Forum › Fantastyka › Star Trek › 40 rocznica STAR TREK
Tak, mamy demokrację - ale jeśli ktoś twierdzi, że jest fanem Star Treka to w pewien sposób przedstawia już swoje zainteresowania. Pah Wraith nie wyszedł na ulicę i nie zaczepiał przechodniów z pretensjami, że nie świętują - on zwrócił się do fanów Star Treka - na początku z propozycją, a potem już z pretensjami.Poza tym istnienie wszelkich klubów ma, z tego co mi wiadomo, na celu popularyzowanie Star Treka. Temat ten uświadomił mi, że to jest fikcja.Swoją drogą zupełnie nie rozumiem po co odgrzebywanie tego tematu. Tłumaczą się tylko winni... 😛
Poza tym istnienie wszelkich klubów ma, z tego co mi wiadomo, na celu popularyzowanie Star Treka.
To TSS ma status klubu? A wolno spytać - od kiedy?
Swoją drogą zupełnie nie rozumiem po co odgrzebywanie tego tematu.
1. Nie został zamknięty, co za tym idzie - pozostaje tematem otwartym do dyskusji.
2. Jako użytkownik tego forum mam prawo wypowiedzieć się w każdym temacie, do którego mam dostęp. Nie muszę - ale mogę. Czasem zdarza mi się z tego prawa skorzystać. Nie próbuj szukać motywów, Sherlock Holmes był tylko jeden - w dodatku fikcyjny.
Poza tym istnienie wszelkich klubów ma, z tego co mi wiadomo, na celu popularyzowanie Star Treka.
To zle ci wiadomo. Podejrzewam, ze sporo ludzi nie jest tu po to, zeby szerzyc treka wsrod niewiernych, a po to, zeby moc pogadac z innymi ludzmi o podobnych zainteresowaniach.
Panowie prosze o nie robienie offtopu i skoncentrowanie się na głównym temacie.
Pah Wraith moja propozycja jest nadal aktualna więc jeśli się na nia zdecydujesz poprosze o wiadomość ma pm.
a po to, zeby moc pogadac z innymi ludzmi o podobnych zainteresowaniach.
Cóż, biorąc pod uwagę ten temat, mam wątpliwości, że są tu ludzie o podobnych zainteresowaniach. Szczególnie jeśli ktoś mówi, że ma gdzieś, że 40 lat temu powstał ten serial. W tym sęk... 😛
mam wątpliwości, że są tu ludzie o podobnych zainteresowaniach
Są... Tyle, że niekoniecznie o zainteresowaniach podobnych do Twoich.
Forum nosi nazwę TSS, ale jeden z działów nosi np. nazwę Sci-Fi, Fantasy, Action & Adventure. A to oznacza, że równie dobrze możesz wdać się w dyskusję z fanem Tolkiena...
Sugeruję zweryfikować swoje poglądy.
Więc chcesz mi wmówić, że TSS, czyli Trekowa Strona Startowa (podkreślam: mające w nazwie "trekowa") nie dotyczy Star Treka? I to, że niektóre osoby z TSS mają gdzieś, że kiedyś powstał ten serial jest wg Ciebie normalne? Bo tym torem idzie Twoje tłumaczenie...
Jeśli tak to proponuję zmiany informacji na stronie, a nie udawanie fanów Star Treka i wprowadzanie innych w błąd.
Hmmm... A od kiedy osoba interesująca się trekiem nie może miec innych zainteresowań? :>Bycie fanem jednego serialu nie oznacza, że trzeba się tylko na nim skupić, ba - można interesować się jedną serią (np. trekiem), a uwielbiać zupełnie inną. I jakoś nie wyklucza to udzielania się na forum trekowym.Może większość woli czekać na 50-lecie :lol:Osobiście nie podoba mi się takie podejście - potępisz mnie za to, że 40lecie Treka znaczy dla mnie tyle co 3000 odcinek Mody na Sukces? 😐
Nie rozumiemy się.
Nazwa Trekowa Strona Startowa pozostała z czasu, kiedy to TSS miało własną stronę (patrząc po dacie Twojej rejestracji, masz prawo o tym nie wiedzieć). I wtedy było to jak najbardziej uzasadnione.
Obecnie z dawnego TSS-u pozostało tylko/aż forum. A w którym kierunku ono zmierza - widac chyba wyraźnie.
Owszem, większość osób tu obecnych dołączała jako trekkerzy. Ale to było dawno temu. Czasy się zmieniają. Obecnie znajdziesz zarejestrowanych tutaj paru fanów SW, kilku Stargate'owców...
To forum straciło swoją hermetyczność... I dobrze.
Sądząc po tonie wypowiedzi Pah Wraith'a - miał on za złe wszystkim userom tego forum lekceważący stosunek do daty, którą on uznał za ważną. A to było już obraźliwe - przynajmniej wobec niektórych. Dlaczego niby fan SW lub SG miałby się poczuwać w obowiązku do zakreślenia tej daty na czerwono?
Idąc dalej - tak, to, że
że niektóre osoby z TSS mają gdzieś, że kiedyś powstał ten serial
jest wg mnie normalne.
Wystarczająco naświetliłem Ci sytuację?
Co do nazwy - nie ja jestem jej ownerem. Dla mnie to forum może nazywać się nawet "Pitu-pitu".
Nie jestem tu dla nazwy, lecz z innych powodów.
Ehhh i znów wracamy na początek. Prawdziwy fan Star Treka musi co najmniej krzyczeć, że serial kocha, podpisać każdą petycje, wykazywać chęci zrobienia czegoś dla ulubionego serialu (na chęciach przeważnie się kończy), a przede wszystkim musi stawać na każde wezwanie.Niektórzy chcą się tylko spotkać raz na jakiś czas przy piwku, pogadać o treku (i innych rzeczach), ewentualnie popisać o nim na tym czy innym forum i tyle. Cóż nie jesteśmy true hardcorowymi fanami...
Ja oprócz treka też mam inne zainteresowania. Ale nie w tym rzecz.
Jeżeli osoby wypowiadają się na forum "Star Trek", to znaczy, że jest to jedno z ich zainteresowań. A potem te same osoby piszą, że jak dla nich Star Trek nie musiałby powstawać w ogóle i byłoby dobrze. To coś tu jest nie tak. Lubimy więc ten serial czy nie?
Rozumiem żartobliwy ton niektórych wypowiedzi, ale akurat mnie w tej kwestii nie jest do śmiechu. Za to, że ktoś proponuje ogólnopolską inicjatywę upamiętniającą 40-lecie Star Treka, jest ganiony i wszyscy rzucają się jak sępy.
Nic dziwnego, że większość fanów Star Treka siedzi teraz na forum startrek.pl, a na TSS pojawia się ledwo parę postów dziennie. Gdy zaczynałem pisać na TSS panowała tu zupełnie inna atmosfera - teraz, aby się tu odnaleźć nie powinienem wiele wspominać o Star Treku, a szczególnie o działalności klubowej w Polsce, bo drażni to duże grono osób. Ciekawe czemu...
W internecie jest wiele stron poświęconych fantastyce, a niewiele samemu trekowi. Jak widać TSS zalicza się do tej pierwszej grupy, mimo że udaje, że do drugiej. IMHO czas na zmianę wizerunku...
że niektóre osoby z TSS mają gdzieś, że kiedyś powstał ten serial
jest wg mnie normalne.
Skoro jest to normalne to apeluję o zmianę nazwy forum, bo jest totalnie nieadekwatna i udaje coś czym nie jest. A już na pewno adres jest zupełnie nie na miejscu - trek.pl. Jak dla mnie forum TSS przestało istnieć...
Ehhh i znów wracamy na początek.
Nie ja odgrzebałem ten temat...
Co do nazwy - nie ja jestem jej ownerem. Dla mnie to forum może nazywać się nawet "Pitu-pitu".
Nie jestem tu dla nazwy, lecz z innych powodów.
Ależ ja rozumiem - nikt nie każe Ci się włączać do obchodów 40 rocznicy treka. Pah Wraith zwrócił się jednak do fanów Star Treka i cała sytuacja udowodniła, że nie ma tu ani jednego. Praktycznie nikt nie zainteresował się, aby rozpocząć "burzę mózgów", a tym bardziej coś zrobić. To i wypowiedzi, że Star Trek mógłby nie powstać, świadczy, że nie ma tu fanów treka. I tu się zgadzam Zeal, że są tu osoby o różnych zainteresowaniach - tylko nie rozumiem czemu część z nich próbuje mi udowodnić, że są wielkimi fanami treka.
Jeszcze raz. Nie oprotestowaliśmy pomysłu Paha, nie wyśmialiśmy go. Olaliśmy temat, mamy do tego święte prawo.Agresja przyszła z jego strony. Agresja rodzi agresje, tak to jest.
Cóż - Pah Wraith nie wskazał konkretnych osób po imieniach - wskazał fanów Star Treka. Ale wypowiedź Zeala i ta sytuacja uświadamia mi jedno - że takowych już tu nie ma. Tylko czemu się do tego nie przyznać - zakończyłoby to tą dyskusję i okazałoby się wreszcie, że TSS nie jest już dla fanów Star Treka...
Chyba nie czytasz zbyt uważnie cudzych postów...
Za to, że ktoś proponuje ogólnopolską inicjatywę upamiętniającą 40-lecie Star Treka, jest ganiony i wszyscy rzucają się jak sępy
Przeczytaj jeszcze raz cały topic. I pokaż mi proszę cytat, gdzie ktokolwiek czepia się Pah Wraith'a za samą inicjatywę zrobienia czegoś na rocznicę. Tak nawiasem mówiąc... Dlaczego występujesz jako jego adwokat? Co to, USA? 😛
teraz, aby się tu odnaleźć nie powinienem wiele wspominać o Star Treku, a szczególnie o działalności klubowej w Polsce, bo drażni to duże grono osób
Tia. A działy regionalne pewnie powstały jako efekt dzieworództwa. Raportów ze spotkań też jakoś nikt nie kasuje.
ak dla mnie forum TSS przestało istnieć...
Nikt Ci nie broni mieć swego zdania... Na szczęście jest to tylko i wyłącznie Twoje zdanie 🙂
BTW - jeśli przestało ono dla Ciebie istnieć, to gdzie zamieściłeś swój post? W nicości? 😉
IMHO
W Twojej być może. W innych - niekoniecznie.