Forum Trek.pl Newsy Star Trek Zmarł Ricardo Montalban

Zmarł Ricardo Montalban

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Keymaster

Dnia 14 stycznia zmarł Ricardo Montalban, odtwórca roli Khana Nooniena Singha. Miał 88 lat i odszedł z przyczyn naturalnych w swoim domu w Los Angeles.

Dołączona grafika

[more]Rozpoczął swoją karierę w Hollywood w latach czterdziestych, po tym jak przyjechał do Stanów ze swego ojczystego Meksyku. Przez ostatnie siedem dekad oglądaliśmy go w licznych filmach i serialach. Jego najlepiej znaną rolą jest enigmatyczny Mr. Roarke w serii "Fantasy Island" z lat 70-80-tych. Fani Treka pamiętają go jako zmodyfikowanego genetycznie Khana z odcinka "Space Seed" (TOS 1x24) i przede wszystkim z filmu "Star Trek II: Gniew Khana". Jego postać uważana jest za jednego z najlepiej zagranych złoczyńców w "Star Treku" i dzięki temu film ten uważany jest za jeden z najlepszych zarówno przez większość fanów jak i krytyków.

Dołączona grafika

Źródło: TrekMovie[/more]

Eviva
    Participant

To był dobry aktor i miły człowiek. Widzowie będą za nim tęsknić. A poza tym, coraz więcej ludzi, związanych z oryginalną serią, odchodzi w zaświaty...

Lo'Rel
    Participant

To konsekwencja czasu który leci nieubłaganie. Żal, że odchodzą ciekawi ludzie, ale taki koniec czeka każdego.

Infango
    Participant

mimo że uważam siebie za fana star trek dopiero niedawno obejrzałem Zemstę Khana ( nie powinno być gniew ) i ten film wmiata jest w mojej osobistej ścisłej 10 filmów 🙂

fluor
    Keymaster

Jasne, że "Gniew" :blush: Już poprawiam.

zdarom
    Participant

Jego najlepiej znaną rolą jest enigmatyczny Mr. Roarke w serii "Fantasy Island" z lat 70-80-tych.

Ja go pamiętam ale z serialu "Nieustraszony".

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram