Forum Fantastyka Inne sci-fi i pozostałe gatunki Aktualnie oglądam...

Aktualnie oglądam...

Wyświetlanie 15 wpisów - od 271 do 285 (z 483 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Diabeu
    Uczestnik

No może nie dokładnie 30, ale tych najlepszych i r_ADM tutaj bardzo ładnie wypisał, za co WIELKIE DZIĘKI!

Diabeu
    Uczestnik

No i cholera, nawet się (znowu) wkręciłem w TOSa i już 15 odcinków 1ego sezony obejrzane.Trza przyznać, że jak narazie nie było jakiegoś bardzo rażąco słabego epa, a parę naprawdę fajnych, np. Balance of Terror, the Menagerie.

Diabeu
    Uczestnik

No i sezon 1 skończony, choć 2 odcinki pominąłem- Arena i Court Martial.Druga połowa sezonu była zdecydowanie lepsza, więcej się działo, lepsze pomysły na odcinki i lepsze wykonanie.Faktycznie czuć tą chemię pomiędzy Kirkiem, Panem Spockiem i "Gnatkiem".Od razu zabieram się za następny sezon, mam nadzieję, jeszcze lepszy.Tak, wiem, że piszę sam do siebie 😛

Elvenking
    Uczestnik

Oglądasz wersję zremasterowaną, czy oryginalną?

Eviva
    Uczestnik

Wiedziałam! Wiedziałam, ze TOS jest magiczny mimo swych słabszych odcinków i mimo różnych niedociągnięć.

Diabeu
    Uczestnik

Oglądasz wersję zremasterowaną, czy oryginalną?

"Remastered and Enhanced: 🙂

Ale mniej więcej wiem czym różni się ona od oryginału- oczyszczona jest z 'szumów' obrazu i dźwięku, oraz poprawiony wygląd planet i niektórych efektów specjalnych nawet.

Oglądałem juz 'Mirror, Mirror'- Spock z brodą zarządził, no i jak miło było obejrzeć bezpośrednią kontynuację "In a mirror, darkly".

Chociaż oryginalnie były nakręcone na odwrót z tą ENTkową 😛

r_ADM
    Uczestnik

Remastered and Enhanced

Podwojne bluznierstwo 😉

Pitmistrz
    Uczestnik

Ja tam oglądałem cześć remasterowanych cześć oryginalnych i szczerze nie robiło mi to różnicy, TOS to TOS. :>

Diabeu
    Uczestnik

Remastered and Enhanced

Podwojne bluznierstwo 😉

Rozwiń proszę.

Diabeu
    Uczestnik

No i miałem sobie tylko pilota DS9 obejrzeć a wciągnęło tak, że 7 odcinków zrobiłem na 2 posiedzenia :PSerial znakomity, może nie ma dużo akcji ale jest 'spokojnie' a nie 'nuda' jak to niektórzy określali.Nie jestem sobie w stanie wyobrazić jak ktoś mógłby chociaż pomyśleć o oglądaniu tego od 3ego sezonu :ninja:

Eviva
    Uczestnik

Ja oglądam to na bieżąco na AXN SF. Jak dotąd namierzyłam tylko jeden odcinek z tych, co mnei zniesmaczyły, ale dziś nawet on wydał mi się jakby lepszy./ Wtedy nie byłam po prostu w temacie Treka.W piątek zobaczyłam Lwaxannę Troi, moja ulubienicę.Doskonały odcinek!

Match
    Uczestnik

Oglądam "Miasteczko Twin Peaks" - r e w e l a c j a !!

r_ADM
    Uczestnik

Rozwiń proszę.

A tak napisalem; w stylu tych co to przerobionych Gwiedzdnych Wojen nie lubia ;>

Diabeu
    Uczestnik

Daj namiar na te przerobione bo nie miałem pojęcia o istnieniu czegoś takiego.

Barusz
    Uczestnik

====> http://www.trek.pl/forum/index.php?showtopic=7129

Najbardziej znany i najgłośniejsza zmiana to oczywiście dwie wersje Imperatora w Piątce:

Wyświetlanie 15 wpisów - od 271 do 285 (z 483 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram