Forum › Fantastyka › Star Trek › 40 rocznica STAR TREK
A inicjatywa w postaci tego forum??? LOL.
Nastroje tu po prostu POGF-owe. Nic nie robić, ale narzekać. Oby tak dalej! Tak jest najłatwiej, bo po polsku.
Nad tym forum pracowalo i pracuje sporo osob, czasem poswiecajac po pare godzin dziennie, wysmiewanie go nie jest najmadrzeszym pomyslem.
Porownanie do POGFu tez malo udane, tu nikt nie udaje, ze Trek w Polsce ma sie dobrze. ;P A narzekasz najbardziej Ty - po tym jak sam nic nie zaproponowales.
Popelniles spore faux pas.
Porownanie do POGFu tez malo udane, tu nikt nie udaje, ze Trek w Polsce ma sie dobrze. ;P A narzekasz najbardziej Ty - po tym jak sam nic nie zaproponowales.
Powyższa (od/wy)powiedź jest jak najbardziej pogfowa - a nawet z odrobinką entkofanizmu... IMO... ;P
Pierwsze dwie wypowiedzi tego wątku były... hmm... bez sensu. Najpierw hurraoptymizm: "weźmy się i zróbcie" w wydaniu "Miasta kture som za niech siem wpisujom" a potem, kiedy się okazało, że większość ma to delikatnie mówiąc pomiędzy półdupkami - okraszenie tego fochem: "bo to polska"... Mój problem polega na tym, że takie coś działa na mnie jak preparat wywołujący wymioty... "Jak Kali strzelać focha to dobrze ale jak fochy Kalego prowokują fochy to źle"... Dokładnie to samo Pah wykonał na forum startrek.pl, w wątku do którego link przewija się i tu... Jeżeli na pokładzie jest Doradca to powinień się tym natychmiast zająć 😉
Prawda jest taka, że polscy fani Star Treka po prostu przegapili 40-lecie swojego "ukochanego" serialu. Na wysokości zadania stanęła za to redakcja Nowej Fantastyki publikując specjalny tekst z tej okazji (który można też przeczytać NA LIŚCIE POGF... 😛
Nie tylko u nas rocznica przeszla bez echa, nawet w USA nie bylo wielkiego swietowaia. Przynajmniej w porownaniu z 35. rocznica. Sam William Shatner nad tym ubolewal.
Prawda jest taka, że polscy fani Star Treka po prostu przegapili 40-lecie swojego "ukochanego" serialu. Na wysokości zadania stanęła za to redakcja Nowej Fantastyki publikując specjalny tekst z tej okazji (który można też przeczytać NA LIŚCIE POGF...
A na jakiej zasadzie ty porownujesz polskich fanow treka i nowa fantastyke ? Przegapili to tez nieprecyzyjne sformułowanie, powiedziałbym, ze blizej nam do ignorowania rocznicy.
No ba! To IMHO efekt 'zentkofanizowania' amerykańskich fanów ;)Poza tym, u nas nie potrzebne są jakieś petycje tylko ewangelizacja u podstaw 😉 Jestem przekonany, że każdy prawdziwy pasjonat Star Treka jest w stanie zewangelizować kilku znajomych - o ile rzecz jasna, jego pasja jest autentyczna 😉 Denny Crane ;P
Zanim będzie tu kontynuacja wyśmiewania Pah Wraith wspomnę tylko, że my jako małopolski klub (w tym Pah Wraith) przygotowywaliśmy pewną niespodziankę na 40-lecie Star Treka tylko, niestety, nie udało się. Ale przynajmniej spróbowaliśmy, w przeciwieństwie do większości osób, które teraz narzekają na próbę rozruszania światka trekowego przez Pah Wraith.
Domko:
Bez przesady. Nie tyle się nie udała, co nie udało się nam dotrzymać terminu.
Piotr:
co Wasze forum zrobiło z okazji 40-tej rocznicy? Zmieniliście chociaż grafikę w nagłówku? Więc nie dziw się że wyśmiewam powoływanie się na nie w tej dyskusji. Bardzo piękna jest też Wasza strona internetowa, która przecież "już wkrótce..."
Gosiek:
nie ma co świętować?? To miałyby być obchody 40-tej rocznicy, a nie obecnej kondycji Treka na świecie. Więc zupełnie nie rozumiem po co napisałaś to co napisałaś.
Tekst o pochodach i przymusie - nie będę Ci tłumaczyć czemu to co napisałaś jest po prostu niepoważne.
Reszta:
co ja zrobiłem w kierunku uczczenia rocznicy? Rzuciłem temat. A Wy?
A że nawet zagraniczne serwisy niewiele sobie z rocznicy zrobiły? Co, odkąd to Polac to gęsi i nie mają swojego języka?
r_ADM:
Dzięki za radę. Zamiast optymizmu od teraz w podejściu do fanów będę stosował realizm. Wiem już, że zebrani tu ludzie w większości wolą codzienną dawkę onanizmu intelektualnego od robienia czegoś co może przynieść wymierne rezultaty.
Z dedykacją dla wszystkich tutejszych "działaczy":
"Gdy wieczorne zgasną zorze. Zanim głowę do snu złożę. Modlitwę moją zanoszę. Bogu ojcu i synowi, dopier***cie sąsiadowi. Dla siebie o nic nie proszę, tylko mu dosr**cie proszę. Kto ja jestem? Polak mały. Mały zawisły i podły. Jaki znak mój - krwawe gały. Oto wznoszę moje modły, do Boga, Marii i Syna, zniszczcie tego sku****yna. Mego brata sąsiada, tego wroga, tego gada. Żeby mu okradli garaż, żeby go zdradzała stara, żeby mu spalili sklep, żeby dostał cegłą w łeb, żeby mu się córka z czarnym, i w ogóle żeby miał marnie. Żeby miał AIDS, zabijaka, oto modlitwa Polaka."
Mod: Post edytowany ze wzgledu na zawarte wulgaryzmy (podstawa: punkt 1 regulaminu forum).
Wiem - wybacz skrót myślowy. Po prostu chciałem wskazać problem - i tyle.
Zanim będzie tu kontynuacja wyśmiewania Pah Wraith
Syntax Error. Nikt się tu z niego nie wyśmiewa. On sam robi z siebie pośmiewisko.
wspomnę tylko, że my jako małopolski klub (w tym Pah Wraith) przygotowywaliśmy pewną niespodziankę na 40-lecie Star Treka tylko, niestety, nie udało się. Ale przynajmniej spróbowaliśmy, w przeciwieństwie do większości osób, które teraz narzekają na próbę rozruszania światka trekowego przez Pah Wraith.
Nikt tu nikomu nie zabrania świętować, w dowolny sposób, tej rocznicy. Problemem jest faszystowskie podejście typu: "Jak ktoś nie myśli tak jak my to ten ktoś jest głupim Polaczkiem i my go tu zaraz zrypiemy". Chcesz celebrować 40-lecie ST - to proszę bardzo - celebruj. Ciesz się, baw. Nie czepiaj się jednak innych. To takie proste...
nie ma co świętować?? To miałyby być obchody 40-tej rocznicy, a nie obecnej kondycji Treka na świecie.
Widać większość uznała, że powodów do świętowania nie ma, skoro Twój post nie wywołał żadnego odzewu. Powody takiego stanu rzeczy zostały już wyjaśnione kilka razy w poprzednich wypowiedziach, więc nie będę ich powtarzać.
Więc zupełnie nie rozumiem po co napisałaś to co napisałaś.
Współczuję. Wytłumaczyć Ci czemu ludzie piszą posty?
Tekst o pochodach i przymusie - nie będę Ci tłumaczyć czemu to co napisałaś jest po prostu niepoważne.
Jakoś mnie to zupełnie nie martwi, zwłaszcza, że to miało być niepoważne i w jakiś sposób zabawne. A było jedynie reakcją na Twoje pretensje do innych, że mają rocznicę treka gdzieś. Mają bo mogą i nie uważam, żebyś miał powody innym taką postawę wyrzucać i wypominać. Jak napisał Ziemek - kto chce, niech świętuje, ale niech nie ma innym za złe, że się do niego nie przyłączyli.
co ja zrobiłem w kierunku uczczenia rocznicy? Rzuciłem temat.
Jejku, klękajcie narody... Rzucić temat, to przecież taki wielki wysiłek intelektualny...
PS. Skoro jestes Polakiem, to ten cytat, który przytoczyłeś jest także o Tobie. 😛 Zwłaszcza, że to Ty prezentujesz postawę typu "obrażę się na innych, bo olali mój temat i mój pomysł i nie chcą nic robić".
PS. Skoro jestes Polakiem, to ten cytat, który przytoczyłeś jest także o Tobie. 😛 Zwłaszcza, że to Ty prezentujesz postawę typu "obrażę się na innych, bo olali mój temat i mój pomysł i nie chcą nic robić".
Mnie się to kojarzy raczej z dziecięcym buntem "na złość mamie wsadzę palce do kontaktu" ;P
To co napisałem, a biorę odpowiedzialność za każde słowo, miało na celu pokazanie tego, co w rezultacie przewinęło się w Waszych wypowiedziach. Tak naprawdę nic Was to nie obchodzi. Wielka szkoda, zwłaszcza, że mienicie sie forpocztą fanów Star Trek...
Domko, nikt tutaj Pah Wraitha nie wysmiewal. Pah ma pretensje do obecnych tu o to, ze nic z okazji rocznicy nie zorganizowali, tak jakby byl to ich obowiazek. A nie byl i nie jest. Tymczasem sam glowny zainteresoway tez nie zrobil absolutnie nic, rzucil jedynie haslo 'burza mozgow' i czekal. W takim wypadku pretensje to jakas pomylka, bo sam zrobil to samo co zarzucal innym. Zwrocenie na to uwagi, a nie osmieszanie mialo tu miejsce.
Nikt tez nie narzeka na to, ze Pah chce rozruszac trekowy swiatek - prosze, pokaz te narzekania, jesli je widzisz. Problem w tym, ze Pah tu nic nie probuje rozruszac tylko od kilku dni daje upust swojemu oburzeniu i zalowi - najwyzej tego dotyczyly narzekania.
To ze szykowaliscie cos na rocznice (i mam nadzieje, ze dokonczycie, bo na pewno warto), jest godne uznania, ale nic w tej sytuacji nie zmienia, bo ocenic mozna jedynie rezultaty czyichs dzialan, nie checi.
Piotr:
co Wasze forum zrobiło z okazji 40-tej rocznicy? Zmieniliście chociaż grafikę w nagłówku? Więc nie dziw się że wyśmiewam powoływanie się na nie w tej dyskusji. Bardzo piękna jest też Wasza strona internetowa, która przecież "już wkrótce..."
Z okazji rocznicy ukazal sie na forum skromny news i powedrowal do RSS - to wszystko. Dlaczego tak malo? Bo wiecej nie planowalismy. Jesli uwazales, ze dobrym pomyslem bylaby zmiana grafiki w naglowku forum, dlaczego tego nie zaproponowales? Jestes tu pelnoprawnym czlonkiem, mialbys przynajmniej wklad w swoja burze mozgow i nie moglbym Ci zarzucic ze nic w tym temacie nie zrobiles.
Powolywanie sie na forum dotyczylo codziennych naszych inicjatyw, nie rocznicy - nie przeczytales postu Gosi ze zrozumieniem.
Pah Wraith, otrzymujesz ostrzezenie za wulgaryzmy w swojej wypowiedzi - cytat nie czyni ich bardziej dopuszczalnymi. To jest forum dyskusyjne, tu nalezy zachowac pewien poziom kultury wobec dyskutantow.
A tera proszę rozbujać wyobraźnię:
wpada ci taki do domu i drze ryja że choinka nie ubrana, jajka nie wymalowane..
Strach się bać w okolicy świąt....
.
Daję Wam po prostu do zrozumienia, czego niestety nie widzicie, że Pah Wraith próbował w ramach małopolskiego klubu zrobić ogólnopolską niespodziankę na 40-lecie Star Treka. Więc zarzucanie mu, że nic nie robi z okazji tej rocznicy jest z Waszej strony nadużyciem, które ma na celu wytłumaczenie czemu naskakujecie na niego. Pah Wraith miał prawo napisać swoje zdanie, bo ma czyste sumienie pod względem promowania Star Treka w Polsce.I właśnie takie myślenie, że skoro nie wyszło to znaczy, że ktoś nic nie robił, bo liczą się efekty, a nie chęci, doprowadza do tego, że o każdym projekcie mówicie, że nie da się zrobić. Podobne komentarze były parę lat temu w sprawie Horizona - też, jak to określił ktoś stąd na startrek.pl, kasta "realistów" pisała, że nie da się tego zrobić, bo, jak to ktoś ujął, znacie życie i takie projekty upadają. Jak pisano na startrek.pl - to, że komuś się nie udało nie znaczy, że komuś się nie uda. No, ale negatywne myślenie jest tutaj normą, o czym przekonuję się od dawna, ale pierwszy raz piszę o tym, bo sprawa dotknęła też niejako mnie, jako małopolskiego klubowicza.Dla mnie ta słowa utarczka świadczy tylko o tym, że jeśli ktoś chce coś zrobić i proponuje burzę mózgów, zostanie skrytykowany, aby na przyszłość siedział cicho i postępował jak reszta kolektywu forumowiczów. To dopiero jest komuna - nie wychylaj się, bo dostaniesz po głowie - a nie to co zrobił Pah Wraith.I taki mały offtopic: co uważacie za wulgaryzmy? Bo słowo "zesra" zostało u Pah Wraith oznaczone i dostał ostrzeżenie, a słowo "półdupki" u izbkp jakoś nie. Jak to się ma do regulaminu. hę?