Forum Fantastyka Inne sci-fi i pozostałe gatunki Aktualnie oglądam...

Aktualnie oglądam...

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 483 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • r_ADM
    Uczestnik

Cos ci sie pomylilo. Ja cie nie lapie za slowka tylko wskazuje czesci wypowiedzi, ktore uwazam za bzdury 🙂

Lo'Rel
    Uczestnik

Skoro tak uważasz... przecież nie zmuszę Cię do zmiany zdania, z resztą wcale tego nie chcę. Nieważne.

Diabeu
    Uczestnik

Odcinek z Borgami zajebisty!!!Zanim mnie zaatakujecie, że ich tam nie powinno być, to-I tak już byli wcześniej na Ziemi, zaraz przed pierwszym kontaktem, więc nie dziwne jest, że ich szczątki zostały.Po drugie- pierwszy kontakt Picarda w 24 wieku z Borgiem nastąpił ZANIM jego ekipa cofnęła się do 2063 roku za Borg i TROCHĘ zmienili historię. Więc teraz już nie trzeba się tak sztywno trzymać tego, że w 24 wieku Federacja nie ma pojęcia o Borg.

Eviva
    Uczestnik

Święte słowa! Nareszcie ktoś, kto nie odsądza ENTka od czci i wiary za pomysł z Borg,

Diabeu
    Uczestnik

:)No bo dla mnie to naprawdę nie jest żaden problem.Zresztą w Treku już tyle razy naruszali linię czasu i nie do końca ją naprawili, że bym na palcach dwóch rąk chyba nie policzył.Starsze odcinki Treka (ale chronologicznie późniejsze) poprostu dzieją się przed tą subtelną zmianą historii i ewentualnie teraz by z nich znikły sceny, gdzie mówiono, że to był pierwszy kontakt z Borgowcami i TYLE. Po sprawie.Nie widzę problemu do lamentu :ufp:

Diabeu
    Uczestnik

Dokończyłem 2 sezon.im dalej tym był już naprawdę coraz lepszy, finał bardzo ciekawy, przedstawienie ras Xindi i podróż do Przestrzeni Delfickiej.Teraz zaliczyłem 3 epizody 3ego sezony, 2 pierwsze super, ale ten ostatni co to się mutowali w inną rasę to już był klepany na setki sposobów i się cholernie wynudziłem.T'pol widzę ma już coraz lepsze wdzianka i piżamki :wub:

Lo'Rel
    Uczestnik

Gratuluję rozpoczęcia trzeciego sezonu. Jest genialny. Oczywiście są słabsze odcinki, ale jako całość jest super. Co do odcinka z Borgiem, to uwielbiam go. Nie jest głupi. Poza tym to nie jest tak, że Federacja nie słyszała nigdy o Borgu. Pierwszy kontakt nastąpił w czasach TNG, ale teraz wiemy skąd federaki mają pojęcie o jakichś cybernetycznych zombie. Poza tym są rodzice 7of9 którzy coś tam wiedzieli i wyruszyli szukać Borga.

Barusz
    Uczestnik

T'pol widzę ma już coraz lepsze wdzianka i piżamki :wub:

To niby jej prywatne ciuchy, bo w finale drugiego sezonu odeszła z wolkańskiej floty. Już niedługo ujrzysz ją w mundurze Floty, niebieskim, takim jak nosi Archer & co. (ale także na jeden odcinek - wię to żaden wielki spoiler, więc napisałem). Tak w ogóle to zwróć uwagę, że poddała się też jakiejś tajemniczej operacji plastycznej i dopiero teraz ma normalne wolkańskie brwi (a że kiepsko robione to inna sprawa).

Lo'Rel
    Uczestnik

poddała się też jakiejś tajemniczej operacji plastycznej i dopiero teraz ma normalne wolkańskie brwi (a że kiepsko robione to inna sprawa

No tak, zmianę fryzjera łatwo wytłumaczyć 😉 ale brwi faktycznie dopiero teraz są rasowo volkańskie. No i że przebijają się spod makijażu jej prawdziwe woła chyba o pomstę do nieba, a co najmniej każe zapytać o kompetencje charakteryzatorów którzy zajmowali się pierwszoplanową postacią.

Diabeu
    Uczestnik

Lo'Rel- myślałem, że pojedziesz po odcinku z Borg, bo wcześniej pisałeś, że w ENT będzie ktoś, kogo nie powinno tutaj być no i skojarzyłem to po odcinku Regeneration, ale teraz mi się wydaje, że chodziło Ci jednak o kogoś innego.Ale nie musisz mi koniecznie pisać kto to będzie, wolę sam się dowiedzieć ^^

Lo'Rel
    Uczestnik

Ale te odcinki już były. Chodziło mi m.in. o Romulan, a w szczególności o Ferengi.

Diabeu
    Uczestnik

Przeca Romulanie wywodzą się od Wolkan, to właściwie ta sama rasa, to czemu by ich nie miało być?A z Ferengami było wcześniej gadane, że nikt ich nie widział przed 24 wiekiem?

Eviva
    Uczestnik

W TNG było powiedziane, że Ferengi przed spotkaniem z Picardem mieli tylko sporadyczne kontaktu z ludźmi, i to od niedawna.

Diabeu
    Uczestnik

Było powiedziane, ale to nie znaczy, że to był fakt. Poza tym to był tylko drobny incydent i tylko chyba w jednym odcinku ENT.ENT 3x05- Impulse.Pomysł z zombie-wolkanami mnie dosłownie rozłożył ;D I jeszcze epicka scena jak Archer naklepał jednemu z nich ;DMasakra- świetny odcinek.

Lo'Rel
    Uczestnik

Ten odcinek będzie miał kluczowe znaczenie w wątku T'Pol, ale nic więcej nie powiem. Generalnie odcinek ma fajny klimat, to jeden z moich ulubionych. O ile dobrze pamiętam, Volkanie ukrywali przed ludźmi istnienie Romulan, a już na pewno nie śpieszyli się z wyjaśnieniem, że to ich krewniacy. Chyba bodajże do czasów TOSa ludzie nie mieli styczności z nimi. Z Ferengi sprytnie rozwiązali sprawę usypiając całą załogę poza Tripem, więc ciężko mówić o kontakcie.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 483 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram