Forum Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl Artykuły Chronologia Star Trek Online

Chronologia Star Trek Online

Oznaczony: 

Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 140 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Jamjumetley
    Uczestnik

Na bank wszystkie odpowiedzi znajdują sie w komiksie... 🙂

I. Thorne
    Uczestnik

Oby, wrócę do domu od razu go zamawiam. I nie zobacze filmu dopóki go nie przeczytam.

zdarom
    Uczestnik

Oby, wrócę do domu od razu go zamawiam. I nie zobacze filmu dopóki go nie przeczytam.

A tu się okaże że ST Online i STXI mają mniej wspólnego niż tutaj się wszystkim wydaje.

Jamjumetley
    Uczestnik

Nie sądzę 😀 Przy takim nagłośnieniu nowego filmu, nie zrobiliby czegoś zupełnie oderwanego od wydarzeń z ekranu kinowego.

Lo'Rel
    Uczestnik

Z resztą wszystko zmierza w prostej linii do wspólnej historii filmu, gry i komiksu. Ciekawi mnie kiedy wpadli na pomysł włączenia do nowego kanonu fabuły gry.

Jamjumetley
    Uczestnik

Nie wiem kiedy, ale mam wątpliwości czy to dobry pomysł. Najpierw gra. Potem książki i komiksy. I zrobi się z kanonu za przeproszeniem bur*** jak w przypadku Star Wars. Nie mam nic przeciw powstawaniu książek, komiksów, gier itp. osadzonych w uniwersum ST, ale powinny być jakieś granice IMHO...

Coen
    Uczestnik

Taką samą tendencje co do komiksów, filmów i książek masz w B5 a z tego co mówi Zarathos, który zdaje się przeczytał je wszystkie tworzą ładną, miłą spójną i logiczną całość. Wszystko więc zapewne zmierza w dobrym kierunku.Jeśli oczywiście od tej pory będą włączać rzeczy w kanon oraz będą piłować treści. W poprzednich książkach jest bowiem za dużo śmieci i sprzeczności.

Zarathos
    Uczestnik

W SW jest burdel, bo panuje wolna amerykanka. Jak autor dostaje zgodę na wykorzystanie uniwersum (czytaj - zarabianie na nim) to już może pisać co chce. Nikt tego specjalnie nie pilnuje. W ST w ogóle nikt niczego nie pilnował i mamy płonący burdel.W B5 sytuacja jest trochę inna, bo JMS ma 100% praw do uniwersum i po prostu pilnuje komu dać licencję (i tym samym dopuścić do kanonu). Ale i tak się nie ustrzegli paru wtop (głównie z grami RPG które także były uznawane za kanon). W każdym razie B5 miało to swoje uniwersum jakoś najbardziej spójnie opracowane.Dobrze, że twórcy Trekowych dodatków zaczęli zwracać uwagę na takie rzeczy, ale na razie to jest jeden STO. A co będzie dalej?

Lo'Rel
    Uczestnik

Jakoś trzeba zacząć. Kiedyś gdzieś czytałem na temat uniwersum Star Wars coś w tym rodzaju, że jest to świat tak ogromny, że każda opowieść w tej rzeczywistości może się wydarzyć, dlatego jest tego tak wiele. Star Trek w tej kwestii to wolna amerykanka do potęgi, a zasługuje na to, by tego przypilnować (czytaj --> tylko wybrani będą rąbać kasę na Treku).

Silver Phoenix
    Uczestnik

A co będzie dalej?

Ogłoszą, że powieści/opowiadania/gry niezgodne z głównym nurtem kanonu (jest taki obecnie? :P) działy/dzieją się w alternatywnych rzeczywistościach (na wzór marvelowskich) 😉

Coen
    Uczestnik

Inne wyjście to gruby czerwony marker, odkreślający wsio co było wcześniej. W końcu ponoć to ma sklecić ST XI, zrobić Treka 2.0

Silver Phoenix
    Uczestnik

Na wzór "udanej" edycji DnD 4.0? ;)Good luck 🙂

Coen
    Uczestnik

Tyle że oni tam przeca nie odcinają wszystkiego co było wcześniej, jedynie radykalnie to zmieniają;)

Silver Phoenix
    Uczestnik

Jak dla mnie żadna różnica, w obu przypadkach efekt ten sam: omijać szeeerokim łukiem 😉 Dobra, koniec OT, bo się ojcowie moderatorzy zirytują... 😉

cinus
    Uczestnik

Powiem tak: jak kanon zostanie zostawiony sam sobie, to jest oczywiste, że powstanie "burdel na kółkach"; nie jestem zorientowany dokładnie jak wygląda procedura przyznawania licencji na książkę w uniwersum ST, ale Paramount(bo zakładam, że oni to robią) zdecydowanie powinni to w jakiś sposób nadzorować. Mnie się zresztą wydaje, że tak jest przynajmniej w wypadku STO, bo fabuła ładnie się wpasowuje we wszystko.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 140 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram