Animowane SF

Wyświetlanie 15 wpisów - od 196 do 210 (z 252 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Eviva
    Uczestnik

"Młodzi Tytani"Od początku tandetna anime, ale nowa seria jeszcze gorsza. Stara miała chociaż chwilami jakieś przesłanie, teraz wszystko poszło się paść. Doszło do kompletnego zdziecinnienia nastoletnich superbohatterów, tylko patrzeć, jak rozdadzą im grzechotki i każą sikać w pampersy.

The D
    Uczestnik

Ja z kolei lubiłem pierwowzór (mówię o serialu animowanym, nie o komiksach) a teraz powoli przekonuję się do rebootu. Tzn. nie ma się co oszukiwać, to nie jest żadna kontynuacja, tam nie ma fabuły ani rozwoju postaci, tylko same gagi i humor o wysokim poziomie abstrakcji. Ale podoba mi się autoironia serialu czy granie z motywami popkulturowymi (jak np. Pretty Pretty Pegasus parodiujące My Little Pony, w tłumaczeniu "Fiki miki Pegazyki")

tylko patrzeć, jak rozdadzą im grzechotki i każą sikać w pampersy.

A wiesz, chyba był taki odcinek...

Eviva
    Uczestnik

Oż kurde, faktycznie był - trafili pod władzę jakiegoś boskiego bachora, który wszystkich cofał do okresu baaardzo młodzieżowego 🙂 To był syn jakiejś bogini. Skojarzyło mi się wtedy z TOS "Squire of Gothos".

The D
    Uczestnik

Oż kurde, faktycznie był - trafili pod władzę jakiegoś boskiego bachora, który wszystkich cofał do okresu baaardzo młodzieżowego 🙂 To był syn jakiejś bogini. Skojarzyło mi się wtedy z TOS "Squire of Gothos".

Oj, ty chyba piszesz o odcinku Ligi Sprawiedliwych, tam byli magicznie odmłodzeni: Superman, Zielona Latarnia, Wonder Woman i Batman. Mi to bardziej przywodziło na myśl odcinek Rascals, aczkolwiek widzę też pewna analogię ze "Squire of Gothos".

Natomiast pisząc o pieluchach miałem na myśli tą scenkę:

Przy okazji, skusiłem się też na tego Niezwyciężonego Iron Mana i powiem, że takie sobie. Fabularnie mogłoby być nawet ciekawe, zarówno wątek z Mandarynem, jak i poboczne, np. relacje Tony'ego z ojcem, Tony podejrzany przez Tarczę, ale zostały potraktowane jakoś tak sztampowo i powierzchownie, że wyszło nijako. Grafika jest staranna i szczegółowa, ale mocno wspierana komputerowym 3D (to nie koniecznie wada, zależy co kto lubi).

Cross
    Klucznik

Appleseed Alpha - cyberpunk, do obejrzenia. Szkoda, że fabułę potraktowano nieco po macoszemu na rzecz rąbanki.

http://www.youtube.com/watch?v=E7x7Fw7w4z0

Cross
    Klucznik

Sintel - krótkometrażówka o przyjaźni między człowiekiem a smokiem. Polecam.

Piotr
    Klucznik

To jedna z najlepszych krótkometrażówek jakie oglądałem.

Cross
    Klucznik

Batman: Atak na Arkham

Batmana tu nie za wiele, głównymi bohaterami są raczej członkowie Suicide Squad. Zdecydowanie dla starszych (jest sporo krwi i nawet nieco... spermy 🙂 ) Warto.

Cross
    Klucznik

Liga Sprawiedliwości: Tron Atlantydy - Średnie, miejscami niby dla dorosłego widza, a miejscami infantylne ("Muszę się wyżyć" - Aquaman. Superman zresztą też nie grzeszy lotnością tekstów, pomijając fakt, że jakoś do niego nie pasują - "Wsadzę mu ten magiczny widelec...").

The D
    Uczestnik

Czy to jest kontynuacja Justice League: War? Kreska jakaś podobna.

Melnikor
    Uczestnik

Tak The D, to jest kontynuacja

The D
    Uczestnik

Pierwsza część była znośna. Fabuła tyle o ile, ale wnosiła trochę świeżości z nowymi (albo nowo-starymi) pomysłami, typu właśnie mniej ugrzeczniony Superman, czy Green Lantern wyczarowujący w starym stylu parowozy, gigantyczne młotki, nożyce itp.

Melnikor
    Uczestnik

Tu masz reboot i origin Aquaman'a. No i GL'owi głos podkłada Nathan Fillion

Cross
    Klucznik

Son of Batman - strawne, choć rozwój relacji ojca z synem przewidywalny strasznie.

Cross
    Klucznik

Batman & Mr. Freeze Subzero - Mr. Freeze stara się uratować swoją żonę przy pomocy Barbary Gordon.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 196 do 210 (z 252 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram