Forum Fantastyka Inne sci-fi i pozostałe gatunki Aktualnie oglądam...

Aktualnie oglądam...

Wyświetlanie 15 wpisów - od 301 do 315 (z 483 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Diabeu
    Uczestnik

No to zawsze można se obejrzeć jeszcze raz, nie?Zresztą ja planuję znowu zaliczyć Voyagera tak powiedzmy za 5 lat, bo wtedy zapomnę większości odcinków :PNo i inne seriale Trek również.

Barusz
    Uczestnik

Obejrzałem właśnie TOS 2x09 "Metamorphosis".

Odcinek jak na mój gust rewelacyjny.

Byłem też w niezłym szoku kiedy Cochrane się przedstawił, bo nie miałem zielonego pojęcia, w którym odcinku on się pojawia, a zawsze byłem ciekawy jak wyglądała jego historia w Tosie.

Wychodzi na to, że urodził się ~2030, więc nawet nieźle to się zgadza z kanonem podawanym w innych serialach i filmach.

No i okazało się, że Kirk dotrzymał słowa i nikomu nie powiedział o nim, bo w innych serialach Treka nikt nie mówił, że Cochrane zmarł na tej planetoidzie razem z Towarzyszem (-ką 😉 ) . O ile tak faktycznie było 😛

Tylko jakiś taki niepodobny sam do siebie z FC, i znacznie starszy (Braga pisząc scenariusz do tegoż filmu planował zmienić mu płeć, więc jeszcze aż tak źle nie było). Cochrane poza FC, tym odcinkiem TOS i ENT był bodaj wspominany tylko raz, w Voyager'ze, więc rzeczywiście tajemnica nie wyszła na jaw ;>

Diabeu
    Uczestnik

Przeca w TNG o nim wspominali i to parokrotnie 😛

Pitmistrz
    Uczestnik

DS9 także była o nim wzmianka w końcu to wynalazca napędu warp.

Diabeu
    Uczestnik

A przed chwilą:DS9 1x19 "Duet"- naprawdę ekstra odcinek, nawet nie wiem, czy nie najlepszy w tym sezonie. No pomijając finał, bo jego obejrzę za chwilę.TOS 2x11 "Friday's Child"- było parę śmiesznych momentów, ale ogólnie bida z nyndzą.

Eviva
    Uczestnik

TOS 2x11 "Friday's Child"- było parę śmiesznych momentów, ale ogólnie bida z nyndzą.

E tam! A mina Spocka, gdy McCoy wetknął mu niemowlaka do rąk? Bezcenne!

Diabeu
    Uczestnik

No to napisałem, że parę momentów fajnych, ale w sumie ich było może 2 minuty na te 50.

Diabeu
    Uczestnik

Jestem po TOS 2x15 'The trouble with tribbles'.Moja reakcja podczas tego odcinka: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: Kurczę, szkoda że już nigdzie indziej tego motywu nie powtórzyli.No i DS9 2x04.Serial coraz lepszy.

Barusz
    Uczestnik

Tak jakby powtórzyli i to dość dosłownie ;]

Diabeu
    Uczestnik

😮 Czyżby w DS9 był odcinek o triblątkach?Ale jaja 😀

Lo'Rel
    Uczestnik

Nabieramy wody w usta :)A ja właśnie jestem przy trzecim sezonie SG1. Nie oczekiwałem, że będzie aż tak dobry.

Diabeu
    Uczestnik

Okej , to o szczegóły nie pytam :PPierwszy raz oglądasz SG-1?

Cross
    Klucznik

Charlie Jade - bardzo mi się podoba, mroczny klimat...

SeaQuest - wróciłem po wieeeelu latach i jest dobrze! Łza w oku 🙂

Lo'Rel
    Uczestnik

Diabeu - pierwszy raz, poza jakimiś drobnymi romansami, to nigdy nie obcowałem z SG. Na serio zacząłem od SGU, potem sezon i trochę SGA, który jest, taki sobie. Ale za cel obrałem sobie w końcu w całości SG1.Cross, ja bym chyba bał się wracać do SeaQuest, Po co zacierać doskonałe wrażenia z dzieciństwa.

Cross
    Klucznik

Miałem obawy, ale jest ok. Poza tym SeaQuest jest mocno "trekowy".

Wyświetlanie 15 wpisów - od 301 do 315 (z 483 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram