Forum › Fantastyka › Star Trek › Będzie nowy Star Trek?
Twórca Babylon 5 J. Michael Straczynski powiedział że pracuje na nowym Star Trekiem (serialem). Powiedział też ze przywróci Trek na dużą wodę. Na temat zarysu scenariusza nic wiadomo, też nie wiadomo czy Paramount cokolwiek z tym zrobi. Oby coś z tym zrobił bo Babylon 5 był genialny.
😮
Spojler z zakończenia Voyagera!
no jeśli to prawda to miejmy nadzieje że akcja będzie umiejscowiona w czasie po powrocie voyager`a do alphy 🙄
Mi się wydawało że Straczynski po prostu ma dołączyć do duetu entkowego..
Odmówił stanowiska producenta w Enteku. Najlepiej jak akcja byłaby po wydarzeniach Nemezis, i działaby się w naszym kwadrancie. Mógłby ktoś z VOY, TNG, DS9 dołączyć do obsady
no ale nie ździwie się jak palną coś takiego typu, przygody Enterprise-M w XXX wieku 😯
Ano racja. Mogli by zrobić taki TNG 2. I dać nowa technologie flocie, (maskowanie, trans-warp) Sojusz Volkan z Romulanami. Miło by się to oglądało.
Odmówił stanowiska producenta w Enteku.
Czemu mnie to zupełnie nie dziwi? :clever: Myślę, że jeżeli JMS będzie cokolwiek robić w świecie treka to raczej sam i z własnymi ludźmi. Jeżeli uważnie obejrzał ostatnie produkcje panów B&B to raczej powinien omijać ten duet szerokim łukiem.
Najlepiej jak akcja byłaby po wydarzeniach Nemezis, i działaby się w naszym kwadrancie. Mógłby ktoś z VOY, TNG, DS9 dołączyć do obsady
Akcja niedługo po Nemesis to niezły pomysł. Wszystko działoby się w świecie, który już znamy a równocześnie istniałaby możliwość wprowadzenia wielu nowych wątków. Można choćby rozwinąć sprawę zmian w Imperium Romulańskim, rodzacego się sojuszu Federacji z Klingonami...
Natomiast co do obsady to nie liczyłabym, że któryś ze "starych" aktorów zagości na stałe w takiej nowej serii. Jeżeli już, to raczej gościnne występy w jednycm czy dwóch odcinkach. Szkoda, ale większość z nich już chyba zamknęła trekowy rozdział w swoim życiu i nie ma co liczyć na powrót.
No moje zdanie jest powszechnie znane - nowy serial powinien opowiadać o zalodze klingońskiego statku w czasach po DS9, o fedziach było już 6 seriali i 10 filmów
Wręcz przeciwnie panie Coen. Nowy serial powinien opowiadać o załodze romulańskiego Warbirda. Najlepiej po Nemezisie, ale po DS9 też przełknę. Zgadzam sie z tym że federakom już podziekujemy, takiego bałaganu w galaktyce nie zrobiła żadna inna rasa (organizacja). 😀
Więcej infaW każdym razie nie wynika, że na pewno będzie serial, tylko że Straczynski - twórca Babylon 5 - potwierdził, że Paramount zwrócił się do niego z propozycją stworzenia nowego serialu.plotki o nowym serialu pochodziły od większej ilości osób, od Shatnera do jakichś twórców horrorów, ale po raz pierwszy ktoś potwierdził oficjalnie, że dostał taką propozycję.
myslicie, ze powstanie kolejnego trekowego serialu jest w ogole prawdopodobne? po tym co pokazal entek Paramount raczej dwa razy sie zastanowi.... no chyba ze entek dla nich jest super 🙂
myslicie, ze powstanie kolejnego trekowego serialu jest w ogole prawdopodobne? po tym co pokazal entek Paramount raczej dwa razy sie zastanowi.... no chyba ze entek dla nich jest super 🙂
Słuchaj gdyby Entek nie przynosił, by kasy to już by go nie było. A jeżeli Paramount zwraca się do Straczynskiego to widocznie ma takie plany. Głowa do góry za jakiś rok będzie nowy Star Trek równocześnie z 5 sezonem Enteka.
Tak dobrej wiadomości nie słyszałem od dawna. Widać Paramount nie chce sobie odpuścić Star Treka.
A co byscie powiedzieli gdyby serial traktowal o Borgu??? swiat nam znany widziany od drugiej strony???