Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Uniwersum Gry, porady i taktyka › Ciekawostki, Sekrety, Easter Eggs i inne
Jeszcze jeden przydatny skrót klawiszowy... CTRL plus klik myszą na przedmiot w plecaku linkuje go od razu w oknie czatu.
Zpewnością widziało jak niektórzy poruszają się z boofami po Defera Invsasian Zone.By mieć własne boofy należy udać się do Power Plant Medium i zmienic zone na inna.Po zmianie zony powinny sie pokazac boofy. :roll:Ilość boff zależy od ostatniego użycia na planecie.NP. jeżeli byleś ostatnio na Dyson Battlezone to będziesz mieć tylko dwa boffy do dyspozycji, a jeżeli byleś przykładowo na Nimbus III to będziesz mieć ich cztery.
A ja odnalazłem statek flagowy Breenów na podczas misji dla Defari - zarówno patrol i w Kelvani Belt.
Lokalizację na mapie podają na sto.gamepedia. Wychodzi na to, że i w outpost 3 też jest jeden, za pokonane 3 dają accolade: http://sto.gamepedia.com/Accolade/Story_Accolade/Breen_Front
W najnowszym Feature Episode "Sphere of Influence" istnieje możliwość zdobycia za darmo dwóch sztuk Advanced Obelisk Swarmer Hangar Pet, czyli wersji porównywalnej do hangarów kupowanych za dilithium.Aby zdobyć hangary należy w lokacji z platformami ukazującymi różne systemy znaleźć wszystkie konsole poboczne, znajdujące się za pomostami oznaczonymi zielonymi, żółtymi i pod koniec czerwonymi symbolami. Po znalezieniu ich wszystkich należy cofnąć się trochę do jednej z wcześniejszych takich konsol, a pojawi się nam opcja pobrania hangarów w wersji Advanced.
Sprawdziłem i to działa. Co ciekawe, takich nie działających konsol jest 3 i z każdej można wyciągnąć 2 hangary, czyli w sumie 6 z jednej misji. Nie wiem czy w kolejnej można to powtórzyć.
W najnowszym Feature Episode "Sphere of Influence" istnieje możliwość zdobycia za darmo dwóch sztuk Advanced Obelisk Swarmer Hangar Pet, czyli wersji porównywalnej do hangarów kupowanych za dilithium
a to nie jest ten sam hangar, który później będzie można wziąć na t2 Fleet Spire?
Nie wiem czy ten sam. Ostatnio gdy sprawdzałem te myśliwce na Tribblu, to w ogóle miały one inne parametry oraz nie posiadały w opisie info, że można je użyć tylko na Obelisku.
Stary screenshot - http://i.imgur.com/DhdR5Zb.png
A pod pojęciem "porównywalne" mam na myśli ten sam tier, czyli Very Rare.
EDIT:
Sprawdziłem Tribbla - wersja ze Spire nadal prezentuje się tak jak na powyższym screenshocie z tą różnicą, że wersja Elite straciła APB. Nadal nie ma też mowy o restrykcji tylko dla Obelisk Carriera.
slowpoke.gifTribble będące nagrodami za testy ostatnich kilku sezonów wreszcie można wrzucić boffom do inventory.
Ja dziś odkryłem ciekawostkę w Starfleet Academy. W budynku gdzie jest Commander Viala, Lt. Ferra, Personal Officer i maszyny do testu w okienku siedzi jeszcze jeden oficer. Pojawia się opcja dialogowa "Put in Transfer for Elisa Flores". Otrzymujemy fioletową oficer taktyczną. Ma niezłe umiejętności. 🙂
To boff, którego otrzymuje się w nowym tutorialu. Coś jak Tovan u Romulan. Cryptic wprowadził opcję rekrutacji tego boffa dla osób, które postacie stworzyły przed wyjściem ósmego sezonu.Dobrze, że o tym wspomniałeś, gdyż poza wzmianką na oficjalnym forum jakoś niewiele się o tym mówiło.
Zupełnie przez przypadek to odkryłem. A więc każda ze stron dostaje na początku purpurowego oficera. Ciekawe czy jest coś takiego dla KDF?Ja chciałem wspomnieć o takiej ciekawostce, może to oczywiste, miałem się oto zapytać, aż w końcu sam spróbowałem.Kiedyś była promocja - Cryptic rozdawał codziennie przedmioty z C-Store. Miałem postać KDF stworzoną przed Legacy of Romulus na lvl20. W czasie promocji pobrałem myśliwiec i statek naukowy, więcej nie mogłem ze względu na niski lvl. Niedawno pojawiła się zachęta do gry KDF i tak się zastawiałem czy nie spróbować zacząć od lvl1, tylko co się stanie z tymi nagrodami?Usunąłem postać lvl20, zrobiłem nową i okazało się, że po wejściu do C-Store od razu czekały na mnie oba statki i 2 tribble.Jednym słowem nagrody z C-Store nie giną 🙂
Zupełnie przez przypadek to odkryłem. A więc każda ze stron dostaje na początku purpurowego oficera. Ciekawe czy jest coś takiego dla KDF?
Ja chciałem wspomnieć o takiej ciekawostce, może to oczywiste, miałem się oto zapytać, aż w końcu sam spróbowałem.
Kiedyś była promocja - Cryptic rozdawał codziennie przedmioty z C-Store. Miałem postać KDF stworzoną przed Legacy of Romulus na lvl20. W czasie promocji pobrałem myśliwiec i statek naukowy, więcej nie mogłem ze względu na niski lvl. Niedawno pojawiła się zachęta do gry KDF i tak się zastawiałem czy nie spróbować zacząć od lvl1, tylko co się stanie z tymi nagrodami?
Usunąłem postać lvl20, zrobiłem nową i okazało się, że po wejściu do C-Store od razu czekały na mnie oba statki i 2 tribble.
Jednym słowem nagrody z C-Store nie giną 🙂
Bo niektóre przedmioty są odblokowywane na konto, a inne na postać, bądź jednorazowo. To raczej żadna tajemnica - wystarczy czytać opisy przedmiotów w Cstore, gdyż przy większości jest zaznaczone na jakiej zasadzie otrzymuje się tą rzecz. Statki wliczają się do kategorii odblokowywanych na konto, więc usunięcie okrętu (dodam, że przed taką akcją pojawia się komunikat mówiący, że można pobrać kolejny duplikat), bądź postaci nie sprawi, że nagle odblokowany przedmiot zniknie albo trzeba będzie go kupić ponownie.
Zupełnie przez przypadek to odkryłem. A więc każda ze stron dostaje na początku purpurowego oficera. Ciekawe czy jest coś takiego dla KDF?
Z wczorajszego Tribble Patch Notes:
"Klingon Characters can now claim K'Gan (the bridge officer from the Klingon Tutorial) at the Klingon Academy."
Federacja ma Elise Flores z nowego tutoriala. Gracze, którzy stworzyli postać przed jego wprowadzeniem mogą zdobyć ją w akademii. Tymczasem wszyscy Romulanie mają Tovana odkąd tylko frakcja została wprowadzona, więc dodatkowego boffa nie dostaną naturalnie.
W kwestii C-Store, wszystkie okręty oraz niektóre przedmioty kupowane/odblokowywane są na całe konto. Nie ma znaczenia czy skasujesz postać czy nie - item będzie na Twoim koncie odblokowany na zawsze, o ile w opisie nie jest zaznaczone inaczej.
"Ciekawostka" do misji Daily od Q na event rocznicowy:Jak nie chcecie, to nie musicie się babrać z mini-gierką Q w trzy kubki. Można od prezentów odejść i od razu iść szukać kolejnego Q. Takiego, który zacznie uciekać i da się złapać w kilka sekund. Myślę, że sposób ten pozwoli ładnie zaoszczędzić na czasie w tym nieszczęsnym evencie.Mało tego - do ułożonych już prezentów można po chwili wrócić i zgadnąć, w którym z nich znajduje się Q. Oczywiście wtedy to loteria, ale kliknąć pierwsza lepszą opcję nie problem, a jest szansa 1:3, że się nam poszczęści.Co więcej, cooldown misji zaczyna się wraz z momentem jej pobrania. Czyli możliwe jest pobranie misji jednego dnia, a po 20 godzinach wykonanie jej po prostu dwa razy, jak komuś tak wygodniej.Obskoczyłem tak przed chwilą 9 postaci i średnio misja zajmowała mi 2-3 minuty na każdą. Nie jest tragicznie, aczkolwiek crypticowego grindu to nie usprawiedliwia...