Animowane SF

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 252 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Cross
    Klucznik

Wonder Woman - jest nieco humoru skierowanego do starszych widzów, jest krew i śmierć (tak jak lubię :)), dało się strawić weekendowym popołudniem...

Dołączona grafika

Match
    Uczestnik

Wonder Woman ma swój osobny? Bo wygląd trąci Ligą Sprawiedliwych

Manul
    Uczestnik

Co do Wonder Woman

http://www.youtube.com/watch?v=Wi5KdIAmnBs

(przysięgam Wielmożni Admini, kiedyś, ale to kiedyś zapamiętam jak się wkleja filmy z jutube:D)

Cross
    Klucznik

Wonder Woman ma swój osobny? Bo wygląd trąci Ligą Sprawiedliwych

Ano osobny, z 2009. Historia jej "narodzin" + nieco po amerykańsku podanej greckiej mitologii.

Cross
    Klucznik

Superman/Batman: Apocalypse. Też raczej dla starszych. Przybycie Kary na Ziemię i starcie Supermana, Batmana oraz Wonderwoman z Darkseidem i jego Furiami. Znośne.

Dołączona grafika

Q__
    Uczestnik

Zapominacie o serialowej wersji "M.I.B", a był to - mimo nie zawsze równego poziomu odcinków - majstersztyk. (IMO lepszy od filmów.) Nawet M. Parowski w "NF" go wychwalał...

No i na przypomnienie zasługują stare-dobre "Było sobie życie" ("Il etait une fois... la vie"):

oraz Był sobie Kosmos ("Il etait une fois... l'espace"):

Cross
    Klucznik

"Było sobie życie" daje radę i dziś (niedawno odświeżałem), natomiast "Był sobie kosmos" jest kompletnie niestrawny.

Eviva
    Uczestnik

"Było sobie życie" daje radę i dziś (niedawno odświeżałem), natomiast "Był sobie kosmos" jest kompletnie niestrawny.

Potwierdzam. Powstał na fali uznania dla "Życia" i nie dopracowali go - okazał się niewypałem.

Q__
    Uczestnik

Przyznaję, że "Kosmos.." ogląda się ciężko, ale z drugiej strony jest to kawałek klasyki ekranowej SF, jak na ironię, pod wieloma względami lepiej dopracowany od Treka.

Jest to też chyba jedyny (obok "Colargola" 😆 ) serial Barille'go, będący znacznie bardziej fantastyką, niż popularyzacją. (Btw. "Colargol", też animowany, tyle, że kukiełkowo, też przeżywał przygody, dające się od biedy zaliczyć do SF...)

Cross
    Klucznik

Ostatnio obejrzany Green Lantern Emerald Knights. Mocno polecam. Ciekawa fabuła, głównie poznajemy z opowieści bohaterów historie dawnych Latarń. A one same, cóż... Evivie to się nie spodoba ale giną w filmie wprost jak... zielone muchy. Rozrywani, rozstrzeliwani,spalani, etc 🙂

Dołączona grafika

Eviva
    Uczestnik

Evivie nawet na pewno się to nie spodoba.

Krusty
    Uczestnik

Ostatnio obejrzany Green Lantern Emerald Knights. Mocno polecam. Ciekawa fabuła, głównie poznajemy z opowieści bohaterów historie dawnych Latarń. A one same, cóż... Evivie to się nie spodoba ale giną w filmie wprost jak... zielone muchy. Rozrywani, rozstrzeliwani,spalani, etc 🙂

Dołączona grafika

Takie sobie ale można przynajmniej posłuchać Nathana Filliona i nie ma Guya Gardnera a to już poważny błąd.

Cross
    Klucznik

Dołączona grafika

🙄

Coen
    Uczestnik

Tia

Dołączona grafika

Natomiast wracając do tematu to osobiście polecam przygodowo-komediową produkcję Megas X.L.R.

Oto link do czołówki

Serial charakteryzuje się dużą ilością nawiązań do innych produkcji SF, tak kreskówkowych jak i normalnych od wspomnianej tu Załogi G/Power Rengers po Predatora

W internecie można znaleźć wszystkie odcinki po angielsku i niektóre po Polsku (niestety, nie udało mi się znaleźć po naszemu pierwszego odcinka)

Krusty
    Uczestnik

Jestem świeżo po seansie oryginalnego Aeon Flux i jestem pod sporym wrażeniem, naprawdę kapitalna i innowacyjna robota która zasługuje na o wile większe uznanie niż to którym się obecnie cieszy, imho najlepsza amerykańska animacja jaka powstała.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 252 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram