Animowane SF

Wyświetlanie 15 wpisów - od 61 do 75 (z 252 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Jamjumetley
    Uczestnik

Ok, tego chyba jeszcze nikt nie wymienił. Poniższe seriale bardzo miło wspominam.Jonny QuestThe Real Adventures of Jonny QuestSpace GhostExtreme DinosaursSwat Kats+ pełnometrażowy Titan A.E.

Kell Aset
    Uczestnik

Było nawet kilka gier LoGH, mam jedną z nich, cRTS 😆 ---> http://www.youtube.com/watch?v=JaPl4DSFUQI

Wszystko fajne tylko nie ma niczego po angielsku, wszystko sama krzaczki a człowiek chciałby by demokracja wygrała... Chciałoby się wypowiedzieć: "A toast to Democracy" w zupełnie innych warunkach.

No niestety, LoGH jest podobno mało znany poza Japonią i Chinami, nie jestem pewien ale wątpię by którakolwiek z gier LoGH wyszła kiedyś po angielsku, był mały patch zangielszczający menu gry, parę skilli jednak nie fabułę (która prowadzi nas przez 110 odcinkową serię, oraz parę zdarzeń mających miejsce nieco wcześniej), projekt niestety upadł 🙁

Ja grałem bez patcha + update z głównej stronki LoGH Gineiden;

http://gineiden-game.jp/update.html

Nie mogłem przepuścić takiej grze, bardzo lubię space cRTS'y jak choćby wyśmienite Homeworldy 😀 .

Krusty
    Uczestnik

No niestety, LoGH jest podobno mało znany poza Japonią i Chinami,

Jest znany ale bardziej ludziom którzy patrzą na gatunek przez pryzmat fabuły a nie taniego efekciarstwa vide Avatar czy nowy trek i nie boją się słowa Anime. Inna sprawa że LoGH nigdy oficjalnie nie ukazał się po za wymienionymi krajami a ludzie nie lubią napisów.

jednak nie fabułę

I dlatego nie zagram, bez fabuły nie ma zabawy.

...

Mały trailer żeby inni wiedzieli o co biega.*

*ale nie do końca. 😉

...

BTW logo Free Planets Alliance też jest jednym z najfajniejszych w gatunku scifi:

Dołączona grafika

Kell Aset
    Uczestnik

Hehe, nie mówię że LoGH jest nieznany wogle ale mało znany ogólnie, nie wnikam w powody, ja oglądam zawsze z oryginalną ścieżką dźwiękową + napisy, zazwyczaj te angielskie dubbingi są do niczego no może poza tym z Reckord of Lodoss War, zresztą nie ważne. Co do gry to nawet jeśli nie znasz japońskiego to wystarczy że znasz anime i już będziesz wiedział co się dzieje w grze. Odgrywasz te same misje znane z serii, tymi samymi postaciami i podobne dialogi są, przerywniki są prosto z anime wycięte itd. ale jak chcesz. Posłałem Ci coś na priva o LoGH modzie do Sins of Solar Empire który może Cie zainteresować.Trailer LoGH? już przecież wcześniej 3 podałem heh 🙄

Krusty
    Uczestnik

Co do gry to nawet jeśli nie znasz japońskiego to wystarczy że znasz anime i już będziesz wiedział co się dzieje w grze. Odgrywasz te same misje znane z serii, tymi samymi postaciami i podobne dialogi są, przerywniki są prosto z anime wycięte itd. ale jak chcesz.

W sumie tak ale jednak wolę mieć wszystko w języku który rozumiem.

Trailer LoGH? już przecież wcześniej 3 podałem heh

Te tagi video człowieka rozleniwiają i już nie patrzy w linki.

Lo'Rel
    Uczestnik

Space Ghost

Jamjumetley jesteś cudotwórcą 🙂 tyle lat zastanawiałem się co to było... Uwielbiałem to, a nie pamiętałem tytułu.

Jamjumetley
    Uczestnik

Jamjumetley jesteś cudotwórcą 🙂 tyle lat zastanawiałem się co to było... Uwielbiałem to, a nie pamiętałem tytułu.

Był jeszcze jeden, bardzo podobny serial - Birdman, ale nie miałem okazji go dobrze poznać. Dodając filmiki, sam przypadkowo natknąłem się na Extreme Dinosaurs, o których zdążyłem już dawno zapomnieć 😛

Lo'Rel
    Uczestnik

Birdman też, faktycznie, ale Space Ghost to był numerem jeden, oczywiście razem z Johny Questem, ale tym oryginalnym, późniejszy się nie umywa. Ech, cała masa tego była. He-Man jeszcze.Extreme Dinosaurs nie znam, ale to już chyba lata 90te? Nie przepadam za kreskówkami z tej dekady, poza Żółwiami Ninja i Kapitanem Planetą. A już na pewno nie jestem wyznawcą takich badziewi jak Dexter czy Johny Bravo.

Jamjumetley
    Uczestnik

Ta, Dinozaury były później. Kiedyś leciały na RTL7. Dextera i Johnny'ego Bravo jeszcze toleruję. Później było gorzej.

Z takich trochę starszych bajek były jeszcze:

MASK

Sky Commanders

Krusty
    Uczestnik

A już na pewno nie jestem wyznawcą takich badziewi jak Dexter czy Johny Bravo.

Diagnoza - brak poczucia humoru.

Eviva
    Uczestnik

Ta, Dinozaury były później. Kiedyś leciały na RTL7. Dextera i Johnny'ego Bravo jeszcze toleruję. Później było gorzej.

Stanowczo gorzej. Równia pochyła.

Match
    Uczestnik

Bo mięśnie to nie wszystko - liczy się jeszcze fajna fryzura! ;D

Dodam jeszcze:

Samuraj Jack

Samuraj Jack

Transformers: Energon (obok Armady to jak dla mnie najlepsze serie T.) (Boże, jestem nerdem 😀 )

http://www.youtube.com/watch?v=z0oIYZHGOQI

Chris Colorado (wspaniałość i klasyk, obejrzeć trzeba koniecznie)

http://www.youtube.com/watch?v=VMtBd9j9dLY

EDIT:

Spojrzałem na artykuł o Cartoon Network na Wikipedii. Kiedyś były tam wspaniałe kreskówki, że wspomnę tylko blok Toonami jako coś poważniejszego. A teraz? Oprócz 2-3 kreskówek spod znaku Tartakowsky'ego samo gówno 🙁

Manul
    Uczestnik

Ja pamiętam, że oglądałam jeszcze takie coś będąc w podstawówce

G.K.R

http://www.youtube.com/watch?v=vKBhGO7y834...feature=related

Bartas
    Uczestnik

A hmm "Generał Daimos" o ile ktoś pamięta zalicza się do animowanego s-f?

Manul
    Uczestnik

To było o tych kosmicznych aniołkach i wielkich robotach?Nie oglądałam :>

Wyświetlanie 15 wpisów - od 61 do 75 (z 252 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram