Forum Fantastyka Inne sci-fi i pozostałe gatunki Aktualnie oglądam...

Aktualnie oglądam...

Wyświetlanie 15 wpisów - od 361 do 375 (z 483 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

Wiesz co poczekaj do ostatniego odcinka wtedy porozmawiamy.

Barusz
    Uczestnik

Evi, jak daleko jesteś w DS9?

oolloo
    Uczestnik

Według mnie za najlepszy serial uznaje się często ten, który oglądało się ostatnio... Zastanawia mnie jedna rzecz. Czy Pancernik który przechwyciła i zaprogramowała B'Elanna Tores miał zniszczyć ten sam skład broni co Maquis w sezonie drugim DS9?

Match
    Uczestnik

Według mnie za najlepszy serial uznaje się często ten, który oglądało się ostatnio

Niekoniecznie - mój ostatni to Enterprise i uważam go za najgorszy.

Pitmistrz
    Uczestnik

Ja jako ostatni oglądałem TOS i nie uważam go za najlepszy.Więc teza obalona. :)DS9 oglądaczem jako drugi po TNG i jest moim zdaniem majstersztykiem.

ortkaj
    Uczestnik

Ja lubię całego Treka. Patrzę na niego w klasyczny sposób czyli włóczęgowy.... 🙂 . DS9 jest bardzo dobre szczególnie od końcówki drugiego sezonu ale jest dla specyficznego odbiorcy, nie szukającego nowych przygód a analizującego dokładnie określony wycinek. Fakt, tak pogłębionej analizy cywilizacji nie ma innych trekach ale odbywa się to kosztem .....Treka.Każdy ma swoją wizję patrzenia na świat jedni wolą słyszeć szum silnika i oglądać przemieszczające się krajobrazy inni wola kontemplować piękno samochodu czy krajobrazu w spoczynku analizując każdy szczegół.Kwestia wyboru

Pitmistrz
    Uczestnik

Masz racje ze DS9 odbiega od wizji papcia Roddenberrego.Ja te lubi całego Treka ale TNG jest zbyt ideologiczne a DS9 pokazuje druga mroczna stronę tego uniwersum dlatego jest dla mnie najlepsze.Patrząc z perspektywy TNG mona wywnioskować ze galaktyka jest idealna ale tak nie jest, DS9 pokazuje to idealnie.Pokazuje wojnę największe okrucieństwo i walkę o przetrwania, obejrzyj ten serial z tej perspektywy potem zacznij oceniać.

Barusz
    Uczestnik

DS9 to "podróż w głąb" ;> W głąb samego siebie, załogi i innych postaci i w głąb cywilizacji które zderzają się w serialu 😉

ortkaj
    Uczestnik

Masz racje ze DS9 odbiega od wizji papcia Roddenberrego.

Ja te lubi całego Treka ale TNG jest zbyt ideologiczne a DS9 pokazuje druga mroczna stronę tego uniwersum dlatego jest dla mnie najlepsze.

Patrząc z perspektywy TNG mona wywnioskować ze galaktyka jest idealna ale tak nie jest, DS9 pokazuje to idealnie.

Pokazuje wojnę największe okrucieństwo i walkę o przetrwania, obejrzyj ten serial z tej perspektywy potem zacznij oceniać.

Oglądałem ten serial- to co się dało na Polsacie a skończyłem na SAT1 i byłem wtedy już po części VOYA, TNG i i paru MOVIES więc miałem perspektywę ... a teraz po 10 latach mam jeszcze większą . Pozwól więc, że będę oceniał. Powiem Ci, że mrok nie jest tym co lubię 🙂 . Serie statkowe miały to do siebie, że pokazywały różnorodność wszechświata (pomijając oczywiście antropomorfizm gatunków), z jego blaskami i cieniami , podróż w mroczne zakamarki ludzkich charakterów (sekcja 31) i polityczne knowania akurat nie jest tym czego oczekiwałem od serii ST. I tyle...

Diabeu
    Uczestnik

A ja Wam powiem, że do tej pory (jak w żadnej innej serii) jeszcze nie miałem okazji obejrzeć naprawdę ZŁEGO odcinka DS9, co bardzo rzutuje na jej jakość. Nawet w pierwszym sezonie, co chyba uchodzi za najsłabszy, nie krzywiłem się ani razu, co miało miejsce nieraz przy okazji TNG, VOY, TOS czy ENT. A 4ty sezon to jak narazie same super historie,a skończyłem właśnie na 'Sword of Kahless'.I mam nadzieję, że ten wysoki poziom się utrzyma.

Pitmistrz
    Uczestnik

Poziom się utrzyma a nawet poprawi.Tylko jednego odcinka nie zdzierżyłem ale zapewne sam go zauważysz.PS. Pisanie bez błędów po pijaku nie jet takie proste jak myślałem. .:)Dobre e Firefox poprawia literówki.

Diabeu
    Uczestnik

Jak się chce to nawet po alko pisanie jest proste- jestem tego przykładem w tej chwili :)Ale dość offtopu, wracam oglądać Deep Space Nine 🙂

Pitmistrz
    Uczestnik

A ja oglądam coś co się nazywa skyline..

r_ADM
    Uczestnik

Skad sie bierze poglad, ze DS9 odbiega od (tosowej) wizji Roddenberry'ego? Przeciez ideologicznie DS9 kontynuuje spojrzenie na ludzkosc takie jak prezentowal TOS.

Jamjumetley
    Uczestnik

Od wizji Roddenberry'ego na pewno nie odbiega, bo jest to serial jaki sam Wielki Ptak Galaktyki chciał zrobić. Pierwotnie akcja miała być umieszczona nie na stacji, a na powierzchni planety. Pomysł zrzucono ze względów finansowych - taniej zrealizować film w studiu, niż w plenerze.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 361 do 375 (z 483 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram