Forum Trek.pl Newsy Nauka i Technologia Znikające słońce

Znikające słońce

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Guest

Dziś około południa w Polsce było widoczne częściowe zaćmienie słońca. Najwięcej "znikło" go w Polsce północno-wschodniej. Na południu niestety było bardzo słabo widoczne jednak towarzyszące każdemu zaćmieniu objawy przyrody wystąpiły nawet tam. Na krótko przed godziną 11:00 zaległa głucha cisza. Nie brzęczał żaden owad i nie ćwierkał żaden ptak. Kilka minut później zaczął znikać fragment tarczy słonecznej. W obserwacji pomogło bazchmurne niebo. Około południa wszystko się skończyło.

BeneGesserit
    Participant

Zdjęcia dla tych, co się spóźnili.

Przepraszam za jakość, z powodu braku odpowiednich filtrów zrobione zostały 'metodą domową'.

Dołączona grafika Dołączona grafika

Lo'Rel
    Participant

I tak super fotki. Jestem wściekły na siebie, bo od dwóch tygodni czekałem na to, żeby zobaczyć to zaćmienie, tym bardziej, że mieszkam na północy i cholera najzwyczajniej zapomniałem... Taki numer...

lszekg
    Participant

Iiii tam. Ja kulturalnie, o 11, szybka (taka od maski spawacza) i obejrzałem zaćmienie.

Eviva
    Participant

A ja byłam w pracy i miałam pacjenta za pacjentem. Całe zaćmienie mi zajęczeli. Taki pech.

zdarom
    Participant

Niestety u mnie na południu było tylko troszeczke tego zaćmienia, niecała połowa tego co na fotkach BeneGesserit

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram