Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Co ciekawego w telewizji

Co ciekawego w telewizji

Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 156 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Cross
    Klucznik

Równiutko za tydzień pierwszy odcinek.

http://www.tvn.pl/2006-03-16,4737930,176,program.html#m

Gosiek
    Uczestnik

Dziś wieczór (i noc) dobrych filmów na TVP1. Najpierw o godz. 22:55 Skazani na Shawshank z Morganem Freemanem, a później o 1:40 Świat się śmieje - świetna i przezabawna komedia radziecka z lat 30-tych. Polecam. 🙂

A dla miłośników scifi klasy B na TVN o godz. 00:45 thriller SF z J. C. Van Damme - Cyborg. Nawet nienajgorsza produkcja w swojej klasie, da się oglądać. 😉

Gosiek
    Uczestnik

Jutro na antenie TVP1 będzie można zobaczyć świetny dramat psychologiczny pt. Okruchy dnia. Doborowa obsada - Anthony Hopkins, Emma Thompson, Hugh Grant, Christopher Reeve i scenariusz oparty na powieści Kazuo Ishigury, która zdobyła Booker Prize - czego chcieć więcej? 😉 Polecam gorąco, ten film warto zobaczyć.

Barusz
    Uczestnik

W środę, 29 III, TVN7 rozpocznie emisję siódmego sezonu "Przyjaciół" - jednego z najbardziej znanych i w niektórych środowiskach już kultowego sitcomu. Serial będzie nadawany o 19.40.Zaś o 19.10 leci czwarty sezon również znakomitego "Drew Carey Show".

Barusz
    Uczestnik

Środa, 6 IV, 00.05, TVP1 - "Danton" A. Wajdy wg S. Przybyszewskiej - jedna z najbardziej w kinie europejskim znanych filmowych analiz dramatu władzy, osadzona w realiach Francji 1794 r.Sobota, 1 IV, 19.10, TVN7 - Star Trek: Insurrection - tego filmu chyba przedstawiać nie trzeba.

Gosiek
    Uczestnik

TVN7 zmieniło godzinę emisji ST: Insurrection na 17:05, więcej w forumowym kalendarzu.

A przy okazji przypomnienie, że ta stacja w najbliższych dniach pokaże nam jeszcze inne niezłe filmy scifi:

30 marca w czwartek o godz. 23.35 Spawn.

2 kwietnia (niedziela) o godz. 20.10 Kosmiczni kowboje (Space Cowboys) z Clintem Eastwoodem, Tommy Lee Jonesem, Donaldem Sutherlandem oraz Jamesem Garnere w rolach głównych.

GWYNBLEIDD
    Uczestnik

Jeszcze dzis ciekawy "pojedynek" filmow historycznych opowiadajacych nawet o tym samym niemal okresie historycznym - Polsat o 20:45 pokaze Ostatniego Mohikanina z Madeline Stowe i Danielem Day Lewisem w rolach glownych, zas TVP1 pol godziny wczesniej zaczyna emisje Patrioty z Melem Gibsonem. Telewizje chyba poszly na udry wybierajac podobne tytuly w tej samej porze. No ale to Polska wlasnie ;> Zas o 22:30 w TVP2 jeden z klasycznych filmow sci-fi - Kosiarz umyslow z Piercem Brosnanem w roli glownej 😉

Barusz
    Uczestnik

Sobota, 8 IV, TVP2, 22.30 - "Upadek" ("Der Untergang"). Dwa lata temu trudno było nie usłyszeć o tym filmie - teraz będzie można go obejrzeć.

Dałem pupy. Bezkrytycznie przepisałem to z jednego z programów TV. W rzeczywistości chodzi o inny film w Polsce rozpowszechniany pod tym samym tytułem: "Falling Down" z Michaelem Douglasem z 1994r.

Tydzień póżniej, 15 IV, TVP1, 20.15, "Pasja" ("The Passion of Christ") Mela Gibsona. Wystarczy, że napiszę, że to jeden z najgłośniejszych filmów ostatniej dekady, w Polsce może nawet bardziej niż gdzie indziej.

Barusz
    Uczestnik

Aaaaaaaaaaaaaaaa, nasze modlitwy zostały wysłuchane!!! Przez wielu podejrzewany o bycie prapraprapradziadkiem Jean-Luca Picarda Hans Kloss powtaca na ekrany. "Stawka większa niż życie" od jutra w każdy piątek ok. 19.00. J-23 znów nadaje.

Unicorn
    Uczestnik

Nie mów!!! Hans Kloss w telewizji???!!! Gdzie ja znajdę kasety na nagrywanie? :PSUPER! 😀

Zuza
    Uczestnik

Eee... przecież niedawno leciał, tylko o jakiejś mało popularnej porze :>

Unicorn
    Uczestnik

No właśnie dlatego nie oglądałam wtedy.. ostatnio pożyczyłam orginały od kumpla, ale teraz zrobie własne orginały 😛

Barusz
    Uczestnik

Eee... przecież niedawno leciał, tylko o jakiejś mało popularnej porze :>

Półtorej roku temu to jak na Klossa nie jest niedawno :>

No właśnie dlatego nie oglądałam wtedy.. ostatnio pożyczyłam orginały od kumpla, ale teraz zrobie własne orginały 😛

Oryginały??? Jako jedyna w Polsce masz dostęp do tych przedserialowych Kobr??? Do tej pory przyjmowano, że nie zachowały się w ogóle (teatr telewizji był wtedy nadawany na żywo - jak prawdziwy teart - i nie był nagrywany 😉 Wiesz, że jesteś bogata?

Unicorn
    Uczestnik

Oryginały??? Jako jedyna w Polsce masz dostęp do tych przedserialowych Kobr??? Do tej pory przyjmowano, że nie zachowały się w ogóle (teatr telewizji był wtedy nadawany na żywo - jak prawdziwy teart - i nie był nagrywany Wiesz, że jesteś bogata?

Hehehehe.... No bez przesady.. wiadomo, że chodzi mi o te kiepskie wydanie na kasetach video... 😉

Zuza
    Uczestnik

Półtorej roku temu to jak na Klossa nie jest niedawno :>

Nie wiem dokładnie ile, ale nie dalej jak pół roku temu był.

A półtora roku temu to była wcześniejsza emisja 😀

Serial dość często leci... choć na szczęście jeszcze nie prześcignął "Trylogii" :>

Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 156 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram