Animowane SF

Wyświetlanie 15 wpisów - od 211 do 225 (z 252 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Cross
    Klucznik

Duże stężenie batmanopochodnych 🙂

Cross
    Klucznik

https://www.youtube.com/watch?v=ep65rr-9qjQ

Zdecydowanie dla starszych 🙂

Cross
    Klucznik

Lex Luthor zostaje prezydentem USA, a na Supermana i Batmana poluje horda bad boyów, spragniona wyznaczonej za nich nagrody. Tymczasem w kierunku Ziemi zmierza ogromny meteoryt...

The D
    Uczestnik

Film ma momenty, ale całościowo to średniak i zmarnowany potencjał. Pomysły z Luthorem wybranym (demokratycznie) na prezydenta czy konfliktem państwo - superbohaterowie są ciekawe, ale bywały już lepiej rozegrane.

Cross
    Klucznik

Batman Unlimited: Mechs vs Mutants. Batman i Green Arrow w wielkich robotach kontra powiększeni do olbrzymich rozmiarów Bane, Chemo, Croc i Clayface. Fabuły tu prawie nie ma, za to ciągła nawalanka. No, ale to chyba pod specyficzny target 😉

The D
    Uczestnik

To nie jest najświeższy news, ale moje odkrycie kwartału. Otóż WB ogłosiło przygotowanie 3 sezonu Young Justice. Od anulowania serialu minęły ponad 3 lata, ale widać wyniki dotychczasowych 2 sezonów na Netfliksie nakłoniły wytwórnię do zmiany zdania...

Dodam tylko, że według osób lepiej obeznanych w branży, realny termin premiery to przełom 2017/2018.

Cross
    Klucznik

Justice League vs Teen Titans​. A w sumie to Piekło kontra Ziemianie i kosmici. Do strawienia.

Doctus
    Uczestnik

Oglądałem całkiem niedawno, i była to kolejna słaba animacja DC. Najlepszymi filmami były według mnie te, które przenosiły żywcem historie z komiksów - Year One, czy The Dark Knight Returns. W pewnym momencie zmieniło się kierownictwo w sekcji animacji DC, i zaczęli produkować nędzne filmy robione na jedno kopyto. Mimo tego czekam na ich niedawno zapowiedzianą produkcję - Justice League Dark, bo do tej pory magiczny zakątek nie dostał wiele miejsca w animowanych produkcjach DC Comics. Obawiam się jednak kolejnego słabego filmu. Na szczęście potwierdzono powrót Young Justice, i na ten serial czekam z niecierpliwością. Świetne uchwycenie młodszej generacji bohaterów, z weteranami w tle.

Polecam wszystkim miłośnikom animowanego SF serial Green Lantern: The Animated Series. Jeżeli animacja CGI Was nie odrzuca, a przypuszczam że przy seansach animacji "gwiezdnowojennych" kreskówek już się do niej przyzwyczailiście, sprawi Wam prawdziwą przyjemność. Serial ma 26 odcinków i bierze na warsztat najważniejszą grupę spośród kosmicznych bohaterów DC Comics - Korpus Zielonych Latarni. Mimo że serial o Latarniach można było uchwycić w przeróżne sposoby, postanowiono postawić na sprawdzony schemat różnorodnej grupy, kosmicznego statku, i odkrywania nowych miejsc, z intrygami w tle. Będzie to lepsze wykorzystanie wolnego czasu, który wcześniej marnowaliście na aktualne filmy z DC. Jeżeli zachęci to Was dodatkowo do sięgnięcia po komiksy lub inne animacje z Latarnikami, tym bardziej warto.

Cross
    Klucznik

Mieszane uczucia. Fabuła nijaka, kreska do bani (ale to tylko moje zdanie), dialogi też średnie. Podkładają głosy m.in. Adam West i William Shatner.

Cross
    Klucznik

Justice League: Dark. Demony na Ziemi, a Liga nie daje im rady. Do akcji wkracza John Constantine z magami i bytami paranormalnymi + Batman.

Cross
    Klucznik

Young Justice: bogowie i potwory - alternatywny świat, gdzie Superman, Batman (będący wampirem) i Wonder Woman zdają się być zupełnie inni... Jednak nadal spełniają obowiązki Ligi, tym razem walcząc z Magnusem.

Cross
    Klucznik

Batman Ninja - Batman i jego ekipa przenoszą się w czasie do starożytnej Japonii. Wraz z nimi Joker, Pingwin, Twoface, Poison Ivy, Deathstroke i Grodd. Dużo walk samurajów, ale też i nowoczesna technologia sprowadzona z naszych czasów. Oczywiście - jak to u Japończyków bywa w filmach - na końcu tradycyjne dalekowschodnie domy, w których bazy mają złoczyńcy, zamieniają się w ogromne mechy 🙂 Koncepcja ciekawa, ale mnie nie porwał. Szczególnie wynudził mnie końcowy pojedynek na miecze, był po prostu za długi...

Cross
    Klucznik

Musiałem brać na cztery porcje. Straszna kupa, nie polecam.

https://www.youtube.com/watch?v=ZrMfYn-GX6E

Cross
    Klucznik

Telewizja FOX zamierza wyprodukować serial animowany The X-Files: Albuquerque. Opowiadać ma o grupie agentów, która zajmuje się sprawami zbyt niedorzecznymi dla głównego duetu czyli Muldera i Scully.

Cross
    Klucznik

Osnową tego filmu jest niewątpliwie historia związku Batmana i Catwoman. A tak, to normalnie. Standardowy zestaw złoczyńców, ziew.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 211 do 225 (z 252 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram