W najbliższy czwartek (8 listopad) stacja TV4 wyemituje pierwszą cześć filmowej trylogii X-Men. Początek seansu o godzinie 21.00 a w jednej z głównych ról Patrick Stewart (Picard - TNG).
Dzis poznym wieczorem TVN pokaze kultowa produkcje kinowa z Melem Gibsonem - Mad Maxa. Emisja o 23:45. Kilka godzin wczesniej o 16:45 TVN 7 pokaze pierwszego Batmana.
Już jutro w TVP2 można będzie obejrzeć wyprodukowany w 2006 roku przy współpracy BBC film Hannibal. Dla fanów Star Treka to okazja do zobaczenia w innej roli Alexandra Siddig'a czyli Bashira z DS9. Emisja o 11:45.
Dziś o 23.30 bedzie szedł film, nie mający nic wspólnego z Trekiem: "Wesołych świąt, pułkowniku Lawrence". Jest to przejmujący dramat wojenny. Jedną z głównych ról odtwarza rewelacyjny David Bowie, który ze swej części filmowej roboty uczynił prawdziwa perłę. Polecam.
Ja ostatnio polubilem dobre serie dokumentalne dlatego dzis az mnie podnioslo z fotela gdy zobaczylem drugi odcinek programu noszacego tytul Kylie Kwong: Moje Chiny. Program emituje w sobotnie wieczory i niedzielne poludnie siec regionalna TVP3. Jest to dokument po czesci kulinarny po czesci kulturalny prowadzony przez tytulowa Kylie - Australijke o korzeniach chinskich, ktora opowiada o fascynujacej kuchni Chin. Lepsze o niebo od Maklowicza i niezmiernie ciekawe. Powtorka 2 odcinka dzis o 23.00 w TVP3.
Odświeżam temat ale w sumie takiej perełki dawno w publicznej TV nie widzieliśmy. Uwaga! Dziś o 13:45 TVP1 pokaże Farscape: The Peacekeeper Wars. O ile mnie pamięć nie myli sci-fi w takim wydaniu i o takiej porze publiczna telewizja jeszcze chyba nie pokazywała.
W niedzielę, 4 VI, o 22.40, na TVPolonia "Enak". Jeden z nader niewielu polskich filmów SF, co samo w sobie sprawia, że pozycją tą można się zainteresować, choćby tylko z ciekawości.
Od soboty, 19 czerwca, na Polsacie "Orły z Bostonu". Ponieważ jest to tytuł-kamuflaż, wyjaśniam - chodzi o serial "Boston Legal", za który William Shatner zgarnął ładne parę wyróżnień, Złoty Glob i dwie nagrody Emmy. Zobaczymy, czy było za co...
Wyświetlanie 15 wpisów - od 106 do 120 (z 156 w sumie)