Forum › Rozmowy (nie)kontrolowane › Mesa › X-Men PBEM
Nie bardzo wiedzialem gdzie to wstawic wiec wstawilem tutaj.Za namowa pewnej dzierlatki zaczelem tworzyc PBEM'a dziejacego sie w swiecie X-Menow (alternatywnym 🙂 ) i zaczynam zbierac chetnych do gry. Ew stracen... ehem, ochotnicy prosze o kontakt na PM.
A można by tak prosić o jakieś konkretne informacje ? [Oczywiście nie o pięknej dzierlatce a o grze]
Poziom zainteresowania wzrósł u mnie na tyle aby się temu zacząć przyglądać ale miło by było aby pojawiło się więcej informacji.
Chętnie spróbuję, Btw. chodzi tylko o X-menów jako odział czy wogóle jako saga ( z dobrymi i złymi mutantami + ci z Shi'ary)??A co do postacii:,[Jeżeli zła strona też jest dostępna]To chciałbym być Apokalipsem albo Jaggernoutem 😉 😉 😉 😎 Dobra, to był żart, jeszcze nie wiem kim chciałbym być dokładnie
Nie wiem czy mogę się wypowiadać, ale uważam iż przekazanie uzyskanych informacji dalej raczej zbrodnia nie będzie, jak się mylę, cóż... wierze że da się to naprawić.
A więc troszkie faktów:
Jest to alternatywna linia rzeczywistości w której Magnetto zginął w Oświęcimiu, Shadow King zginął jako dziecko w wypadku i nie zaistniało wiele innych zdarzeń. Co do lokalizacji Akademii Xawiera to nie jestem pewna, bo albo przez to iż nie spotkał się z Magnusem, nigdy nie opuścił Europy, albo będzie miała lokalizacje na Florydzie.
Gra dotyczyć będzie więc kompletnie innych wydarzeń i kompletnie innych bohaterów. Zgłaszając się trzeba zaznaczyć czy chce się być wykładowca/instruktorem w akademii [wiek – bohatera of curse] powyżej 25 lat i opanowanie mocy na poziomie dobrym (minimum)], lub uczniem [maksymalnie 18 lat i moce raczej raczkujące].
Można wybrać sobie dowolna moc [gdyż nie oszukujmy się – jak ktoś wpadnie na coś nowego czego jeszcze w świecie Marvela nie było – to będę go bardzo podziwiała ;-)], zaznaczając także przyszłe jej kierunki rozwoju.
Będzie to rasowy PBEM, czyli bez żadnych statystyk i punktów... gra wyobraźni która ma cieszyć i być satysfakcjonująca nie z powodu zdobycia kolejnego levelu a dobrze prowadzonej postaci i rozgrywki.
Kontakt: mail
Imię i Nazwisko:
Pseudonim: w czasie walki
Ksywka: bądź zdrobnienie
Data urodzenia: czas zgodny z naszym
Ojciec:
Matka:
Rodzeństwo:
Waga:
Wzrost:
Włosy:
Oczy:
Cechy szczególne:
Hobbie:
Moce mutacyjne: w skrócie – typu: telepatia, prekognicja, pyfrodeteria itd.
Zdolności: rozwinięcie tego powyżej
Zdolności pozamutacyjne: np. jezdziectwo, sztuki walki, dar lingwistyczny
Tło psychologiczne:
Dziwactwa: typu – pije wyłącznie cole
Co sądzisz o swoich zdolnościach: czy je lubi, czy uważa za przekleństwo, czy jest mu to obojętne
Historia:
Dodatkowe uwagi:
Aha, drobne poprawki i uzupelnienia do posta pieknej dzierlatki :DLokalizacja - Szkocja, Loch Ness, zamek Urquhart (odrestaurowany przez Xaviera i mnie (czyli naczelnego wykladowce :P)Instruktor/wykladowca - instruktorem/wykladowca mozna zostac tylko na moje specjalne zaproszenie, ew po przeslaniu historii postaci ktora moze pretenowac wo druku (autobiografia :P). A i tak szanse na zaakceptowanie takiej postaci to ok 10%. Gra ma dotyczyc uczniow, nie manipulacji swiatem etc wiec preferuje postacie bedace mlode (maks 16-18 lat) i niedoswiadczone.Moce - w zasadzie dowolne z jednym wyjatkiem - moce umozliwiajace manipulacje czasem i/lub rzeczywistoscia sa niedopuszczalne. Taka postac bedzie odrzucana baz wzgledu na jakosc historii.Moce cz.2 - w karcie musza zostac opisane wszystki moce - tak te ktore ma postac obecnie (w chwili rekrutacji do szkoly) jak i te ktore maja sie u niej objawic pozniej (np Jean Grey na poczatku miala tylko telekineze, telepatia rozwinela sie pozniej - ale w karcie powinny byc i telepatia i telkineza z zaznaczeniem kiedy pojawia sie te moce)
Ej! Fani X;Ludzi i pbemów! Zapisywać się co by J. Nie narzekał na nadmiar wolnego czasu 😉
Czy można gdzieś podejrzeć archiwum tej gry?Kieruje mną wyłącznie ciekawość jak to wygląda, bo za nic w świecie nie znajdę już czasu na więcej pbemów 😉