dobrze pamiętam, że nie jesteś entuzjastką poprawności politycznej? W takim razie pierwszy odcinek może Cię odrzucić ;>

Eviva
    Uczestnik

Eviva, dobrze pamiętam, że nie jesteś entuzjastką poprawności politycznej? W takim razie pierwszy odcinek może Cię odrzucić ;>

Co masz na myśli? Podziel się wiedzą!

Barusz
    Uczestnik

SPOILERYMała czarnoskóra dziewczynka startuje do białoskórej roli, nie przechodzi, pozywa organizatorów castingu i w zasadzie wygrwa.

Eviva
    Uczestnik

SPOILERY

Mała czarnoskóra dziewczynka startuje do białoskórej roli, nie przechodzi, pozywa organizatorów castingu i w zasadzie wygrwa.

Ha!

Ja to nic, moja mama będzie musiała to przełknąć!

Voy
    Uczestnik

Zobaczymy, czy było za co...

Bylo bylo. Calkiem niezly komedio dramat, chciaz pod koniec zanotowal tendencje znizkowa. Dziwne zakonczenie ale to prawdopodobnie efekt naglej decyzji stacji o anulowaniu serialu. Nawiasem mowiac, ciekawa jest scena gdy Jerry krzyczy na starszych partnerow i grozi ze jak nie zostanie jednym z nich to zrobia z Dannym i Allanem spin-offa. Ciekawe nawiazania do aktualnej sytuacji politycznej i spolecznej. Czasami trafialy sie sprawy absurdalne ale i pokazane z jajem, np. secesja Nantucket). Ogolnie dobrze sie to oglada. Prywatnie, jeden z najlepszych i najciekawszych seriali.

Eviva
    Uczestnik

Anulowali? Cóż, nic nie trwa wiecznie, a ostatecznie sporo seriali pada nawet po pierwszym sezonie i to pomimo niezłego potencjału.

Romek 63
    Uczestnik

Nie wiem czy ktoś tu już o tym filmie pisał, ale w sobotę czyli jutro 17 lipca na programie TVP1 o godzinie 23.40 jest film SF "Misja w czasie"

GWYNBLEIDD
    Uczestnik

W sobotnią noc bardzo rzadka okazja dla fanów Star Treka do obejrzenia pełnometrażowki na antenie ogólnodostępnej stacji. TVP1 o godzinie 00:10 rozpocznie emisję ST: Nemesis. Zyczę wytrwałości i wiaderka kawy przed ekranem 😉

Lo'Rel
    Uczestnik

Godzina genialna... Się na Nemesis uwzięli, jakieś pół roku temu też dali, tyle że po południu w niedzielę.

Manul
    Uczestnik

No...od 8 do 18 w pracy byłam. I już planuję iść spać. Chyba sobie odpuszczę. Poza tym i tak mam na DVD.

Bartas
    Uczestnik

Bo w naszej telewizji filmy wartościowe zawsze są o takich porach 🙂

Lo'Rel
    Uczestnik

Nie, no z tą wartościowością też nie przesadzajmy 😛 właśnie oglądam, kolejny raz podziwiam inwencję tłumaczy...

Slawek
    Moderator

Bo w naszej telewizji filmy wartościowe zawsze są o takich porach 🙂

filmy wartościowe

wartościowe

ST: Nemesis

Pffffffffffffffffffffffffffffff...

Eviva
    Uczestnik

Umówmy się, siostry i bracia w Treku - NEM to nie szczyt szczytów. Ale w porównaniu z polskimi produkcjami dnia dzisiejszego (puszczanymi w pasmach najwyższej oglądalności) to mistrzostwo świata, więc nie narzekajmy.

Elvenking
    Uczestnik

I tak puścili z godzinną obsuwą, czyli o 1! Wszystko przez festiwal w Opolu... Do samego końca w sumie nie obejrzałem, bo spać się chciało ale i tak znam film na pamięć 😀 Nie jest zły... No dobra może troszkę naiwny, może nie trzyma się kupy, może efekty jak na 2002 rok trochę mierne, może szaty Shinzona wywołują raczej śmiech, niż dodają mu postrachu, ale wciąż zgodzę się z Evivą, że nie bylibyśmy w stanie zrobić podobnego filmu. Ani 8 lat temu, ani dziś, ani najprawdopodobniej za kolejne 8 lat 😀

Wyświetlanie 15 wpisów - od 121 do 135 (z 156 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram