Animowane SF

Wyświetlanie 15 wpisów - od 31 do 45 (z 252 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Symbolt
    Uczestnik

Kilka anime z dobrym sci fi (a nie tylko z motywami sci fi) "z głowy": Ghost in the Shell 1 i 2, Akira, Wings of Honneamise, Ergo Proxy, PlanetES, Niea_7 (=NieA Under Seven), Serial Experiments Lain, Eden of the East, Eve no Jikan (Time of Eve), Paprika, Darker than Black, Eureka Seven. Eve no Jikan można obejrzeć legalnie z angielskimi napisami tutaj: http://www.crunchyroll.com/library/Time_of_Eve Polecam to szczególnie tym, którzy lubią roboty w wydaniu Asimova 🙂

Jest tego o wiele więcej, ja podaję tylko swoje ulubione przykłady z tego, co widziałem i co teraz przychodzi mi do głowy. A poza japońskim anime to oczywiście Futurama 🙂

Cross
    Klucznik

Astro Boy - da się obejrzeć, Front Wyzwolenia Robotów miejscami nawet śmieszny.

The D
    Uczestnik

Samuraj Jack - jedna z moich ulubionych kreskówek. Dzieło Tartakowskiego zahacza o wiele konwencji (co jest jego siłą) w tym sporo elementów science fiction.

Cross
    Klucznik

Planet Hulk. Miłym zaskoczeniem było iż w przeciwieństwie do starszych produkcji Marvela pokazano w końcu na filmie krew i śmierć.

Dołączona grafika

Eviva
    Uczestnik

Samuraj Jack - jedna z moich ulubionych kreskówek. Dzieło Tartakowskiego zahacza o wiele konwencji (co jest jego siłą) w tym sporo elementów science fiction.

Ja też go lubię. To filozoficzna opowieść, czasem bardzo smutna, czasem zabawna, a na pewno ogromnie ciekawa i oryginalna.

Planet Hulk. Miłym zaskoczeniem było iż w przeciwieństwie do starszych produkcji Marvela pokazano w końcu na filmie krew i śmierć.

Co w tym miłego, na Borga?!

Cross
    Klucznik

Co w tym miłego, na Borga?!

A to, że herosi nie walą się po pyskach tysiące razy bez efektu i fabuła jakby sensowniejsza dzięki zgonom niektórych bohaterów.

Krusty
    Uczestnik

Dołączona grafika

Zła okładka to What If?: World War Hulk. 😉 A Hulk i tak ssie, chociaż Planet Hulk jako komiks dobry.

Cross
    Klucznik

Fakt, odnośniki pomyliłem.

Eviva
    Uczestnik

A to, że herosi nie walą się po pyskach tysiące razy bez efektu i fabuła jakby sensowniejsza dzięki zgonom niektórych bohaterów.

Czyli że najlepiej byłoby w TOS juz w pierwszym odcinku wyrżnąć połowę załogi - to dopiero byłoby miłe, bo takie "prawdziwe"....

Manul
    Uczestnik

Czyli że najlepiej byłoby w TOS juz w pierwszym odcinku wyrżnąć połowę załogi - to dopiero byłoby miłe, bo takie "prawdziwe"....

Ale pomyśl jak by to zmniejszyło bezrobocie, bo bez przerwy by potrzebowali nowych statystów do zabijania, gdyż Kirka nic się nie ima!

Cross
    Klucznik

Nie rozumiemy się. Co innego TOS, co innego kreskówki Marvela, które już dawno zaczęły odstawać od komiksów (gdzie bohaterowie przeżywali prawdziwe dramaty, etc) W animowanych filmach o superherosach targetem były dzieci, więc na dłuższą metę dla dorosłego stawało się to nudne i niestrawne.

Eviva
    Uczestnik

Bo te kreskówki były dla dzieci! Dorośli mieli swoje filmy, dzieci swoje i to było logiczne. Obecnie robi się je tak, ze nie nadają się ani dla dzieci, ani dla dorosłych i to dopiero jest nieporozumienie.

Cross
    Klucznik

Ale to już nie moja wina 🙂

Eviva
    Uczestnik

Ale to już nie moja wina 🙂

Ano fakt, nie Twoja. Zdecydowanie :).

Krusty
    Uczestnik

Bo te kreskówki były dla dzieci! Dorośli mieli swoje filmy, dzieci swoje i to było logiczne. Obecnie robi się je tak, ze nie nadają się ani dla dzieci, ani dla dorosłych i to dopiero jest nieporozumienie.

Aja się zastanawiam jakie ty kreskówki oglądasz. Nie wszystko co w powstało w ostatnich latach jest do bani.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 31 do 45 (z 252 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram