Forum Fantastyka Inne sci-fi i pozostałe gatunki Aktualnie oglądam...

Aktualnie oglądam...

Wyświetlanie 15 wpisów - od 346 do 360 (z 483 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Match
    Uczestnik

Uwaga spoiler:W 3x26

Diabeu
    Uczestnik

No ja właśnie dzisiaj oglądałem 3x22 'Explorers' i też zauważyłem ową zmianą, oraz jeszcze to, że już w następnym odcinku tą 'wąsobródkę' sporo przyciął.No więc to już oficjalne- DS9 jest dla mnie najlepszym Trekowym serialem, 3 sezon był rewelacyjny choć jeszcze 2 odcinki mi zostały. Odcinek o pobycie Quarka i Roma na ojczystej planecie Ferengi- no geniusz :)Barusz istnieje taka opcja jak [ spoiler][ /spoiler] i bardzo bym Cię chciał zachęcić do używania jej, bo nie każdy ma ochotę wiedzieć co się stanie lub nie stanie. Jeszcze bym rozumiał w temacie bezpośrednio dotyczącym DS9, ale to temat ogólny o tym co się aktualnie ogląda.Ja NIENAWIDZĘ spoilerów.

Flashbones
    Uczestnik

No więc to już oficjalne- DS9 jest dla mnie najlepszym Trekowym serialem, 3 sezon był rewelacyjny choć jeszcze 2 odcinki mi zostały

Zdecydowanie DS9 jest najlepszym serialem trekowym, kolejne sezony będą jeszcze lepsze.

Piotr
    Klucznik

No więc to już oficjalne- DS9 jest dla mnie najlepszym Trekowym serialem

Witaj w nowym, lepszym świecie. 😉

oolloo
    Uczestnik

Dla mnie najlepszym serialem jest Voyager i tak chyba zostanie. Oglądałem ostatnio ds9 2x14 i cała ta sprawa z klonem Milesa Edwarda O'Briena była dla mnie trochę niezrozumiała...

Piotr
    Klucznik

Spróbuj z napisami, będzie łatwiej.

Barusz
    Uczestnik

Klon nie wiedział, że jest klonem, miał w określonym momencie kogoś tam wysadzić w powietrze, ale do tego czasu zachowywać się normalnie, by nie wzbudzić podejrzeń. Jakby wzbudził, to by go nie wpuścili tam, gdzie tego kogoś miał wysadzić. Ludzie na stacji dowiedzieli się o tym od wywiadu floty (bo klona wyhodowała jakaś tam zła cywilizacja). I zaczeli go traktować z dystansem, bo wiadomo, że trzeba go unieszkodliwić. On wziął to za spisek (podejrzewał, że to załoga Stacji jest zmieniona/podstawiona).

oolloo
    Uczestnik

Widzę Barusz, że jak na razie tylko ty próbujesz pomóc drugiemu trekkie, a nie wyśmiewać się zeń. Z klonem zastanawia mnie jedna rzecz: dlaczego od razu go nikt nie wyparował. Jak już Keiko się zorientowała i nie chciała z nim dzielić alkowy, to byłby to najlepszy moment aby wejść mu do domu z rana jak ABW i pojmać, ale akcja się musiała jakoś rozwijać 🙂

Barusz
    Uczestnik

Najpierw poprawka ;] Keiko się nie zorientowała, Sisko jej o tym powiedział na samym początku odcinka, chyba jeszcze przed openingiem nawet. To był początek podejrzeń naszego klona - tajemnicza rozmowa Sisko z jego żoną. Jak już pisałem - wszyscy na Stacji (poza Jake'm na poczatku) wiedzieli, bo wywiad floty powiedział Sisko, a ten reszcie. Keiko zachowywała się tak jak zachowywała dlatego, że obcy facet się do niej dobierał, uważała, że to byłaby zdrada małżeńska, gdyby mu na cokolwiek pozwoliła.A nie zgarneli go chyba dlatego, że chcieli dostać jego współpracowników podczas tej uroczystości na której miał się uaktywnić.Ten odcinek był fajny, bo opierał się na nietypowej realizacji typowego pomysłu ;> Ile razy w SF widzieliśmy zamianę kogoś? Setki. Choćby w TNG był motyw z cywilizacją nieznającą pojęcia władzy, co podmieniła Picarda, w VOYu z takim jednym, co podmienił Parisa w czwartym sezonie. Więc niby to zgrane, a jednak można podejść nowatorsko. I tak było tu - przez cały odcinek O'Brien wierzy, że to wszyscy na stacji sa podmienieni i widz w sumie wierzy wraz z nim (jest narratorem odcinka, własciwie z automatu mu wierzymy), a na końcu okazuje się, że było odwrotnie.

Piotr
    Klucznik

Widzę Barusz, że jak na razie tylko ty próbujesz pomóc drugiemu trekkie, a nie wyśmiewać się zeń.

No chwila. Sugerowałem napisy, bo mówiłeś, że nie rozumiałeś. Nawet tam emotka nie było, co by sugerował wyśmiewanie się.

oolloo
    Uczestnik

Napisałem, że sprawa była dla mnie nie zrozumiała, a nie słowa. Jeżeli myślałeś, że chodziło mi o słowa, to faktycznie nie było wyśmiewania. Zwracam honor. Niesłuszne oskarżenie to ostatnia rzecz której chciałbym się dopuścić.

Piotr
    Klucznik

Mimo wszystko daj szansę DS9. To serial z ciekawą fabułą i świetnymi postaciami. Diabeu poświadczy. 😉

Jamjumetley
    Uczestnik

Z klonem zastanawia mnie jedna rzecz: dlaczego od razu go nikt nie wyparował.

Poprawcie mnie jeżeli się mylę. Sisko chyba powiedział coś, że nie do końca wiedzieli czy to prawdziwy O'Brien, czy nie. Po to właśnie były szczegółowe badania Bashira, które i tak nie rozstrzygnęły sprawy.

DS9 bardzo mi się podoba, ale nie wiem, czy będę kiedykolwiek w stanie nazwać go najlepszym z Treków. Zbyt duży wpływ miał na mnie TNG i VOY 😛

Diabeu
    Uczestnik

Mimo wszystko daj szansę DS9. To serial z ciekawą fabułą i świetnymi postaciami. Diabeu poświadczy. 😉

No kurde dla mnie TO JEST najlepszy z Treków, nie mam odwagi poświadczyć inaczej, choć jeszcze nie wiem jak fascynujące odcinki są przede mną 🙂

Eviva
    Uczestnik

DS9 mi się podoba bardziej, niż przypuszczałam, nie powiem, ale dla mnie najlepszy i tak pozostanie TOS, a po nim Voyager. Tego nic nie zmieni.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 346 do 360 (z 483 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram