Forum › Fantastyka › Inne sci-fi i pozostałe gatunki › Aktualnie oglądam...
Ja ostatnio ściągałem pirackie pliki jak miałem 15 lat a teraz mam 27 ponad.
Barusz, owszem, sama fabuła odcinka z zombiakami z Volkana może nie jest porywająca, ale ma kluczowe znaczenie dla T'Pol, odkryto wpływ Treelu D na Volkan, co bezpośrednio przekłada się na dalsze losy T'Pol.
Mogła się zarazić gdziekolwiek. Nie wspominając o tym, że ma już od połowy pierwszego sezonu tajemną wolkańską chorobę, którą nabyła podczas połączenia umysłów i ta choroba też mogłaby wreszcie zacząć mieć jakiekolwiek objawy :]
Cóż, najwyraźniej wątek choroby o której wspominasz nie wydał się scenarzystom nazbyt interesujący, aby go rozwinąć.
Oglądam dalej ten 3ci sezon Entka i muszę powiedzieć, że jest faktycznie na bardzo wysokim poziomie. Jak do tej pory tylko 3 odcinek był 'taki se' a reszta no poprostu świetne historie.Właśnie obejrzałem "Chosen realm" i bardzo ładnie on pokazuje do czego mogą prowadzić konflikty na tle religijnym a w szczególności nawracaniu ludzi na siłę, pod pretekstem jedynej prawdy objawionej.Przecież to samo mieliśmy w średniowieczu i na szczęście nie spotkało nas to, co na końcu odcinka ujrzeli Triannanie (czy jak im tam)- zdewastowaną całą planetę.Więc pomijając słabą pierwszą połowę drugiego sezonu, Star Trek Enterprise ogląda się świetnie i czasem nawet udaje się im mnie czymś zaskoczyć.
Dla mnie to był jeden z najgorszych treków ever ;> Poza wszystkim nie widzisz, że, niezależnie od naszych poglądów, takie prostackie podanie tematu "stosunek do aborcji jako podstawa bycia cywilizowanym lub nie jest... prostackie po prostu? :]A ta końcówka to nawiązanie do jednego z późnych odcinków TOSa, bo nowy scenarzysta który wtedy doszedł (Manny Coto) bardzo lubił takie nawiązania, w czwartym sezonie, w którym on miał najwięcej do powiedzenia, będzie tego mnóstwo.
Tu było pokazane jako dodatkowe ograniczenie ich religii i nie uważam tego za prostackie. Na jakimś przykładzie czasem trza się oprzeć, a ten jest bardzo czytelny.To fajnie, że będą nawiązania do TOSa- mnie się podoba tamten klimat.I jednak zadecydowałem, że po ENTku biorę się za TOS, będę miał taka swoistą ciągłość fabularną.
Jak już to "organiczenie wprowadzone przez ich religię" ;> Chodziło mi o taki prosty podział świata, czarno biały, według prostego kryterium, tym bardziej, że w tym samym mniej więcej czasie to samo i dokładnie to samo było w BSG ;/ O samej aborcji nie będę tu pisał, bo to nie ten temat.
3x13 Proving GroundsJeffrey Combs jest poprostu GENIALNY w roli Shrana, mówiłem Wam już?Z Archerem tworzą ciekawą parę na ekranie- raz się napieprzają a raz sobie pomagają by potem zdradzić. Skomplikowany związek ich łączy ;D Cała reszta odcinka równie zachwycająca jak Combs.3x14 StratagemNastępny ciekawy epizod.Wpierw myślałem, że znowu odcinek dziejący się w alternate future a tu taki twist zapodali z tym symulatorem.Za drugim razem jak niby polecieli do tego czerwonego olbrzyma, też dałem się wrobić, podobnie jak Degra ;DTrek rzondzi!
SPOILER, ale niewielkiDegra będzie teraz ważną postacią jako taki hamletyzujący Xindi, który nie będzie wiedział, czy dobrze robi zwalczając Ziemian. Zaraz za Sovalem moja ulubiona postać w serialuNiebieski jest według mnie przereklamowany, zresztą jest cieniem dwóch recuringowych ról Combsa w DS9. Ale ludzie go kochają, było ustalone, że jeżeli powstanie piąty sezon ENT, to wejdzie do stałej obsady, tj. będzie załogantem na NX.
I jednak zadecydowałem, że po ENTku biorę się za TOS
Nie mogę sie doczekać Twoich komentarzy. Już mam dreszcze 🙂
No ja już dostaję dreszczy na samą myśl o TEJ scenie:
http://www.youtube.com/watch?v=4SK0cUNMnMM
:rotfl:
Ta scena (zresztą jak wiele innych) znalazła sięw tureckim Star Treku 🙂
OMG nie wierzę w to co zobaczyłem :rotfl: W wracając do ENTka to ten sezon jest tak zajebisty, że nie wiem co napisać.Doctor's Orders słabszy, ale reszta to już wątek Xindi i jazda na pełnym gazie!Właśnie skończyłem 'E2'- znowu podróż w czasie, ale jak to zrealizowali.Zaraz oglądam następne bo nie mogę się doczekać jak się to wszystko potoczy.Błagam powiedzcie, że Sezon 4 jest choć w połowie dobry jak ten.Tylko bez spoilerów proszę ;D