Forum Fantastyka Inne sci-fi i pozostałe gatunki Aktualnie oglądam...

Aktualnie oglądam...

Wyświetlanie 15 wpisów - od 136 do 150 (z 483 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Cross
    Klucznik

Na pewno ostatni odcinek 4 sezonu nie przypadnie Ci specjalnie do gustu. Szczególnie poprowadzenie wątków niektórych postaci, ale cóż, tak to jest gdy musi się szybko zakończyć cały serial :/

Eviva
    Uczestnik

Tak, ten ostatni odcinek to na siłę był zrobiony. Ale cóż, Roddenberry nie miał z TOSem nawet takiej pociechy - nawet przyzwoitego zakończenia nie dali mu nakręcić, tylko przerwali i bujaj się Fela.

Lo'Rel
    Uczestnik

4 sezon jest równie dobry, dla wielu lepszy. Dużo nawiązań do TOSa, o czym już pisano, Mirror Universe, o którym też już pisano. No i zakończenie... O Którym też Cross napisał.

Flashbones
    Uczestnik

3 i 4 sezon są najlepsze w ENT, ostatni odcinek głupio zakończony, wielka szkoda, że serial zakończył się na 4 sezonie, można było jeszcze 5 sezon zrobić, a nawet więcej. Obecnie nie ma poza średnim SGU żadnego kosmicznego SF i jakoś( poza nowym BSG) nie zapowiada się nic ciekawego, a na kolejny serial treka nie ma co już chyba liczyć.

Diabeu
    Uczestnik

Szczerze to mnie się nie chce wierzyć, żeby już w najbliższym czasie nie zrobili nowego serialu.Finał 3 serii mnie zniszczył i od jutra zaczynam 4 sezon.

Eviva
    Uczestnik

Szczerze to mnie się nie chce wierzyć, żeby już w najbliższym czasie nie zrobili nowego serialu.

Ach, niechby zrobili ten nowy serial... jeszcze jeden trek bardzo by sie przydał. Ja mam już nawet tytuł "Star Trek: Back to Academy" 🙂 Będzie pasował do wizji Abramsa

Lo'Rel
    Uczestnik

Najpierw trzeba zbić koniunkturę kinową, po ostatnim filmie widać potencjał na kolejne miliony z wpływów. Kreska trochę opadnie, to może pomyślą o serialu.

Diabeu
    Uczestnik

Je tam w latach 90 szły 2 seriale naraz i jeszcze co 2 lata nowy film robili i nażarli się kasy jak cukierków.

Eviva
    Uczestnik

Je tam w latach 90 szły 2 seriale naraz i jeszcze co 2 lata nowy film robili i nażarli się kasy jak cukierków.

Może teraz wolą hamburger?

Lo'Rel
    Uczestnik

Tylko, że w latach 90tych nie kasowali serialu po chwilowym spadku słupków oglądalności, dziś sytuacja wygląda zupełnie inaczej w tej kwestii.

Diabeu
    Uczestnik

Lo'Rel- no z tego też sobie zdaję sprawę.Jest 8:30 rano a ja zamiast iść spać to całą noc oglądałem kolejne odcinki ENTka- co chyba tylko świadczy na jego korzyść.9 odcinków 4ego sezonu za mną i jak narazie ani JEDNEGO słabego epizodu. Pojawienie się Brenta Spinera jako przodka Nooniena Sunga- rewalacja i świetna historia. To samo 3 (!) odcinkową epicką historią na Wolkanie.No poprostu czapki z głów zrywa ta seria i na chwilę obecną nie wiem, czy ENTek nie zostanie nawet moim ulubionym Trekiem.No i faktycznie było parę nawiązań do TOSu, ale fabułę wyżej wspomnianego znam tylko ledwie co.Więc wydaje mi się, że postać T'Pau jest w TOS, no i fajna była też wzmianka o tej kapsule, na której rzekomo ma być Khan.Pewni więcej tego się znajdzie jak obejrzę całość, a dużo więcej jak zaliczę wreszcię TOS.

Barusz
    Uczestnik

Nie oglądałeś TOSa, ale z tego co pamiętam oglądałeś VOYa - tam był hologram T'Pau, w odcinku, w którym Doktorek chciał rozwijać swoją osobowość i brał sobie jej elementy z różnych postaci historycznych. T'Pau pojawiła się jako bardzo sławna wolkańska przywódczyni, która używała logiki lepiej niż ktokolwiek inny.

Bartas
    Uczestnik

A ja ciągle piłuje DS9 🙂 co prawda nie mam tyle czasu co Diabeu żeby oglądać w takim natężeniu i żałuje) właśnie widziałem koniec 5 sezonu jak dominium przejęło stacje. Zdecydowanie to jeden z moich ulubionych treków:) Genialne postacie takie jak Quark czy Odo i w ogóle jest kozacko 🙂

Lo'Rel
    Uczestnik

Diabeu, żebyś ty czasem w szpitalu pod kroplówka nie skończył :)4 sezon entka, jest fascynujący i zaskakująco dobry. Dużo polityki, spisków, ciekawych postaci. Należy żałować, że to ostatni sezon.

r_ADM
    Uczestnik

Normalnie az mi sie lezka w oku kreci jak czytam ta propagande sukcesu entka 🙂

Wyświetlanie 15 wpisów - od 136 do 150 (z 483 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram